image

Okunma : 285  Tarih : 20.07.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

KKTC VE MUHARİP GAZİLER

Türkiye “Anavatan”

Kıbrıs “Yavruvatan”..

Her yıl Takvimler 20 Temmuz  tarihini gösterdiğinde aklımıza Kıbrıs’ta Rumların zulmünde kalan soydaşlarımız gelir.

Rumların vahşice insanları katletmeleri gelir. Yine Kıbrıs davası uğruna şehit edilen Pilot Yüzbaşı  Cengiz Topel gelir.

Kıbrıs’ın mücahidi, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş gelir.

Yıl 1974.. Türk askeri bundan 50 yıl evvel Kıbrıs adasına çıkarma yaparak  Rumların esareti altında kalan oradaki soydaşlarımızın canını, malını ve namusunu korumuştur. Rumların zulmünden soydaşlarımızı kurtarıp adaya barış götürmüştür.

O dönem vatani görevini yapmakta olan askerlerimiz Kıbrıs adasına çıkarma yaparak Barış harekatına girişmiştir. Dönemin Başkanı Bülent Ecevit ve başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan’ın kararlı tutumu ile Türk askeri adaya çıkmıştır. O dönem ABD’nin tüm karşı çıkmalarına rağmen “AYŞE TATİLE ÇIKMIŞ” ve Türk askeri Kıbrıs’ta soydaşlarımızın imdadına yetişmiştir. 

Bugün aradan 50 yıl gibi  bir zaman geçmiştir. Ama Rumların zulmü hala unutulmamıştır.

xx

Yeni bir 20 Temmuz tarihi bizlere geçmişi anımsattı.

Yavruvatanın Rumlardan temizlenmesinin 50. yıldönümü münasebetiyle birkaç gün önce  Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube başkanı Rasim  Yuvarlakoğlu ile görüştüm. Yanında başkan yardımcısı İbiş Demircan ile birlikte oturup  çayımızı yudumlarken bir yandan da Rumların mezalimini, Türk askerinin adaya çıkışını ve oradaki Türk soydaşlarımızı kurtarmasını konuştuk. Kendisi de o yıllar  vatani görevini yapmakta olan ve silah altında olduğu için Kıbrıs çıkarmasına katılan  Rasim Yuvarlakoğlu “Kıbrıs Barış Harekatının  gerçekleşeli bugün tam 50. yıl olmuş. Orada çaresiz kalan ve Rumlardan zulüm görev soydaşlarımızın sıkıntılarını bugün bile çok iyi anlıyorum” diyor.

O günleri anlatırken tüyleri diken diken oluyor. Ancak soydaşlarımızı kurtarmanın verdiği mutluluk ve heyecanı , o coşkuyu unutamıyor.. O günlerden  gururla bahsediyor bugün bile..

xx

Kendisi de  Kıbrıs gazisi olan ve halen Tarsus’ta Muharip Gazilerin başkanlığını yapan Rasim Yuvarlakoğlu ”Türk askeri  olarak bundan tam 50  yıl evvel Kıbrıs adasına çıkarma yaparak oradaki soydaşlarımızın canını, malını ve namusunu koruduk. Rum zulmünü kırdık. Acımasız  Rumların zulmünden soydaşlarımızı kurtarıp adaya barış götürdük. O günden bu yana tam 50 yıldır adada barış vardır “ diyor.

Başkan Rasim Yuvarlakoğlu sözlerine devamla  "Biz Türk askeri olarak Türklere karşı uygulanan şiddete ve zalimliğe son vermek üzere adaya çıkarma yaptık. Barış Harekatı'nda yer alan her Türk askeri Kıbrıs’a huzuru getirmek için canlarını siper etti. Bizimle orda çarpışan arkadaşlarımızdan şehitler oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Bizi sevindiren tek şey harekatın sonunda Kıbrıs’ın en verimli topraklarının soydaşlarımızın hüküm sürdüğü, huzurlu ve özgürce yaşadıkları vatan toprağı haline gelmesidir" dedi.

Rasim bey Kıbrıs gazisi arkadaşları ile birlikte  dernek  çatısı altında sık sık bir araya geliyor. Bu yılda Kıbrıs’a barış götürdükleri 50. yıl törenlerine katılmak üzere KKTC’ye gitti.

xx

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ!

Ve Rumlarla anlaşma olmayınca adada Türk Devleti kuruluyor. Önce adı  Kıbrıs Türk Federe Devleti iken,  bağımsız bir ülke haline gelen Kıbrıs Türk kesimi 15 Kasım 1983’de  “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” adı altında  yeni bir Türk bayrağı  ile  dünyaya ben de varım diyor.

Her ne kadar bugüne kadar Türkiye dışında bir ülke  tanımasa da  KKTC  bizim can gardaşımızdır, can yoldaşımızdır. Ve  Türk’ün  Bayrağı Kıbrıs’ta hiç inmemek üzere dalgalanmaktadır.

1974 yılında 20 Temmuz’da gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümünü bugünlerde kutlarken, adaya barış götürmek için gidip soydaşlarımızı kurtaran ve bu uğurda şehit düşen silah arkadaşlarımızı, sonradan vefat etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve  huzurlu ömürler diliyoruz.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA