MDOB’ta şok istifa!


Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Soprano Bengi İspir Özdülger, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiği iddia edildi. 27 yıldır MDOB bünyesinde Soprano olarak görev alan Özdülger’in baskılara dayanamayarak, istifa ettiği iddia edildi. Özdülger, döneminde MDOB etkinliklerinde seyirci sayısında gözle görülür bir artış sağlanmış ve gerçekleştirilen etkinlikler Mersinlilerin büyük ilgisini görmüştü.

 

Tarih : 5 Aralık 2019 Perşembe 14:06

Necdet TAŞ

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Soprano Bengi İspir Özdülger, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiği iddia edildi. 27 yıldır MDOB bünyesinde Soprano olarak görev alan Özdülger’in baskılara dayanamayarak, istifa ettiği iddia edildi. 1995 yılında yılından bu yana İsviçre, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya ve Kıbrıs başta olmak üzere, çeşitli ülkelerde solo konserler gerçekleştiren ve festivallere katılarak uluslararası adından söz ettiren Özdülger, görev yaptığı süre içerisinde Hamlet Balesi, Türkünağme ve Yunus Emre Oratoryosu gibi birçok etkinliği Mersinli sanatseverler ile buluşturarak, “Amacımız, sanatı en ücra noktalara kadar taşımak. Köylerimize giderek, burada varsa oluşan önyargıları kırmak ve oralarda yaşayan insanlarımıza sanatı götürmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Aynı şekilde çocuklara da çok büyük önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim gelecekteki potansiyel izleyicilerimiz” ifadelerini kullanmıştı. Özdülger, yönetiminde geçtiğimiz sezon 7 prömiyer gerçekleştiren MDOB, en çok seyirci artışı sağlayan 2. Opera olmuştu. 

 

BENGİ İSPİR ÖZDÜLGER KİMDİR?

27 yıldır MDOB’TA görev yapan Özdülger, Ankara'da doğdu. İlk orta ve lise eğitiminin ardından, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Müzik eğitimi bölümüne girdi. Bu bölümde 2 yıl okuyarak ön lisans diploması aldı. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Opera şan ve sahne sanatları bölümüne girerek Profesör Keriman Davran ile Şan eğitimine başladı. 1992 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün kurulması ile birlikte açılan sınavı kazanarak profesyonel sanat hayatına adım attı. 1995 yılında dünyada 50 kadın besteci den biri olarak yer alan Azeri besteci Frangiz Ali-zade'nin eserlerini yorumlamak üzere İsviçre Bern la Strimpellata oda Orkestrası ile Bern Zürich ve Basel de konserler gerçekleştirdi. 1996 yılında aynı orkestra ile bahsi geçen eserlerin CD kayıtlarını yaptı.

100’Ü AŞKIN SANATÇI ARASINDA 4. OLMUŞTU

2004 yılında Tiran'da Arnavutluk'un dünyaca ünlü opera sanatçısı Maria Craia adına yapılan Opera Şan yarışmasında 16 ülkeden katılan ve tüm kategorileri kapsayan yüzü aşkın sanatçı arasında 4. Oldu. Sanatçı Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya operalarında misafir sanatçı olarak temsiller gerçekleştirdi. 2018 yılında Semiha Berksoy Opera Vakfi tarafından en iyi kadın opera sanatçısı ödülüne layık görüldü. Rusya filarmoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, İzmir Devlet Senfoni ve Çukurova Senfoni orkestraları ile konserler ve oratoryolar seslendirmiştir. Yazılı ve görsel basında olumlu kritikler alan sanatçı, Uluslararası İstanbul Klasik Müzik festivali ve Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde de birçok kez yer almıştır. Ayrıca Türksoy Opera günleri kapsamında da Türkiye'yi temsilen konserler vermiştir. 1995 yılında yılından bu yana İsviçre, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya ve Kıbrıs başta olmak üzere, çeşitli ülkelerde solo konserler gerçekleştirmiş ve festivallere katılmıştır. 30.01.2018 tarihinden itibaren Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürlüğü görevini vekâleten yürütmektedir.

OYNADIĞI ESERLERDEN BAŞLICALARI

Yevgeni Onegine 'Tatiana' Un Ballo in Maschera 'Amelia' Luisa Miller 'Luisa' La Traviata 'Violetta' Rigoletto 'Gilda' Lucia di Lammermoor 'Lucia' Don Paquale 'Norina' Aşk Iksiri 'Addina' Sevil Berberi 'Rosina' Don Giovanni 'Donna Anna' - 'Donna Elvira' Figaro'nun Düğünü 'Susanna' I Palliacci 'Nedda' Gianni Schicchi 'Lauretta' La Boheme 'Mimi' - 'Musetta' Satilmis Nişanlı 'Marjenka' Carmen 'Micaela' Inci Avcıları 'Leila' Yarasa 'Rosalinde' Cardas Furstine ' Silva' - ' Stasi' Oratoryo ve Kantatlar; Yunus Emre Oratoryosu Mozart 'Requiem' Beethoven 9 Carmina Burana

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Devlet Opera ve Balesi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA