Yeşilboğaz: “AYM, hukuksuzluğa onay verdi”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) CHP’nin çoklu baro düzenlemesinin iptali için yaptığı başvuruyu reddetmesini yaptığı yazılı açıklama ile kınayarak, “Anayasa Mahkemesi hukuksuzluğa onay vermiştir” dedi.

 

Tarih : 24 Temmuz 2020 Cuma 14:26

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Avukatlık Kanunu değişikliği, 80 baro başkanının 19 Mayıs ve 1 Haziran 2020 tarihli bildirgelerindeki imzasında ifadesini bulan onbinlerce avukatın iradesine, Anayasaya ve kamu yararına açıkça aykırıdır. Çoklu Baro ve TBB delege yapısını değiştiren düzenlemeler yargı bağımsızlığını düzenleyen 9 ve 138. maddelerine, Anayasanın 2. maddesinde ifadesini bulan hukuk devleti ilkesi ile 36. maddesinde ifadesini bulan adil yargılama ilkesine, savunmanın etkinliğine, hak arama özgürlüğüne, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıyla ilgili temel ilkeleri düzenleyen Anayasanın 135. maddesine, temsilde adalet ilkesine dair 67. maddesine ve eşitliğe aykırıdır. Bu hukuksuz yasanın uygulanması halinde savunmanın bağımsızlığına, bütünlüğüne, toplumun adalet erişimine, telafisi imkânsız zararlar vereceğinden, Anayasa Mahkemesi’nin yürürlüğü durdurma ve iptal kararı vermesi gerekirken, siyasi bir karar vermiştir ve iptal başvurusunu reddetmiştir. Tarih, hukuku çiğneyenlerden bir gün hesap soracaktır. Bizler ise savunmanın bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü için verdiğimiz onurlu mücadelemizle ilelebet var olacağız” dedi.

"LOZAN’A SAHİP ÇIKMAK, HUKUK DEVLETİNE SAHİP ÇIKMAKTIR”

Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının hukuki belgesi olduğunu belirten Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,  “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından başlatılan ve büyük mücadeleler ile kazandığımız, bağımsızlığımızın simgesi olan Lozan Antlaşması; 8 yıl süren Milli Kurtuluş Savaşımızın zafer belgesidir, ilk diplomatik zaferdir, laik ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş belgesidir, mazlum milletlerin emperyalizme ilk tokatıdır. Lozan Barış Anlaşması yalnızca Türkiye’nin değil, bütün mazlumlar dünyasının zafer kıvılcımıdır.   Lozan Antlaşması ile Türkiye'nin bugünkü sınırları büyük oranda çizilmiş oldu. Osmanlı İmparatorluğu zamanında batılı devletlere verilen ekonomik imtiyazlar, yani kapitülasyonlar tamamen kaldırılmıştır. Tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti niteliklerine sahip çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, Lozan Antlaşması sayesinde kurulmuştur. Lozan Barış Antlaşması'na sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bağımsızlığına, bütünlüğüne, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğine sahip çıkmak demektir. Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümü kutlu olsun. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cephede gösterdiği başarısını diploması masasında da gösteren, Lozan Barış Antlaşması'nı imzalayan İsmet İnönü’yü ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA