Diyanet’e ‘30 Ağustos’ tepkisi!


Diyanet’in Cuma hutbesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan bahsederken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini anmamasına tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Dün (30 Ağustos) aynı zamanda Cuma idi ve hutbelerde 30 Ağustos Zafer Bayramından bahsedildi. Ancak ne hazindir ki, bizzat Atatürk’ün kurdurduğu Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlayıp da imamlara okutturduğu hutbede, O büyük zaferi kazandıran Aziz Atatürk’ten bir tek söz edilmedi. Bu nasıl bir kin ve nasıl bir nefrettir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi O büyük insan olmasaydı, sizler bugün işgal ettiğiniz o makamlarda oturabilir miydiniz? Şunu herkes bilmelidir ki, Atatürk’e karşı kin ve nefret besleyenler, aslında bize düşmanlık eden emperyalist güçlerin değirmenine su taşıyordur” dedi.

 

Tarih : 31 Ağustos 2024 Cumartesi 14:23

Necdet TAŞ

Mersin’in Çamlıyayla ilçesine bağlı Zevzek Tepesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Şöleni'ne katılmak üzere kente gelen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, esnafla buluştu. Dervişoğlu’na, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İYİ Partili Çamlıyayla Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Sofu ve İl Başkanı Suat Şahin de eşlik etti. Çamlıyayla Belediyesi’ni de ziyaret eden Dervişoğlu, “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Sofu’nun Çamlıyaylamıza kazandırdığı hizmetler hakkında bilgi aldık. Esnaflarımızın taleplerine, çiftçilerimizin duyuramadığı seslerine, emeklilerimizin dertlerine kulak vererek çözümlerimizi dile getirdik. Sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz. Hükümete çözüm önerilerimizi de götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“VATANIMIZI ASLA KİMSEYLE PAYLAŞMAYIZ”

Dervişoğlu, daha sonra Zevzek Tepesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Şöleni'nde de vatandaşlara hitap ederek milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Burada halka seslenen Dervişoğlu, “Biz bu toprakları kolay vatan yapmadık. Her şeyden vazgeçeriz, vatanımızı asla kimseyle paylaşmayız. Tıpkı Selçuklu kartalı gibi herkesi kanatlarımızın altına alırız. Tıpkı bir Osmanlı çınarı gibi herkesi gölgemizde oturturuz ama asla vatanımıza ortak koşturmayız” dedi. Dervişoğlu’nun Çamlıyayla ziyaretini değerlendiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “30 Ağustos Zafer Bayramını Çamlıyayla’da, yağmurlu bir gün olmasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nunda katılımı ile bir şölen havasında gerçekleştirdik. Etkinliğimizi şereflendiren başta Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimiz olmak üzere, etkinliğimize katılan Adana Milletvekilimiz Ayyüce Türkeş Hanımefendiye, Tüm İl ve İlçe Başkanları ve Teşkilat yöneticilerimize, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Belediye Başkanımız TC Mehmet Fatih Sofu ve Çamlıyayla İlçe Başkanımız Kudret Özdemir ile Çamlıyayla Belediyesi Çalışanlarına ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“YAZIKTIR. GÜNAHTIR. HAKSIZLIK ETMEYİN”

Diyanet’in Cuma hutbesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan bahsederken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini anmamasına tepki gösteren Kocamaz 30 Ağustos 1922’de Aziz Atatürk ve Silah Arkadaşları tarafından büyük bir mücadele sonucunda kazanılan Zafer Bayramımızı tüm yurtta törenlerle kutladık. O günkü büyük mücadeleyi vererek bizlere özgür bir vatan bırakan başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet, makamları da ali olsun. Bu anlatacağım konuda içimiz oldukça yanık. Böyle bir ihaneti kabul edebilmemizde imkansız. Bu nedenle Zafer Haftası etkinliklerinin dışına çıkarak çok önemli gördüğüm bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Dün (30 Ağustos) aynı zamanda Cuma idi ve hutbelerde 30 Ağustos Zafer Bayramından bahsedildi. Ancak ne hazindir ki, bizzat Atatürk’ün kurdurduğu Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlayıp da imamlara okutturduğu hutbede, O büyük zaferi kazandıran Aziz Atatürk’ten bir tek söz edilmedi. Bu nasıl bir kin ve nasıl bir nefrettir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi O büyük insan olmasaydı, sizler bugün işgal ettiğiniz o makamlarda oturabilir miydiniz? Milletimiz inançlarını serbestçe yaşayabilir miydi? Soydaşlarımız 70 yıl boyunca esaret altında kaldığı komünist Rusya’da yaşayabildi mi? Ve halen Çin esareti altında yaşayan Doğu Türkistan’da inançlarını yaşayabiliyor mu? Yazıktır. Günahtır. Haksızlık etmeyin. Şayet O Büyük İnsan, O Büyük Kahraman olmasaydı, bırakın rahatça ibadet etmeyi, bugün adınızı Josef, Gerorge ya da Hans olarak açılabileceğini hiç düşündünüz mü? Atatürk dine karşı değildi, maalesef içi boşaltılmış olan ve İslam dini diye yutturulan hurafelere karşıydı. Diyanet işleri Başkanlığını da Dinimizi hurafelerden kurtarmak amacıyla kurdu. Elmalılı Hamdi Yazır Hoca Efendiye Kur’an Tefsirini bu maksatla hazırlattı ama maalesef O’nun kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı makamını bugün işgal edenler, Atatürk’e karşı işgal ettikleri makamı koruma ve birilerine yaranma, yalakalık etme adına, Atatürk’e karşı müthiş bir kin ve nefret duygusuyla düşmanlık edebiliyor. Şunu herkes bilmelidir ki, Atatürk’e karşı kin ve nefret besleyenler, aslında bize düşmanlık eden emperyalist güçlerin değirmenine su taşıyordur. Onlarla işbirliği içerisinde hareket ediyor demektir. Atatürk’e düşmanlık edenler, aslında Türk Milleti’ne, Türk Devleti’ne, Türk vatanına ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet ediyor demektir” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA