Tarsus Belediye meclisinde gerginlik!


Tarsus Belediyesi Eylül Ayı 10 Birleşim 1. Oturumu’nda gergin anlar yaşandı. Toplantının dilek temenniler bölümünde söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Uyan eğitim sistemini eleştirdi, AK Parti ve MHP meclis üyeleri tepki gösterdi, Başkan Boltaç mikrofonları kapattırdı. Bunun üzerine MHP meclis üyeleri meclisi terk etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan MHP Meclis Üyesi Ziya Körüklü, “Tarsus Belediye Meclis Toplantısında genel siyaseti yerele indirgeyerek gereksiz tartışmalara ve kaosa sürüklemek istediğinden ötürü siyasi nezaketsizlik olarak nitelendirmekteyiz. Sayın Boltaç’ın meclisi idare edememesinden dolayı yüce meclisin itibarını düşündüğümüz için MHP Grubu olarak meclisi oturumunu terk ettik” dedi.

 

Tarih : 3 Eylül 2024 Salı 15:26

Necdet TAŞ

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandı. Dilek temenniler bölümünde söz alan CHP Grup Sözcüsü Ali Uyan, okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim sistemini ve politikalarını eleştirdi. Okulların altyapısının eğitime hazır olmadığını iddia eden Uyan, eğitimi müfredatını da gerici ve çağdışı olduğunu iddia etti. Tarsus’taki okul müdürlerinin öğrenci velilerinden katkı payı aldığını da iddia eden Uyan, konuşmasını sürdürdüğü esnada araya giren AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri Uyan’ın meclisi ilgilendirmeyen siyasi konular gündeme getirdiği gerekçesiyle söz hakkı istedi. CHP’li meclis üyeleriyle AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin atışmaları sonrasında Başkan Boltaç kendi mikrofonu dışındaki tüm mikrofonları kapattırdı. Başkan Boltaç’ın tekrar söz verdiği Ali Uyan ise, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin nezaketsizliğini kınadığını ifade ederek, “Dinlemek istemiyorsanız kulaklarınızı kapatırsınız ya da buyurun çıkın kapı orada. Konuşmam bittikten sonra geri gelirsiniz” dedi. Bunun üzerine MHP’li meclis üyeleri meclisi terk etti.

AK PARTİLİ ATUM, “NEYE VE KİME GÖRE GERİCİ ÇAĞDIŞI?”

Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Yüksel Atum ise, “Sayın Ali Uyan’ın yapmış olduğu konuşmadan dolayı ben de onu kınıyorum. Gerici ve çağdışı gibi ifadeler kullandı. Neye ve kime göre gerici çağdışı? Eğitim müfredatındaki hangi konu gerici ve çağdışı? Onları da açıklasaydı daha iyi olurdu. Sayın Ali Uyan bence bilinçli bir şekilde insanları ayrıştırmanın peşinde. Tarsus’taki okullarda bir tane öğrenciden katkı payı aldığını ispatlarsanız Ne isterseniz yapmaya hazırım. Bir tane öğrenci katkı payı vermişse bunu ispatlayın. Tarsus’taki okullarda boya badana eksik olabilir ancak ilçede 20’ye yakın okul yenilendi” dedi. Bunun üzerine araya giren Uyan, “Bize gelen müracaatları biliyorum. Taşımalı eğitim zaten bir garabet” dedi. Bunun üzerine AK Partili Atum, “Eğitim müfredatını gerici ve çağdışı olduğunu ve eğitimin tarikatların eline geçtiğini iddia ettiniz. Peki seçimde hangi tarikatla işbirliği yaptınız? Tüm Tarsus bilmiyor mu?” diye sordu. Bunun üzerine araya giren Başkan Boltaç, “Efendim konu başka yöne sapıyor” dedi. AK Partili Atum ise, “Sayın Ali Uyan sizin hayal bile edemeyeceğiniz yatırımlar yapıldı bu ilçeye. Havalimanı Tarsus’a yapıldı. Tarsus Üniversitesi açıldı. Türkiye’nin en büyük barajlardan birini yaptık. Ne eksikse yapıldı” dedi. Bunun üzerine Başkan Boltaç, “Evet devletimiz Tarsus’a birçok yatırım yapmıştır ama bunu kara kaşımız kara gözümüz için yapmamıştır. Bizim olanı bize vermiştir. Yaptı diye bunu bir lütufmuş gibi sunmayın. Bu para milletin parası” ifadelerini kullandı. CHP’li Uyan’ın açıklamalarına tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Cemal Balkaya ise, “Sanki AK Parti’den önce okullarımız eğitimde dünyada ilk 100’deydi de AK Parti geldi geriledik. Böyle bir saçmalık olur mu?” dedi.

MHP’Lİ KÖRÜKLÜ; “MECLİSİN İTİBARINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN TERK ETTİK”

MHP Meclis Üyesi Ziya Körüklü, toplantının ardından bir açıklama yaptı. Körüklü, açıklamasında, CHP Grup Sözcüsü Sayın Ali Uyan’ın Milli Eğitim Müfredatı'na yönelik eleştirilerini ve genel siyaseti yerele indirgemenin toplantıyı kaosa sürüklediğini iddia ederek, bu durumu siyasi nezaketsizlik olarak nitelendirdi. Körüklü, MHP Grubu olarak, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın meclisi idare edememesi nedeniyle toplantıyı terk ettiklerini ifade etti. Ziya Körüklü, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Bugün gerçekleştirilen olağan meclis toplantımızda dilek temenni kısmında söz alan CHP Grup Sözcüsü Sayın Ali Uyan’ın Milli Eğitim Müfredatını hedef alarak çağ dışı gibi söylemlerinin ve Tarsus Belediye Meclis Toplantısında genel siyaseti yerele indirgeyerek gereksiz tartışmalara ve kaosa sürüklemek istediğinden ötürü siyasi nezaketsizlik olarak nitelendirmekteyiz. Sayın Boltaç’ın meclisi idare edememesinden dolayı yüce meclisin itibarını düşündüğümüz için Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak meclisi oturumunu terk ettik.”

AK PARTİLİ ATUM; “HAKSIZ ELEŞTİRİLERE ASLA PRİM VERMEYECEĞİZ”

Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan Tarsus Belediyesi AK Parti Meclis Sözcüsü Yüksel Atum da, “Bugün gerçekleştirilen Tarsus Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında, CHP Grup Sözcüsü Sayın Ali Uyan’ın Milli Eğitim Müfredatımıza yönelik asılsız ve haksız eleştirileri tarafımızca derin bir üzüntü ve hayretle karşılanmıştır. Müfredatımızı “çağ dışı” olarak nitelendiren bu söylemler, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim sistemine yönelik büyük bir haksızlık değil, aynı zamanda Tarsus’umuzun eğitim alanındaki devasa gelişimini yok saymaktır. Hükümetimiz, Tarsus’ta eğitim alanında devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirmiştir. Son yıllarda, birçok okul binası baştan sona yenilenmiş, modern eğitim araçlarıyla donatılmış sınıflar ve laboratuvarlar kurulmuştur. Öğrencilerimizin daha iyi bir geleceğe hazırlanabilmesi için eğitim altyapısı en üst seviyeye çıkarılmıştır. Şehrimize kazandırılan üniversite ise, yalnızca Tarsus’ta değil, çevre ilçelerde dahi bulunmayan bir eğitim merkezi olarak geleceğe ışık tutmaktadır. Bu üniversite, gençlerimize sunduğu kaliteli eğitim ve araştırma imkanları ile bölgenin en önemli eğitim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Ayrıca, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak amacıyla hükümetimiz, Tarsus’a otel konforunda yurtlar kazandırmıştır. Bu yurtlar, öğrencilerimizin hem eğitim hem de sosyal yaşamlarını en üst düzeyde desteklemektedir. Halen yapımı devam eden yeni yurt projeleriyle Tarsus’taki gençlerimizin barınma olanakları daha da genişleyecek ve eğitimlerine odaklanmaları için en ideal ortam sağlanacaktır. Bizler, Tarsus Belediyesi Ak Parti Meclis Grubu olarak, vatandaşlarımızın eğitimle ilgili her türlü sorununda yanlarında olduğumuzu, karşılaştıkları herhangi bir problemi çözmeye her zaman hazır olduğumuzu buradan açıkça ifade etmek istiyoruz. Tarsus halkının eğitimle ilgili her türlü ihtiyacı, bizim önceliğimizdir ve bu alandaki çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. Ancak, ne yazık ki, Tarsus Belediyesi son beş yılda şehrimize bu denli katkı sağlayacak hiçbir projeyi hayata geçirememiştir. Daha da üzücü olanı, Sayın Ali Uyan’ın bu süreçte meclis üyesi olmasına rağmen, Tarsus’un eğitim alanında ihtiyaç duyduğu bu tür projeleri desteklemek yerine sessiz kalmayı tercih etmiş olmasıdır. Oysa ki bugün eğitim alanında eleştiride bulunanlar, keşke Tarsus Belediyesi’nde yapılan yolsuzluklar karşısında da aynı hassasiyeti gösterebilselerdi. Bizler, Tarsus Belediyesi Ak Parti Meclis Grubu olarak, bu tür siyasi nezaketsizliklere ve haksız eleştirilere asla prim vermeyeceğimizi ve Tarsus halkının hak ettiği hizmetleri sunmaya devam edeceğimizi buradan açıkça ilan ediyoruz. Hükümetimizin Tarsus’a yönelik eğitim alanındaki başarılı çalışmaları, her türlü takdirin üzerindedir. Bu gerçekler ışığında, Sayın Ali Uyan’ı siyasi etik çerçevesinde hareket etmeye ve sorumlu bir şekilde davranmaya davet ediyoruz.”

KREŞ ÜCRETLERİNE ZAM

Öte yandan toplantıda belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde aylık bin 440 TL olan ücretlerin, değişen ülke şartlarından dolayı Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmetlerini karşılamaya yeterli olmamasından dolayı, aylık ücretin 4 bin TL olarak belirlenmesi ve Tarsus Belediyesi tarafından hizmete sunulan 2 adet düğün salonunun işletmesinde yapılacak bir düğün ücretinin KDV dahil 7 bin 500 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Mecliste, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi şartlı bağış adında banka hesabının açılması, bu hesaba yapılacak tüm bağışların kabul edilmesi ve yapılacak tüm işlemlerle ilgili belediye başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

“VATANDAŞLARIMIZIN DA BU KONUDA DUYARLI OLMASINI GEREKİYOR”

Sokak hayvanları yasası kapsamında istifleme değil, uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Boltaç “Uzun bir süreden beridir bir çalışma yapıyoruz. Biliyorsunuz yeni bir yasa çıktı. Bu yasa belediyeye bazı sorumluluklar veriyor. Bizde hayvanlarımızı korumakla mükellefiz. Onlarda Allah’ın yarattığı bir canlı. Dolayısıyla bizde her canlının belediye başkanı olacağımızı her zaman söyledik. Ben uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyorum. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını gerekiyor. Bu süreci el birliğiyle çözmek istiyoruz. Bütün paydaşları davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum.” dedi. Yapılacak proje detaylarına değinen Başkan Boltaç “Biz projemizi hazırladık. En nihayetinde güzel, sürdürülebilir ve geleceğe yönelik umutla bakabileceğimiz bir proje oldu. Dostlarımızın çok daha rahat, çok daha güzel ortamlarda yaşayabileceği bir ortam oluşturduk. Tüm yurttaşlarımızı, STK’ları, odaları, borsaları, kamu kurum ve kuruluşlarını Tarsus Belediyesi’ne katkı sunmaya davet ediyorum.  Bende kişisel olarak bir destekte bulunacağım. Ayrıca desteğin büyüğü küçüğü olmaz, her zaman gönülden yapılan bir şeydir. Biz bu konuda şartlı bağış kabul edeceğiz. Bu amaç doğrultusunda kullanılması için şartlı olmasını istiyorum. Çünkü tek bir gayemiz var, bu memlekette bizlerle birlikte aynı havayı soluyan canlılarımıza daha güzel bir ortam sağlamak” dedi.

“KENTE UZUN VADELİ REHABİLİTASYON MODELİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Büyük bir kapasite alanının olduğunu kaydeden Başkan Boltaç, “İlk etapta 500 hayvanımızı barındırabileceğimiz bir proje çalıştık. Ama imkanımız olduğu sürece ve senelere yaydığımız zaman bu 31 dönümlük alanda hayvan kapasitemizi yaklaşık bin 500’e kadar çıkartabiliriz. Bu anlamda genişleme alanlarımızda mevcut.  Biz bunu yaparken patili dostlarımıza sürdürülebilir bir barınak ön görüyoruz. Ortak kullanım alanlarımız var. Bunların içinde giriş alanı, resepsiyon ve bekleme salonları, personel ve yönetim alanları, personelin dinlenme alanları, ofisleri ve depolama alanları, veteriner ve sağlık alanları, muayene odası, ameliyathane odası, ilaç ve ekipman odaları olacak. Mevcuttaki ameliyathanemiz çok uygun değil. Köpek barınma alanlarımızda dostlarımızın bireysel ve grup olarak durabilecekleri alanlar olacak. Yavru ve karantina bölümü olarak ayrılacak. Aynı zamanda temizlik ve bakım alanları, yıkama alanı, çamaşırhane ve atık yönetimi, yemek hazırlık ve depolama alanları yer alacak. Bunlar küçük portatif alan olacak. Sirkülasyon ve bağlantı olacak. Ben burayı vatandaşlarında çocuklarıyla gelip orada vakit geçirmesini, dostlarımızı sahiplenmesini istiyorum. Biz patili dostlarımız için istifleme değil, kente uzun vadeli rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA