Anamur Belediyesi geri adım atmıyor


Anamur Belediyesi Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile caretta caretta ve yumuşak kabuklu nil kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olan sahil şeridine ‘piknik alanı’ yapmak amacıyla toprak döşenmiş ancak çevrecilerin tepkileri üzerine çalışmalar durdurulmuştu. Piknik Alanı için çalışmaların yeniden başlayacağını duyuran Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “bir takım spekülasyonlar, hak etmediğimiz ithamlar ve girişimler neticesinde söz konusu bölgeye yaptığımız yatırımları geçici bir süre durdurmak zorunda kaldık ancak çalışmalar yeniden başlayacak. Şuna emin olmanızı istiyorum ki; doğa, tarih, kültür ve tarım kenti olan Anamur’u turizm konusunda da hak ettiği payı alır konuma getirene kadar var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

Tarih : 28 Şubat 2020 Cuma 16:29

Necdet TAŞ

Hatırlanacağı üzere Anamur Belediyesi Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile caretta caretta ve yumuşak kabuklu nil kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olan sahil şeridine ‘piknik alanı’ yapmak amacıyla toprak döşenmişti. Mersin Çevre Derneği (MERÇED) ile Akdeniz Kaplumbağaları ve Doğa Koruma Derneği (AKKAP) bir araya gelerek, bakanlığın durdurma kararına rağmen deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olduğu alanda Anamur Belediyesi tarafından çalışmaların yürütülmeye devam edilmesine tepki göstermişti. Gelen tepkiler üzerine Anamur Belediyesi çalışmaları durdurmuştu. Endemik bir bitki çeşidi olan kum zambaklarının da üreme alanı olan yaklaşık 13 kilometrelik sahil şeridi, Pullu Tabiat Parkı ile Anamuryum Antik Kenti arasında yer alıyor. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur’un piknik yapabileceği bir mesire alanı ve kumsalda gezebileceği  bir Sahil Projesini haya geçirmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirten bir duyuru yayınladı.

 “SPEKÜLASYONLAR NEDENİYLE GERİ ADIM ATTIK”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kılınç, “3 Nisan 2019 tarihinde göreve geldiğimiz günden bu yana akılcı, pratik, halkın ihtiyaçlarını ve taleplerini gözeten, ekonomik ve uzun ömürlü projeleri hayata geçirmeye, kamu kaynaklarını çok hassas ve yerli yerinde kullanmaya gayret gösterdik. Bu prensipler çerçevesinde göreve geldiğimizin üçüncü ayında Anamur’un bir mesire alanına ihtiyacı olduğunu, vatandaşlarımızın piknik yapmak için 20 km uzağımızdaki Bozyazı ilçemize gittiğini öğrendiğimizde hemen kolları sıvayıp ilçemize denize nazır bir piknik alanı kazandırmak adına İskele Karaağaç mevkiinde bulunan sazlık-çalılık bir alanı imar ederek piknik alanı olarak bölgemize kazandırmak istedik.  Ancak bir takım spekülasyonlar, hak etmediğimiz ithamlar ve girişimler neticesinde söz konusu bölgeye yaptığımız yatırımları geçici bir süre durdurmak zorunda kaldık. Ancak en başta da belirttiğimiz gibi Anamur’un ve Anamurlu’nun talebi ve ihtiyacı olan projelere öncelik vermeyi kendimize hedef seçerek girişimlerimizi hızlandırdık ve Karaağaç Piknik Alanı ile birlikte yıllardır uygulanması planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Sahil Projesi’nin uygulama alanı olan Yalı Mocamp ile Aslıhan Motel arasında kalan 95 bin metrekarelik alanın tahsisini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“TAHSİS YAZISI GELDİ”

Tahsis yazısının gelmesiyle ile derhal harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Kılınç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İçerisinde bisiklet ve yürüyüş yolları, yeşil alanlar, spor parkları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma bankları ve daha birçok etkinlik alanı bulunan Anamurlu hemşerilerimizin nefes alacağı bir alan oluşturmak için çalışmalarımız başlıyor, denizin kenarında yaşayan ancak denizden hakettiği standartlarda faydalanamayan Anamurlu hemşerilerimizin ve yaz aylarında ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimizin bu sorununu kökten çözmeyi hedefliyoruz. Bütün bunları yaparken de ekolojik dengeyi gözeten,  çevreye duyarlı ve saygılı, insanları ile birlikte hayvanları ve ekolojik unsurları ile uyum içerisinde, hiçbir canlının yaşam alanına müdahale etmeyen, tam anlamı ile nefes alan bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Şuna emin olmanızı istiyorum ki; doğa, tarih, kültür ve tarım kenti olan Anamur’u turizm konusunda da hak ettiği payı alır konuma getirene kadar var gücümüzle çalışacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA