Mersin’de imalat sanayinin dijital yol haritası çiziliyor


Mersin’de imalat sanayini endüstri 4.0’a hazırlamak, üretimde dijitalleşme oranını artırmak adına çalışmalar yürüten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), bu kez imalat sanayinin dijital yol haritasını oluşturma hedefiyle Toros Üniversitesi işbirliğinde çalışmalara başladı. Bir taraftan sektörlerin ihtiyaç duyacağı dijital yetkinliğe sahip personeli yetiştirme yönünde eğitimler düzenleyen MTSO diğer taraftan sektörlerin mevcuttaki dijital yetkinliklerini saptamak adına AB destekli Dijital Yetkinlik Dönüşümü Saha Analizi Projesi’ne başladı.

 

Tarih : 3 Eylül 2024 Salı 11:47

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Toros Üniversitesi işbirliğinde yürütülen saha analizi, anket ve mülakat çalışmalarıyla mevcut durum raporu hazırlanıyor. Ardından saptanan sorunlar ve çözüm önerileriyle Mersin özelindeki firmaların gerek üretim gerek hizmet gerek satış pazarlamada dijitalleşebilmeleri konusunda takip etmeleri gereken adımlar belirlenecek. Konuyla ilgili çalışmayı yürüten Toros Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Köksal Hazır saha çalışmalarında gelinen son noktayı MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Başkan Yardımcıları Cem Bucuge ve Mustafa Özdamar’la paylaştı. Yaptıkları araştırma sonunda Mersin’de imalat sektörünün uluslararası rekabet gücünün istenen noktada olmadığını saptadıklarını bildiren Hazır, dijital dönüşüm çabalarının sistematik yaklaşımdan uzak olup lokal gayretlerle gerçekleştirilmeye çalışıldığını tespit ettiklerini söyledi. “Firmaların kendi gücüyle dijitalleşme çabası var” diyen Hazır, bu noktada desteğe ihtiyaç bulunduğunu saptadıklarını ifade ederek çözüm önerilerini sıraladı. Yanlış dijitalleşme adımlarıyla kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise yürütülen bu çalışmanın gerek firmalara gerekse dönüşüm sırasında destek vermesi beklenen kurum ve kuruluşlara ışık tutup yol göstereceğini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA