Gazetecilere özgür çalışma sahaları yaratmalıyız!


24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile açıklama yapan MESİAD Başkanı Hasan Engin, basının önemli dört kuvvetten biri olduğunu belirterek, “Kamuoyuna bilgi aktarımı için fedakarca çalışan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları çalışanlarına rahat ve özgür çalışma sahaları oluşturulmalıdır” dedi.

 

Tarih : 24 Temmuz 2020 Cuma 14:24

Haber Merkezi

1908’de 2. Meşrutiyetin ilanından sonra 24 Temmuz’un ‘Türk Basınından Sansürün Kaldırılması Günü  ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını hatırlatan Mersin Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; ‘dördüncü kuvvet’ olarak nitelenen basına ve basın emekçilerine özgür çalışma sahaları oluşturulması gerektiğini kaydetti. Başkan Engin, “Gazetecilik, zor şartlar altında yapılan önemli mesleklerden biridir. Fedakârlık ve sorumluluk ister. Toplumun sesi, kulağı, gözü ve aynası gazetecilerdir. Kamuoyunun haber alma hakkını sağlarken aynı zamandan denetim görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getiren gazeteciler, demokrasiye de büyük katkı sağlamaktadır. Yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumun bilgilendirerek, yaşadığımız bilgi çağının daha verimli geçmesini, her bireyin bilgi ile donanmasını sağlamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “’Basın ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir’ sözleri ile basının önemini en güzel şekilde vurgulamıştır” dedi.

 

“11 BİN 157 GAZETECİ İŞSİZ”

 

Gazetecilerin işsizlik rakamlarına dikkat çeken Başkan Engin, sektör emekçilerinin maddi anlamda desteklenmeleri ve daha özgür çalışmalarını sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılmasının önemine değindi. “Çoğulcu, özgürlükçü ve demokratik hukuk devletinin gereklerine uygun olarak basın özgürlüğünü sağlamamız ve gazetecilerimize özgür çalışma alanları yaratmamız gerekiyor” diyen Başkan Engin, şu ifadeleri kullandı: “Basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 154'üncü sırada yer almamız Türkiye gibi demokratik bir ülkede olmaması gereken bir tablodur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Temmuz 2019 istatistiklerine göre, 11 bin 157 gazeteci işsiz.  2019 yılında 59 gazeteciye toplam 200 yıl ceza verildi. Her yıl onlarcası haber takibinde saldırılara maruz kalıyor. Dolayısı ile gazetecilerin sadece işsizlik ve maddi sorunları değil, çeşitli sorunları bulunmaktadır. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, gazetecilerin daha rahat oldukları, görevleri dışında bir şey düşünmek zorunda kalmadıkları günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA