Başkan Gültak, engelli dernekleri buluştu


Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Mersin’de faaliyet gösteren engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ailelerle kahvaltıda bir araya geldi. Gültak, ‘Engelsiz Kafe’ projesini hayata geçireceklerini söyledi.

 

Tarih : 10 Ocak 2020 Cuma 12:38

Haber Merkezi

Başkan Gültak, engelli derneklerinin temsilcileri, engelliler ve aileleriyle buluştu. Buluşmada, engellilerin talep ve sorunlarını dinleyen Gültak, yaptığı konuşmada, “Biz sadece belirli engelli haftalarında veya belirli günlerde değil, zaman zaman Akdeniz ve tüm kentimizde engelli olan kardeşlerimiz ve aileleriyle bir araya gelmek istiyoruz. Amacımız; sizleri yıl içinde birkaç gün değil daha fazla günlerde anabilmek, beraber olabilmek, sizlerle dertleşebilmek ve bulunduğunuz ortamda sorunlarınızı çözebilmektir” dedi.

“ENGELLİ İNSANLARIMIZIN ÇALIŞACAĞI KAFELER AÇACAĞIZ”

Belediye olarak engellilere yönelik istihdam projelerinin önemine dikkat çeken ve projelerini de anlatan Gültak, “Sizlere bir müjdeli haber vermek istiyorum; Toros Devlet Hastanesinin orada bulunan parkın içine Engelsiz Meclisini yapabileceğiniz, içerisinde toplantı yapabileceğiniz bir alan, projeye alındı. Ayrıca engelsiz kafe projemiz var. Şu an hazır bir binamız var. Bu binada kısa süre içinde çalışmalara başlıyoruz. Bu kafeleri sadece engelli kardeşlerimiz çalıştıracak. En azından 4-5 engelli kardeşimizi istihdam edebileceğimizi düşünüyorum. Her belediye, parklarında bu projeyi gerçekleştirirse engelsiz kardeşlerimize istihdam sağlanmış olur” diye konuştu.

“ENGELLİ İSTİHDAMINA YÖNELİK PROJELERE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’ın da katılımıyla hizmete açılan Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursuna da değinen Gültak, Türkiye’de 8 ilde bulunan kabartma baskı makinesinin 9’uncusunu Mersin’e kazandırdıklarını hatırlattı. Gültak, şu anda görme engelli 10 kişiye eğitim verildiğini, eğitimlerin süreceğini ifade etti. Engelli bireylerin istihdamına yönelik projelere büyük önem verdiğinin de altını çizen Başkan Gültak, şunları söyledi: “Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ve Akdeniz Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanımız Soner Demir ile görme engelli kardeşlerimiz için kabartma yazılı takvim, kitap ve ajanda hazırlıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Biz kendi bölgemizde yaşayan herkesi kucaklayıp sevmeye ve onlarla beraber olmaya gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın insanlara bakış açısının aynısını, bizler de Akdeniz’de yaşatmaya çalışıyoruz.”

GÜLTAK’TAN, “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, demokrasilerde basının vazgeçilmezliğine ve halkın doğru haber alma hakkının önemine vurgu yaptı. Mesajında; insanların doğru bilgiye erişiminin günümüzde temel bir hak olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Gültak; devlet ve yönetimlerin kamuoyu nezdinde şeffaf oluşunu sağlayan basının, demokrasi ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi ve ilerlemesine katkı sunan en önemli güç olduğunu vurguladı. Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Gece gündüz demeden, hiçbir mesai kavramı gözetmeden kamuoyunu doğru bilgilendirmek için zor ve meşakkatli bir görevi icra eden basın mensuplarımızın emeğini takdir ediyoruz. Bu anlamda, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmek ve kolaylaştırmak, onlara gereken destek ve katkıyı sağlamak yöneticiler ve toplum olarak hepimizin ortak görevi olmalıdır” dedi. Başkan Gültak; halkın haber alma hakkının dokunulmazlığına ve basının, demokrasilerde vazgeçilmez olduğunun da altını çizdiği mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Akdeniz Belediyesi olarak çalışmalarımızın kamuoyuna duyurulmasında; yorum ve eleştirilerde bulunarak hizmet ve projelerimizin doğru, etkili ve zamanında halkımıza ulaşmasına katkı sunan basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Halkı doğru bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla fedakârlıkla çalışan gazetecilerin; ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle tebrik ediyor; kendilerine ve ailelerine sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA