Gürültü yapan araçlara ciddi yaptırımlar geliyor


Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın, gürültü kirliliğine neden olan yüksek seste müzik çalan ve yüksek ses çıkartan egzoza sahip motorlu araç kullananlara yasalar çerçevesinde ağır yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

 

Tarih : 27 Temmuz 2020 Pazartesi 14:35

Çevrede gürültü kirliliğine neden olan ve halkın huzurunu bozan, yüksek seste müzik çalan, yüksek ses çıkartan egzoza sahip motorlu araç kullananlara ağır yaptırımlar uygulanacağı belirtildi. Konuyla ilgili konulan Yalçın ‘’D-400 Kara yolunda, sahilde, ara yollarda ve ana yollarda günün her saatinde bir aracın ya da motosikletin egzozundan çıkan gürültü ve yüksek sesle aracında müzik açarak gürültü kirliliğine sebep olan sürücüler var. Bunun yanı sıra motosiklet kullanırken kask takmayan sürücülere, modifiyeli diye tabir edilen ve yasalara uygun olmayan araçlar var. Bu araçları kullananlar çevre sakinlerini rahatsız edebiliyor. Kasksız motor kullanan sürücüler ise kendi hayatlarını hiçe sayarak motor kullanıyorlar. Sürücüler kendi hayatlarını hiçe saysa da bizim için her vatandaşımızın canını kendi canımızmış gibi düşünüyoruz. Bu nedenle ciddi yaptırımlar uygulayarak sürücüleri kask kullanmaya teşvik edeceğiz” dedi.

“CİDDİ CEZAİ YAPTIRIMLAR UYGULAYACAĞIZ”

Ekiplere; gizli kumandalı egzoz, kumandalı egzoz gibi alanlarda gerekli bilginin verildiği ve yüksek seste müzik çalan araçlar için de desibel ölçümü ve araç içi tesisat kontrolü yapılacağını belirten Yalçın, bu kurallara uymayan araç sürücülerine gerekli cezanın verileceğini ve bu cezaların aracın trafikten men edilmesine kadar ağır yaptırımlar içerdiğini belirtti. Bu sürücülerin anayoldaki mevcut trafiği de olumsuz etkilediğini ve gerekli denetimlere başlayacaklarını ifade eden Yalçın, ‘’ Emniyet ve jandarma ekiplerimizle ortak yürüteceğimiz bu denetimlerde kurallara uymayan sürücüler hakkında ciddi cezai yaptırımlar uygulayacağız. Amacım insanlara ceza kesmek değil, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak” diye konuştu. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA