Bir garip tahliye!


Kısa bir süre önce bazı basın yayın organlarında “ Mersin Adliyesinde delil çalarak tahliye oldular “ iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Tahliye olan sanıkların avukatı M. Fuat Çiçeklidağ, duruşma tutanağını paylaşarak mahkemenin yasalar çerçevesinde tahliye kararını verdiğini duyurdu.

 

Tarih : 12 Eylül 2024 Perşembe 13:25

Edinilen bilgilere göre 4 Haziran’da Mersin’de yol esnasında yaşanan kavgadan dolayı tutuklanan birkaç şahısla ilgili mahkeme şahısların tutuklu yattıkları süre ve delillerin toplanmış olması nedeniyle sanıklar hakkında tahliye kararı çıktı. Ancak bazı basın yayın organlarında “ İzindeki savcının dosyasından delil çaldılar tahliye edildiler” şeklinde haberler çıktı.  Mersin 2. Sulh ceza Mahkemesi Hakimliği 27 Ağustos’ta aldığı kararla sanıklarla ilgili haksız tahrik hükümlerinin uygulanma ihtimalinin bulunması ve geçirdikleri tutuklu süre ile adli kontrol tedbirlerinin yeterli kalacağı gerekçesiyle sanıklar hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.

SANIKLARIN AVUKATI İDDİALARI REDDETTİ

Dosyada tahliye edilenlerin avukatı olan M. Fuat Çiçeklidağ, açıklama yaparak haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.  Yazılı açıklama yapan AV. Çiçeklidağ” 4 Haziran’da otoyolda yaşanan kavgadan dolayı müvekkillerimin bir kısmı 5 Haziran 2024’te bir kısım müvekkilim ise 26 Haziran’da tutuklanmıştır. O dönem tutukluluğa yaptığımız itirazlar mahkeme tarafından olumsuz cevaplanmıştır. Dosyadaki delillerin çalınması hukuken mümkün değildir. Mahkeme 27 Ağustosta müvekkillerimiz hakkında geçirmiş olduğu tutuklu süreleri ve delillerin toplanması gerekçesiyle yaptığımız itirazları dikkate alıp tahliye kararı vermiştir. Diğer tutuklu kalan 2 müvekkilimiz de tahliye edilen diğer müvekkillerimizle durumlarının benzer olduğu gerekçesiyle tahliye kararı vermiştir” dedi.  Müvekkillerine yönelik görüntüleri servis ederek yalan haber yaptıranlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Çiçeklidağ, “verilen haberin, yönlendirilmiş, asılsız, savunma mesleğini ve yargı kurumlarını töhmet altında bırakıcı ve en önemlisi adil yargılanma ilkesini ihlal ile soruşturmanın selametini etki almak amacı ve kastıyla yaptırıldığının bilinmesini ve sorumlular hakkında her türlü yasal müracaatlarımızı yapacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA