MEÜ, SDSN üyesi oldu


Mersin Üniversitesi (MEÜ), Birleşmiş Milletler himayesinde 2012 yılında kurulan ve dünya genelindeki üniversiteleri, araştırma merkezlerini ve bilgi kuruluşlarını bir araya getirerek sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanmasına yönelik bilimsel ve teknolojik çözümler üretmeyi amaçlayan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’na (SDSN) resmen üye oldu.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 13:35

Haber Merkezi

Üyelik ile ilgili çalışmaları yürüten MEÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Zübeyde Hatipoğlu Bağcı, “Üniversitemizin 22 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı üyelik başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” kapsamında proje başvuruları yapılarak destek sağlanabilecek ve bu hedefler için yerel ve küresel çözümler geliştirmek mümkün olacak. Ayrıca bir SDSN üyesi olarak Üniversitemiz personelinin, diğer sürdürülebilir kalkınma uzmanlarıyla tanışma ve bağlantı kurma, faaliyetlerini ve etkinliklerini tanıtma, finansman ve iş birliği için yeni fırsatlar keşfetme ve çok daha fazlasına olanak tanıyan çevrim içi iletişim platformu SDSN Mobilize'a ayrıcalıklı erişim imkânı olacak.” ifadelerini kullandı. SDSN, dünyanın önde gelen akademik ve araştırma enstitülerini harekete geçiren ve sürdürülebilir kalkınma zorluklarına pratik çözümlerin üretilmesi için teşvikler veren, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile Paris Anlaşması’nın hayata geçirilmesine yardımcı olmak için faaliyet göstermektedir. Altı kıtaya yayılan SDSN ağı, 57 Ulusal ve Bölgesel Ağ tarafından koordine edilen, başta üniversiteler olmak üzere 1.900'ün üzerinde üye kurumdan oluşuyor. Bu önemli adım, MEÜ’nün sürdürülebilir kalkınma hedeflerine (SKH'ler) katkı sağlama kararlılığını ve küresel akademik iş birliklerini güçlendirme çabalarını yansıtması bakımından da büyük önem arz ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA