Akkuyu NGS’den açıklama


Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden ve sık sık ölümlü iş kazalarıyla gündeme gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) geçtiğimiz günlerde bir haftayla arayla yaşanan iş kazalarının ardından son olarak atanamadığı için çareyi başka alanlarda çalışmakta bulan İngilizce öğretmeni İlyas Bul yaşamını yitirmişti. Talihsiz gencin ölümüyle ilgili bir açıklama yapan Akkuyu NGS yetkilileri, “Sorumluların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 20 Ekim 2023 Cuma 14:45

Haber Merkezi

Atanamadığı için Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışmaya başlayan 26 yaşındaki İngilizce Öğretmeni İlyas Bul, iş sahasında düşerek geçirdiği beyin kanamasından dolayı Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veriyordu. Bul, Perşembe günü sabah saatlerinde yaşam mücadelesine yenik düştü ve yaşamını yitirmişti. Akkuyu Nükleer A.Ş, Bul’un ölümüyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, “İş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır” denildi.

 AKKUYU NÜKLEER A.Ş’DEN AÇIKLAMA

Akkuyu Nükleer A.Ş’nin açıklaması şöyle: “Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan ve 14 Ekim 2023 Cumartesi günü santral şantiyesinde yaralanarak Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılan bir işçi, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetmiştir. İşçinin ölümüne yol açan olaya ilişkin açılan soruşturma devam etmektedir. Akkuyu Nükleer A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükteki mevzuatı kapsamında Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde olmamakla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır. Akkuyu Nükleer A.Ş. olarak merhumun ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, merhumun ailesine gerekli tüm desteğin tarafımızca sağlanacağını belirtiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA