Mersin’de 30 Ağustos coşkusu!


Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Jandarma komandolarının Zeybek oyunu ve Büyükşehir Belediyesinin Halk oyunları ekibinin gösterisi kutlamalara renk katarken, program tören geçişi ile sona erdi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2024 Cuma 12:54

Neşet TORUN

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene; Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı, Gülcan Kış, Talat Dinçer, Burhanettin Kocamaz, Levent Uysal, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar katıldı. Törende; Vali Pehlivan, Başkan Seçer, Tuğamiral Bakıoğlu halkın bayramını kutladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Vali Pehlivan, Başkan Seçer ve Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Kültür Merkezi'nde tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Yenişehir Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri Azra Göçeri ve Efe Ali Erciyes'in okuduğu şiirin ardından Jandarma komandolarının Zeybek oyunu ve Büyükşehir Belediyesinin Halk oyunları ekibinin gösterisi kutlamalara renk kattı. Kutlama programı tören geçişi ile sona erdi.

VALİ PEHLİVAN; “30 AĞUSTOS ZAFERİ, MİLLETİMİZİN ÇELİKLEŞMİŞ İRADESİ VE FEDAKÂRLIĞI İLE KAZANILMIŞTIR”

Büyük zaferin 102. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Büyük Taarruzun 102. yıl dönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın milletçe coşku, heyecan ve gururunu yaşamaktayız.  Sultan Alparslan'ın komutasında 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zaferi ile kapıları milletimize açılan Anadolu'nun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 1922 yılında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir.  Aziz milletimiz, 102 yıl önce yokluklar ve zorluklar içinde, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek şaha kalkmış; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla büyük bir destan yazmıştır. Bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açmış, tam bağımsızlığımızın en güçlü nişanelerinden biri olmuştur. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin çelikleşmiş iradesi ve fedakârlığı ile kazanılmıştır. O zorlu günlerde, Anadolu’nun her köşesinde yürekler vatan sevgisi ile dolup taşmış; milli şuur, inanç, azim ve kararlılık milletimizin her ferdinin göğsünü düşmana siper ederek istiklal mücadelesinin birer kahramanı olmasını sağlamıştır. Ecdadımızın kahramanlıkları ile dolu tarihimiz, Türkiye Cumhuriyetimizi daha güçlü daha müreffeh yarınlara taşımak için bizlere ilham kaynağı olmaktadır.  Aziz Şehitlerimizin mukaddes kanlarıyla sulanmış bu vatan topraklarında; şanlı tarihimize, bu tarih yolculuğunda elde ettiğimiz kazanımlarımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak suretiyle; Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için her geçen gün her alanda daha fazla çalışmak, üretmek, bugünün nesilleri olarak hepimizin milli sorumluluğudur. Bu duygularla, başta bu büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, vatan uğruna Şehitlik ve Gazilik mertebesine erişen aziz ecdadımızı saygı ve rahmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEÇER; “CUMHURİYETLE BİRLİKTE ÜLKE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİNE GİRDİ”

Tören sonrası bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “1918’de başlayan bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı günü konuşuyoruz. Bu süreç içerisinde bu topraklarda çok büyük mücadeleler oldu. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, Ege’ye, Trakya’ya milletimiz tek vücut, tek yumruk, tek yürek oldu, işgalcileri topraklarımızdan temizledi ve cumhuriyetin kilometre taşlarını da döşemeye başladı. Cumhuriyetle birlikte ülke büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi. Cumhuriyetin getirdiği kazanımlar, kurumlar, hukuk sistemi, yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısı, yeni bir eğitim anlayışı ve sonuç itibariyle de demokrasiye, hedefe doğru yönelme, mücadele ve bugünlere gelindi. Tabi o günlerden bugünlere bu ülke için taş üstüne taş koymaya gayret edenler oldu. Ama bunun yanında ülkenin geri gitmesine neden olan bazı yönetim anlayışlarını da gördü, görüyor bu memleket. Ülkenin refah, çağdaş, dünyayla rekabet eden bir ülke ve toplum haline gelmesi, çok uzun mücadeleler ve emekler gerektirdi. Yaşanan tüm iniş ve çıkışlara rağmen ülkem adına her şeyin güzel olmasını umut ediyor, insanların yüzünün güldüğü, yokluk çekmediği, herkesin devlet karşısında eşit muamele gördüğü, vatandaşların yarına endişeyle bakmadığı, çocuklarını güzel eğitim veren okullara gönderebilme gücünün olduğu bir ülke arzu ediyorum. Bütün bunlar da çalışarak olabilir. Mersin’de de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu anlayışla çalışıyoruz. İkinci 5 yıllık görev süremize henüz başladık. İlk 5 yıllık görev süremiz içerisinde yaptığımız çalışmalar, vatandaşlarımızla kurduğumuz gönül bağı bizi ikinci döneme çok büyük bir teveccühle taşıdı. Bizim bugün yaptığımız hizmetler 30 Ağustos’a giden kurtuluş mücadelesinin bir devamı niteliğinde. Orada bitmiyor, savaş meydanlarında savaşı kazanıyorsunuz ama asıl ekonomide, demokraside, insan haklarında, eğitimde yapacağınız güzel çalışmalarla o zaferinizi taçlandıracaksınız. Biz de bugün o zaferi taçlandırmak için gerekli olan tüm çalışmaları yapma, katkı sunma gayreti içerisindeyiz. Mersin ve Mersinliler için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde Mersin’de gözle görülür değişiklikler olacak. Mersin daha da yaşanabilir bir kent olacak, yeşilinin daha bol olduğu, sokaklarının, sahillerinin tertemiz olduğu, bütün yurttaşlarımıza eşit hizmet götürülen, varsılı yoksulu ayırt etmeden hiçbir etnik ya da siyasi görüş farkı gözetmeksizin herkesi kucaklayan bir anlayışla yönetim anlayışımız devam edecek. Vatandaşlarımız bizden yana huzurlu olsunlar, onları seven ve sayan bir yönetim tarafından Mersin’de hizmet alıyorlar. Bu böyle devam edecek” dedi.

TARSUS’TA DA 30 AĞUSTOS COŞKUYLA KUTLANDI

Mersin’in Tarsus ilçesinde de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Tarsus Şehitliği'ndeki törende Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakılıp, dua edildi. Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen törene; Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Volkan Göçmez, Belediye Başkanı Ali Boltaç, Başsavcı Orhan Kaya, Emniyet Müdürü Yavuz Şahin, Jandarma Komutanı Mehmet Güler ve diğer ilçe protokolü, muharip ve gaziler, kuvayi milliye derneği, şehit aileleri ve gaziler ile yakınları, siyasi partilerin ilçe başkanları, meslek odası başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Volkan Göçmez ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı kıdemli Çavuş Emre Tanrıverdi yaptı. Emre Tanrıverdi yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk Ordusu'nun kazandığı en önemli zaferlerden birisi olduğunu belirterek, "Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel teşkil eden büyük zaferi ulusça kutlamanın gurur ve heyecanın yaşıyoruz. Türk Milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta ulu önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizin rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muharip ve gazilerin şiir okumalarının ardından, Büyükşehir Belediyesi folklor gösterileri sundu. Törenin ardından Kaymakam Akyüz ve protokol mensupları kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA