Asya diğer kızlara da ışık olacak!


Mersinli 14 yaşındaki başarılı kaleci Asya Tan, U15 Futbol Milli takımına seçildi. 14 yaşındaki başarılı kaleci Asya Tan, “Şuan çok mutluyum. Daha güzel yerlere geleceğime inanıyorum” dedi. Asya Tan’ın başarısının diğer genç futbolcular için de teşvik edici olduğunun altını çizen Antrenör Songül Altınöz ise, “Mersin futbolu ve Mersin’deki gençler için Asya Tan bir ışık olacak. Futbol oynamak isteyip de evinde oturmak zorunda kalan kızlarımıza da çok büyük ilham kaynağı olacak. Acaba futbol oynarsam, “Ağabeyim kızar mı? Babam kızar mı?” tedirginliği içinde olan kızlarımız artık evden çıkıp yeşil sahalara adım atmak isteyecektir” dedi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2024 Çarşamba 12:25

Necdet TAŞ

Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan eski milli futbolcu Songül Altınöz'ün yetiştirdiği Asya Tan, Türkiye geneli yapılan tarama sonucunda U15 Milli takımına davet edildi. Asya Tan, yaş grubunda Mersin'den seçilen tek isim olurken, antrenör Songül Altınöz, Asya'nın milli takıma seçilmesini mutlulukla karşıladı. Altınöz, bu başarının diğer genç futbolcular için de teşvik edici olduğunu kaydetti.

Asya Tan milli takıma seçilmenin kendisini hem gururlandırdığını, hem de heyecanlandırdığını dile getirerek, “Öncelikle Songül hocama teşekkür ediyorum. Çünkü onun bende çok emeği var. Onun bana verdiği emekler çok önemli. Buraya aslında kaleci olmak için gelmedim. Başka bir mevkide oynamak için geldim. Birkaç antrenman ayak tekniği falan çalıştık ancak Songül hocam beni kaleye geçmemi istedi. Hocam bana, “Asya tekniğin zayıf maç yapıyoruz kaleye geç. Senden çok iyi kaleci olur. Boyun da iyi” dedi. Ben de hayatımda ilk defa kaleye geçmeme rağmen birkaç kurtarış yaptım. Bunun üzerine Songül hocam bana, “Senden harika bir kaleci olacak” dedi. Şuan çok mutluyum. Daha güzel yerlere geleceğime inanıyorum” dedi.

SONGÜL ALTINÖZ, “ASYA DİĞER KIZLARA IŞIK OLACAK”

Asya Tan’ın başarısının diğer genç futbolcular için de teşvik edici olduğunun altını çizen Antrenör Songül Altınöz, “Ben 21 yıldır futbol camiasının içindeyim. Asya aslında kaleci değil de başka bir mevkide oynamak için bize başvurdu ancak biz onu kaleci olmaya yönlendirdik ve sonuçta da çok başarılı olduk. Mersin futbolu ve Mersin’deki gençler için Asya Tan bir ışık olacak. Futbol oynamak isteyip de evinde oturmak zorunda kalan kızlarımıza da çok büyük ilham kaynağı olacak. Acaba futbol oynarsam, “Ağabeyim kızar mı? Babam kızar mı?” tedirginliği içinde olan kızlarımız artık evden çıkıp yeşil sahalara adım atmak isteyecektir. Asya kızımızın milli takıma davet edilmesinin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen takımda birçok şey değişti. Takımdaki ablalarına da çok büyük güç kuvvet verdi. Ablaları Asya’ya, “Helal olsun ona. Biz de onun gibi başaracağız” hırsıyla oynuyorlar. Kadın futbolu çok zor ama biz başaracağız. Kadınlar olarak her işi başardığımız gibi bunu da başaracağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA