Eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz!


Eğitimde fırsat eşitliği için çalıştıklarının altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Gelir testine tabi tutmadan, bize müracaat eden her öğrencimize eğitim yardımı yapıyoruz. Bu yıl da devam edeceğiz. Bu eğitim yılında Mersinli öğrencilerimiz 2 yıllıklar 4 bin TL, 4 yıllıklar 10 bin TL, 5 yıllıklar 12 bin 500 TL, 6 yıllıklar 15 bin TL eğitim yardımı alacaklar. 2019 yılında göreve geldiğimizde bir adet okuma salonu devraldık, 5 yılda bu sayıyı 11’e çıkardık. Yeni dönemde okuma salonlarının, yeni nesil kütüphanelerin ve kreşlerin sayısını artıracağız. MERCAN Bilim Merkezini 10 ayda 94 bin öğrenci gezdi. Tarsus’ta Matematik Evi açacağız” dedi.

 

Tarih : 9 Eylül 2024 Pazartesi 16:33

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül Ayı Birinci Birleşimi Başkan Vahap Seçer yönetiminde gerçekleştirildi. Mecliste gündemle ilgili konuşan Başkan Seçer, son dönemlerde toplum vicdanını yaralayan olumsuz olaylara bir kez daha tanıklık edildiğine dikkat çekerek, “8 yaşındaki kızımız Narin’e hepimiz çok üzüldük. Türkiye’de bu tür olayların, kadın ve çocuk cinayetlerinin son bulmasını temenni ediyoruz. Biz büyük bir devletiz. Bundan kimsenin bir şüphesi yok. Devlet çocuklarını koruyabildiği kadar, okullarına giden çocukların temel beslenme ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayabildiği kadar, vatandaşlarında güven ve adalet hissi yaratabildiği kadar, kendi yetiştirdiği evlatlarını liyakatle, hak ettiği yerlere taşıyabildiği kadar, özellikle yetiştirdiği pırıl pırıl teğmenlerin vatana bağlılığını ve iyi niyetlerini görebildiği ve kendi evlatlarına güvenebildiği kadar güçlüdür. İçinde bulunduğumuz hafta İlköğretim Haftası. Eğitim toplumumuzun temel taşlarından biridir. Eğitim sürecini desteklemek ve geliştirmek büyük bir sorumluluktur. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de her aşamada öğrencilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz ve daha güçlendirerek olmaya devam edeceğiz. Bu yıl yaklaşık 37 bin öğrencimiz ilköğretime başlıyor. Bunların 19 bininin ilk çantasını içinde kırtasiye malzemeleriyle birlikte belediye olarak biz onlara hediye ettik. Yılda yaklaşık olarak 1.2 milyon paket okullarımızda süt dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı atıştırmalık dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sadece çocukların karnının doyması değil, sağlıklı beslenmesi de önemli” ifadelerini kullandı.

“TARSUS’TA MATEMATİK EVİ AÇACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesinin 20 adet eğitim merkezi olduğunu, bu merkezlerde hem üniversitelere hem de liselere geçiş sınavları için ücretsiz kurs verildiğini kaydeden Başkan Seçer, “Geçen yıl 7200 öğrencimiz vardı. Bu yıl da kayıtlarımız bitti. 7 bin 500 kaydımız oldu. Bu tür destekler yapalım da o vatandaşlarımız varsıl ailelerle eşit yurttaş olduğunu hissetsin. Eğitimde fırsat eşitliği yaratalım. Neden benim çocuğum bu takviyeyi, bu dersi alamıyor demesin. Benim devletim var desin. Nihayetinde belediye de devletin bir kurumudur. Bizim kaynaklarımız vatandaşlarımızdan kesilen vergilerden geliyor. Gelir testine tabi tutmadan, bize müracaat eden her öğrencimize eğitim yardımı yapıyoruz. Bu yıl da devam edeceğiz. Bu eğitim yılında Mersinli öğrencilerimiz 2 yıllıklar 4 bin TL, 4 yıllıklar 10 bin TL, 5 yıllıklar 12 bin 500 TL, 6 yıllıklar 15 bin TL eğitim yardımı alacaklar. 2019 yılında göreve geldiğimizde bir adet okuma salonu devraldık, 5 yılda bu sayıyı 11’e çıkardık. Yeni dönemde okuma salonlarının, yeni nesil kütüphanelerin ve kreşlerin sayısını artıracağız. MERCAN Bilim Merkezini 10 ayda 94 bin öğrenci gezdi. Tarsus’ta Matematik Evi açacağız. Deneysel öğrenme merkezi olacak. Çocuklarımız matematiği öğrensin, bilimi öğrensin. Dünyada ülkelerle rekabet etmemizin yolu bilimden geçiyor. Bilim yoksa bırakın rekabet etmeyi yanlarından bile geçemeyiz” diye konuştu.

BAŞKAN SARIYILDIZ’DAN ‘SU KANALLARI’ UYARISI

Toplantıda söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ise,  Narin Güran’ın ölümüyle ilgili derin üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Olayla ilgili sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Konunun takipçisi olacağız” dedi. İlçede bulunan diğer sorunlara da değinen Başkan Sarıyıldız, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Bununla birlikte, Akdeniz ilçesindeki okulların teknik açıdan yetersiz ve dezavantajlı bir durumda olduğuna dikakt çeken Başkan Sarıyıldız, “Eğitimdeki altyapı eksikliklerinin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri ve çocukların güvenli bir geleceğe hazırlanması da önemli. Akdeniz bölgesi yoğun su kanalları ve tarım arazilerine sahip bir yerleşim bölgesi. Çocukların oyun alanlarının yetersizliği ve su kanallarının korunmaması ciddi bir tehlike oluşturuyor. Su kanallarının çevresinde korkuluk bulunmaması nedeniyle çocuklar bu kanallara düşerek yaralanma tehlikesi yaşıyor. Bu konuda yetkililere, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Valiliğe sesleniyorum; su kanallarının güvenli hale getirilmesi için ortak bir çalışma yürütelim. Daha önce DSİ ve Valiliğe başvuruda bulunduk ancak bir geri dönüş alamadık” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA