Şiddete karşı kadınlarla birlikte yürüdü


Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsuslu kadınlarla birlikte şiddete karşı yürüdü.

 

Tarih : 26 Kasım 2019 Salı 16:27

Haber Merkezi

Tarsus’ta kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve şiddeti protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Kadınlar yürüyüş için akşam saatlerinde Yarenlik Alanı’nda bir araya gelirken, kadına şiddete karşı Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan'da destek verdi. Bozdoğan ile belediye başkan yardımcıları turuncu kurdele takarak kadına şiddet karşı dikkat çekti. Ellerinde 'kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim', 'erkek kadından üstün değildir', 'kadına kalkan el taş olsun' yazılı dövizler taşıyan kadınlar, tepkilerini alkış ve sloganlarla dile getirdi. Yarenlik Alanı’nda başlayan yürüyüş, araç trafiğine kapalı Muvaffak Uygur Caddesi boyunca devam etti. Yürüyüş, Kültür Parkı’nda son bulurken, kalabalık daha sonra dağıldı.

TARSUS BELEDİYESİ, KADINA ŞİDDETE KARŞI TURUNCUYA BÜRÜNDÜ

Öte yandan Tarsus ilçe Belediyesi, kadına karşı şiddetle mücadele gününde farkındalık oluşturmak için turuncuya büründü. Tarsus Belediyesi, “25 Kasım Kadına yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında personele kadına karşı şiddetin simgesi olarak turuncu renkli kurdeleler taktı. Bunun yanı sıra Tarsus Belediyesi görevlileri farkındalık oluşturmak amacıyla, sosyal medya hesaplarındaki profil resimlerini turuncu renkli görsellerle değiştirirken, belediye yerleşkesi de turuncu renkli balonlarla süsledi. Kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Kadın anadır, kardeştir, evlattır, ailedir, yaşamdır ve koruyandır. Şiddet asla kabul edilemeyecek, en büyük insan hakları ihlallerinden birisidir. Bu anlamda kadınlara şiddet, yasalara aykırı olduğu gibi ahlaka ve vicdana da aykırı bir davranıştır. Sadece Kadına yönelik şiddetle mücadele gününde değil, daima şiddete karşı mücadelemiz sürecektir. Her zaman kadınlarımızın yanındayız" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA