Tescil belgesini görmeden almayın!


Tüketicilere, “Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak zeytini ve zeytinyağını tescil belgesini görmeden almayın” çağrısında bulunan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Bu sezon 775 bin Tarsus Sarıulak Zeytin ağacından yaklaşık 40 bin ton zeytin üretimi beklediklerini kaydeden Teke, “Bunun yaklaşık 15 bin tonunu sofralık olarak tüketileceği kalan kısımdan yaklaşık kayıplarla 7 bin ton civarında Tarsus Sarıulak Zeytinyağı üretileceğini tahmin ediyoruz. Coğrafi işaretle korunan ürünlerin tüketici daha fazla güven oluşturması beklenirken, ne yazık ki Biz sahip olduğumuz Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Coğrafi işaretli Tarsus Zeytinyağımızı korumaktan uzağız” dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 13:46

Necdet TAŞ

Tarsus Ticaret Borsası (TTB) tarafından coğrafi işaretle tescillenen zeytin ve zeytinyağı Tarsus Sarıulak Zeytini ve Zeytinyağı, zeytin işleyicisi borsa üyelerince mercek altına alındı. Konuyla ilgili konuşan TTB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, üye ziyaretlerinde zeytin işleyicisi borsa üyelerinden gelen talep üzerine coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak zeytini ile zeytinyağının geleceği noktasında çıkmaza sürüklenmemesi için alınması gereken önlemleri istişare etmek amaçlı toplandıklarını ifade ederek, “Tarsus Sarıulak Zeytinyağı Ticaret Borsamız tarafından düzenli olarak analizleri yaptırılmaktadır. Aanaliz sonuçlarına göre insan sağlığına en uygun besin değerleri ve özellikle 600-836 arasında değişen toplam fenol oranı ile kanser önleyici bileşiğe sahiptir. Bu sezon 775 bin Tarsus Sarıulak Zeytin ağacımızdan yaklaşık 40 bin ton zeytin üretimi bekliyoruz. Bunun yaklaşık 15 bin tonunu sofralık olarak tüketileceği kalan kısımdan yaklaşık kayıplarla 7 bin ton civarında Tarsus Sarıulak Zeytinyağı üretileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

“COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Küreselleşen dünyada yerele ait değerlerin her geçen gün daha çok ilgi görürken buna paralel olarak yerele ait değerlerin korunmasının öneminin de daha çok arttığının altını çizen Teke, “Bu noktada; Coğrafi işaretli ürünler kente bölgeye ve üreticisine marka değeri pazarlama gücü ve dolayısıyla ekonomik katma değer yaratıyor. Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak zeytini ve zeytinyağını tescil belgesini görmeden almayın. Coğrafi işaretle korunan ürünlerin tüketici daha fazla güven oluşturması beklenirken, ne yazık ki Biz sahip olduğumuz Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Coğrafi işaretli Tarsus Zeytinyağımızı korumaktan uzağız. Aslında coğrafi işaretli ürünler piyasada satışı yapılan benzer ürünlere karşı koruma altında olduğu için rekabet düzeyi açısından daha avantajlı olmasına rağmen bu rekabeti sağlayamayan yine biz oluyoruz. Bu toplantıda alınan kararlarımızı, Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Coğrafi işaretli Tarsus Zeytinyağımızı nasıl koruyacağımızı kısa bir süre içinde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA