TransAnatolia heyecanı başladı


TransAnatolia heyecanı başladı. 97 yarışmacıyla Mersin’den start alan TransAnatolia, 7 Eylül’de ilk kez motor sporlarına ev sahipliği yapacak olan Van’da son bulacak. Motosiklet, 4x4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde yapılan yarışların startını Vali Ali Hamza Pehlivan verdi.

 

Tarih : 1 Eylül 2024 Pazar 12:28

Necdet TAŞ

Uluslararası Rally Raid yarışı TransAnatolia 31 Ağustos’ta Mersin’den start aldı. Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen yarışların start seremonisi ve seyirci etabı Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapıldı. Törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen ve çok sayıda sporssever katıldı. Motosiklet, 4x4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde yapılan yarışların startını Vali Pehlivan verdi. 7 Eylül’de ilk kez motor sporlarına ev sahipliği yapacak olan Van’da son bulacak yarışın toplam mesafesi 2 bin 200 km. 14. kez düzenlenen yarışa Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Romanya, Belçika, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve İngiltere’de yarışmacılar katılıyor. Doğa, macera ve sporu tek yarışta toplamayı başaran; bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı TransAnatolia bu yıl aralarında Mersin, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis’in olduğu 15 il sınırından geçerek, 7 Eylül’de ilk kez motor sporlarına ev sahipliği yapacak olan Van’da final yapacak.  

VALİ PEHLİVAN; “SPORUN HER BRANŞINI ÖNEMSİYORUZ”

Mersin’den start alan TransAnatolia’nın startını veren Vali Ali Hamza Pehlivan, sporun her branşını önemsediklerinin altını çizerek, “Bu yarışın pek çok boyutu var. Spor başlangıç noktası. Bununla birlikte geçtiği güzergahların tanıtımı, ekonomiye katkısı, turizme katkısı da elbette beraberinde gelen ve bütün alanlara yansıyan boyutu. Bugün burada başlayacak olan yarış 15 ilin sınırlarından geçecek ve nihayet 7 Eylül'de Van'da sonuçlanacak. Rally ve Raid dedikleri elbette teknik kavramlar; biri süreyle alakalı biri de navigasyon temelli izdüşümlerinin takibi kaynaklı. Elbette bu yarışmanın dereceye girenleri olacak. Ama kazanan bütün katılımcılar, onların yanında hareket eden misafirler ve geçiş güzergahlarındaki illerimiz ve Türkiye'miz olacaktır. Bu tür yarışların özellikle de geçtiği güzergahların tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını biliyoruz. Sporla birlikte doğa ve macera da bir potada birleşmiş oluyor, birleşmiş olacak. Pek çok niyet, pek çok amaç ve pek çok faydalı sonuç bir yarışta, bir yarışmada bütünleşmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

“SPOR VE KÜLTÜR ELÇİMİZ OLUN”

Mersin'in, Türkiye'nin en güzel ve en nadide şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Pehlivan, “Ben inanıyorum ki buraya gelen 100'e yakın yarışmacıyla birlikte 600'ün üzerinde misafirimiz iyi vakit geçirmişlerdir. Burada kaldıkları sürede ilimizi de tanıma imkanı bulmuşlardır. Bir tarafta işte arkamızda Akdeniz'in turkuazı, diğe tarafta Toroslar'ın yeşilinin harmanlandığı tarihin, doğanın, kültürün ve birçok değerin; sanayisinden tarımına, ticaretinden turizmine kadar birçok sektörün uyumlu bir şekilde ve her geçen gün çıtasını yükselten bir şekilde yoluna devam eden ve başarı basamaklarını gelişmişlik düzeyini günden güne arttıran bir şehir Mersin. Bu anlamda da bütün misafirlerimizin ilimizi tanıma fırsatı bulduğuna inanıyoruz. Ve onlardan tek ricamız olarak şunu ifade ediyoruz; 'lütfen bizim spor elçimiz olun, kültür elçimiz olun, gönül elçimiz olun ve gittiğiniz güzergahlara, selamımızı, iyi dileklerimizi, sevgilerimizi götürün. Fırsat buldukça da ilimize yeniden buyurun gelin. Misafirimiz olun' diyoruz” dedi.

BÜYÜKPINAR; “DÜNYANIN SAYILI RALLİLERİNDEN BİRİ”

TransAnatolia’nın Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ise, TransAnatolia’nın dünyanın sayılı ralli yarışlarından bir tanesi olduğunun altını çizerek, “Maraton ralli olarak tabir ettiğimiz 7 günlük, 2 bin ile 3 bin kilometre arasında değişen bir yarış. Buna motosikletler, otomobiller, kamyonlar, her türlü arazi aracının yarışabildiği yarış organize ediyoruz. Bu sene 14.’sünü organize ediyoruz” dedi. Etkinliğe dünyanın pek çok ülkesinden yarışmacıların katıldığını da vurgulayan Büyükpınar, “Yarışmayı her sene farklı bir parkur ve farklı bir temayla organize ediyoruz. Bu sene de transAnatolia’yı Mersin’den başlatmak istedik. Bu konuda da Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bizlere çok büyük bir destek verdi. Bu güzel şehrimizi yabancılara tanıtmak için bir fırsatımız oldu. Mersin güzel bir liman şehri. Bizim için çok avantajlı. Yabancı sporcuların hepsi Avrupa’dan eşyalı bütün araçlarını gemiyle Mersin’e hızlıca getirebildiler. Burada da yarışın ilk startını verdik. Yarışmacıları 7 gün boyunca uzun ve zorlu bir süreç bekliyor. Final Van’da yapılacak. Yarışmacılarımızın çok heyecanlılar. Çok zor ve stratejik bir yarış. Yarışmacıların hem süratli hem de kaybolmamaları lazım. Günde 350 kilometre arazide motor veya otomobil üstünde yol yapacaklar. Bunu da zamana karşı yarışarak yapacaklar. Profesyonel yarışçılar var, fabrika takımları var. Bu işi çok keyifle dünyaya duyuruyorlar.  Bizim de amacımız Türkiye’nin güzelliklerini her sene farklı bir rotada farklı bir tema ile dünyaya duyurmak. Türkiye’yi tanıtmak açıkçası. Ben hep Mersin'den Van’a karayoluyla giden çok azdır ama bizim yolumuz üstünden gidecek kimse olmamıştır bugüne kadar diyorum. Dağlardan tepelerden 7 günde Van’da buluşmayı bekliyoruz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA