Tarsus’taki meclis gerginliği sürüyor


Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşiminde meclis üyeleri arasında yaşanan gerginliğe ilçe başkanları da katıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yaparak Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve CHP Grup Sözcüsü Ali Uyan’a sahip çıkan CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, halkın sesi olmaya ve doğruları söylemeye devam edeceklerini söyledi. AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu ise Tarsus Belediye Meclisinde siyasi nezaketten uzak ve çirkin ifadeleri kınadığını ifade etti. MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım da, CHP’li Uyan’ın mecliste ayrıştırıcı bir dil kullandığını öne sürdü.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 11:54

Necdet TAŞ

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşiminde meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşanmıştı. Dilek temenniler bölümünde söz alan CHP Grup Sözcüsü Ali Uyan, okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim sistemini ve politikalarını eleştirmiş ve okulların altyapısının eğitime hazır olmadığını iddia ederek, eğitim müfredatını da gerici ve çağdışı olduğunu öne sürmüştü. Tarsus’taki okul müdürlerinin öğrenci velilerinden katkı payı aldığını da iddia eden Uyan, konuşmasını sürdürdüğü esnada araya giren AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri Uyan’ın meclisi ilgilendirmeyen siyasi konular gündeme getirdiği gerekçesiyle söz hakkı istemişti. CHP’li meclis üyeleriyle AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin atışmaları sonrasında Başkan Boltaç kendi mikrofonu dışındaki tüm mikrofonları kapattırmış, Başkan Boltaç’ın tekrar söz verdiği Ali Uyan ise, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin nezaketsizliğini kınadığını ifade ederek, “Dinlemek istemiyorsanız kulaklarınızı kapatırsınız ya da buyurun çıkın kapı orada. Konuşmam bittikten sonra geri gelirsiniz” ifadelerini kullanmış ve bunun üzerine MHP’li meclis üyeleri meclisi terk etmişti. Mecliste yaşanan bu gerginlik mecliste kalmadı ve toplantı sonrasında taraflar yaptıkları açıklamalarla birbirlerini suçladı.

CHP’Lİ ŞAHİN: HALKIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gergin toplantıyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, yeni eğitim döneminin birçok sıkıntı ile açıldığını söyleyerek, “AKP iktidarının 22 yılda ülkede ki eğitim sistemini getirdiği durum ortada. Geçim sorunu yaşayan milyonlarca aile, çocuklarının eğitim harcamalarını karşılamakta zorlanmakta. Bu durumu göz önünde bulunduran Genel Merkezimiz ‘2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Başlarken Okulların ve Eğitimin Güncel Durumu’ konu başlığı ile rapor hazırlamıştır. Bu rapor, velilerin sesinin duyulması adına Belediye Meclis toplantılarında okunmaktadır.  Aynı şekilde Tarsus Belediye Meclisimizin Eylül ayı toplantısında söz alan Grup Sözcümüz ve Başkan Yardımcımız sayın Ali Uyan, vatandaşın sesi olacak raporu okurken, AKP’li ve MHP’li Meclis Üyelerinin tepkisiyle karşılaşmıştır! Ne tepki gösterirlerse göstersinler, bizler halkın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. Vatandaşların en temel ihtiyacı olan gıdayı dahi karşılamakta zorlandığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin, yurttaşın onlarca sorunla boğuşurken, iktidarın eğitim sistemini yine kendi zihniyetine göre düzenlemeye çalıştığını belirterek, “Cumhuriyet kazanımlarından en önemlisi olan çağdaş ve eşitlikçi eğitim sisteminden uzak bir şekilde hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim sistemimize dayatılmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ihtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci kalıtımcı ve şeffaf yürütülmemiş, kaynakçası, bilimsel dayanakları ve yazarları belli olmayan bu modele karşı, işlemin iptali için Danıştay’a dava açtık. Bu modelin getireceği olumsuzluklar ortada” ifadelerini kullandı.

“DOĞRULARI SÖYLEMEYE ÇEKİNMEYECEĞİZ”

 Vatandaşların ekonomik krizin çemberinde yaşadığı sorunlara da değinen Şahin, “Eğitimin içerisine sürüklendiği problemleri toplumun geniş kesimi yaşamakta. İşte bunların kamuoyu ile paylaşılmasından bu kadar rahatsızlık duymak gerçekten birilerini ciddi şekilde rahatsız etmişe benziyor. Belirtmek gerekir ki Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcümüz sayın Ali Uyan Türkiye’de eğitim sisteminin çağdışı olmasından bahsetmiş, ifadelerinde hiçbir hakarete yer vermemiştir. “Çağdışı” kelimesi Türk Hukuk Sistemi içerisinde hiçbir noktada bir hakaret niteliği taşımamaktadır. Ancak AKP grubu bu kelimeden anlam çıkarmaya çalışarak hakaret edildiğini iddia etmişlerdir. Sonrasında hem Tarsus Belediye Başkanı sayın Ali Boltaç’a, hem makamına, hem de Tarsus halkına saygısızlık yapılarak oturum sonlanmadan meclis salonu terk edilmiş ve hemen akabinde Tarsus Belediye Başkanı sayın Ali Boltaç’ın meclisi yönetememesinden kaynaklı bu durumların yaşandığı ifade edilmiştir. Tarsus Belediye Başkanımız sayın Ali Boltaç göreve geldiğinden bu yana siyasi görüş fark etmeksizin Tarsus’ta yaşayan her insanın, her canlının Belediye Başkanı olduğunun altını defalarca çizmiştir. Ancak grup sözcümüz sayın Ali Uyan’ın ifadelerinde hiçbir hakaret bulunmadığı açıkça ortada iken Belediye Başkanımız sayın Ali Boltaç da yalnızca bunu ifade etmiştir. Yerel meclisler de TBMM’de olduğu gibi halkı temsil etmekte olup halkın sorunlarının konuşulacağı en önemli yerdir. Unutulmasın ki yerel meclisler Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir yansımasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gerek Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekse de yerel meclislerde daima milletimizin sorunlarını, yaşadıklarını,  isteklerini, arzularını yerel ya da genel politika fark etmeksizin konuşmaya anlatmaya, tartışmaya devam edecektir. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademede ki mensupları olarak elbette halkın çektiği sıkıntıları gündeme taşımaktan geri durmayacağız. Mızrağın çuvala sığmadığı bu dönemde, ses yükseltmeye, doğruları söylemeye çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

AK PARTİLİ ALTINSUCU; “BAŞARISIZLIKLARINI ÖRTBAS EDİYORLAR”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu ise, “Tarsus’ta 5 yıl boyunca CHP’li belediye idaresi skandallardan ve usulsüzlüklerden başka hiçbir konuya gündem olamamıştır. 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 6 aydır seçilmiş olan yeni CHP yönetimi de altı ayda hizmet adına Tarsus’umuza hiçbir somut çalışma sunamamıştır.  Maalesef gelinen noktada belediye çalışanlarının maaşı dahi ödenememektedir. Belediye çalışanlarına, emekçilere maaşını ödeyemeyecek kadar iş bilmez ve başarısız bir CHP idaresinin, AK Partimizin yapmış olduğu devasa hizmetleri eleştirmesi elbette ki kendi başarısızlıklarını örtbas etme çabasından başka bir şey değildir.  Sözde hak ve adalet havarisi kesilen CHP'li meclis üyeleri ve ilçe başkanı, CHP idaresindeki Tarsus Belediyesinde yapılan ve adli makamlara intikal eden onca yolsuzlukla ilgili maalesef tek kelime dahi edememişlerdir. Tarsus’un mevcut belediye başkanı seçildikten sonra bir enkaz devraldığını söylemiş, ancak Tarsus Belediyesini enkaza dönüştürenin kendi belediye başkanları olduğunu ve kendisinin de o dönemde CHP’nin meclis üyesi olduğunu galiba unutmuştur. Ama en azından CHP’nin yönettiği yerin enkaza dönüştüğünü itiraf etmiştir. Maalesef CHP yönetimleri milletimize baskılardan, zulümlerden ve yasaklardan başka hiçbir şey verememiştir. Bu sebepledir ki aziz milletimiz 22 yıldır gerçek hizmet partisi olan AK Parti’ye kesintisiz olarak iktidarı teslim etmiş ve Türkiye Yüzyılını başlatmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Tarsus Belediye Meclisinde siyasi nezaketten uzak ve çirkin ifadeleri kınıyor ve bir daha meclise yakışmayacak ifadelerin dile getirilmemesini temenni ediyorum.  CHP'li meclis üyelerinin ve idaresinin mesailerini çirkin ifadeler konuşmaya değil, Tarsus’un temizlik, trafik, personel maaşı, yol ve kaldırım düzenlemesi, otopark sorunu gibi acil çözülmesi gereken konulara ayırmasını öneriyorum. Tarsus’un masallara değil, hizmete ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ YILDIRIM; “BU GERGİNLİĞİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Tarsus Belediyesi Meclis Toplantısında yaşanan olayların ardından MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım’dan da bir açıklama geldi. Yıldırım’ın açıklaması şöyle; “Tarsus Belediye Başkanı Sayın Ali Boltaç’ın daha önceki birleşimlerde “Genel siyaseti Tarsus Belediyesi Meclis oturumuna taşımayın” ısrarı ve ikazına rağmen, CHP Grup Sözcüsü ve Başkan vekili Ali Uyan’ın genel siyasetin konusu olan Milli Eğitimle ilgili konuda; çatışmaya neden olabilecek derecede ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve nazik olmayan ifadelerle uzun bir konuşma yapmıştır. Bahse konuşmanın içeriği ve üslubu MHP olarak tasvip edebileceğimiz bir kriter de değildir. Tarsus Belediye Başkanının diğer grup başkan vekilleri tarafından ikaz edilmesine rağmen; Ali Uyan’a müdahale edememesi, gergin konuşmayı devam ettirmesini de anlamak mümkün değildir. Sayın CHP Meclis Üyesi Ali Uyan’ın agresif ve ayrıştırıcı konuşma tarzının Sayın Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın iyi niyetine ve meclis disiplin ve otoritesine karşı yapılmış bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca CHP-DEM Meclis üyesi Halil Demir’in mecliste yapmış olduğu konuşma Cumhuriyet Halk Partisinin de düşüncesi midir merak etmekteyiz. Zira terör örgütü elebaşı Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının avukatlık mesleklerini icra ettiklerinden dolayı cezaevinde yattıkları gibi bir yalanı savunan Halil Demir ve arkadaşlarını Tarsus Belediye Meclis Üyeliğine taşıyan CHP zihniyeti de çok iyi bilmelidir ki “Selahattin Demirtaş katil ve teröristtir!” Aziz Tarsus halkının, belediyemizin işleyişini takip eden yaşlı - genç hemşerilerimizin de ilgiyle takip ettikleri meclis toplantısında yapılan bu nezaketsizliğe daha fazla müsaade etmemek, toplantının amacı dışına kayan bu garip durumun içerisinde olmamak adına MHP grubu toplantıyı terk etmiştir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA