Çukurova uzatmada güldü: 100-101


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 6. haftasında temsilcimiz Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyespor, normal süresi 88-88 tamamlanan maçta, uzatmada OGM Ormanspor’u 101-100 yendi.

 

Tarih : 24 Ekim 2020 Cumartesi 22:40

Necdet TAŞ

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor, normal süresi 88-88 tamamlanan maçta, uzatma periyodu sonunda deplasmanda OGM Ormanspor'u 101-100 yendi. Bu sonuçla ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor ligdeki 3. galibiyetini elde ederken, OGM Ormanspor 4. yenilgisini yaşadı.

MAÇTAN NOTLAR

Maça hücumda oldukça hızlı başlayan ve 10-0'lık seri yakalayan temsilcimiz,  çeyreğin bitimine 6:23 kala rakibine mola aldırdı. Mola dönüşünde Angel Robinson ile maçtaki ilk sayılarını bulan Ormanspor, Alina Iagupova'nın üçlüğüne ise Damla Gezgin'in üçlük isabeti ile yanıt verdi. Maçın ilk çeyreğinde bulduğu kolay atışlardan sonuç alamayan OGM Ormanspor, tam saha baskı ile rakibinin hızını kestikten sonra Ashley Walker ile farkı 7 sayıya indirdi. İlk çeyrekte Angelica Robinson haricindeki isimlerin hücumda ritmini bulamaması sonrası temsilcimiz Alina Iagupova-Kristine Anigwe ikilisinden toplam 18 sayı bulduğu ilk çeyreği 31-20 önde kapattı. Ormanspor'da ise Angelica Robinson, 5/7 saha içi isabeti bulduğu ilk çeyrekte kaydettiği 11 sayı ve 9 ribaund ile en etkili isim oldu.

 İKİNCİ ÇEYREKTE KÖTÜYDÜK

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine Naumenko ile Walker'ın karşılıklı sayıları ile girildi. Bu çeyreğin ilk bölümünde iyi savunma yapan Ormanspor, ilk 3 dakikada yakaladığı 6-2'lik seri sonrası temsilcimize mola aldırdı. Mola dönüşünde hücumda yüzdesini yukarı çekemese de, aldığı hücum ribaundları ile etkili olan Ormanspor, farkı da 4 sayıya kadar indirdi. Ashley Walker'ın hızlı hücum sayısı sonrası skoru 35-32'ye getiren ev sahibi ekip, Riquna Williams'ın orta mesafe isabeti sonrası da 35-34 ile uzun bir aradan sonra farkı 1 sayıya indirdi. OGM, Riquna Williams ve Ashley Walker'ın isabetleri sonrası devrenin bitimine 3:45 kala 18-4'lük seriyle 38-35 ile öne geçerek rakibine bir kez daha mola aldırdı. Robinson'ın serbest atışları sonrası farkı 5 sayıya çıkartan Ormanspor, Çukurova'nın Manolya Kurtulmuş ile bulduğu üçlüğe de, bu çeyreğin etkili ismi Riquna Williams'ın üçlüğüyle yanıt verdi. Çeyreğin son bölümünde Iagupova – Manolya ikilisi ile sayılar bulan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, ilk yarıyı 46-43 önde tamamladı.

 ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA DAĞILDIK

Ev sahibi OGM Ormanspor, maçta ikinci yarıya; Alperi Onar, Riquna Williams, Sinem Ataş, Angelica Robinson ve Ashley Walker beşiyle başladı. Devrenin ilk bölümünde Walker'ın pota altı isabeti sonrası Sinem Ataş ile basket faulden 3 sayı çıkartan OGM, skorda 48-46 öne geçti. Naumenko'nun üçlüğüyle skorda yeniden öne geçen Çukurova karşısında ev sahibi, ikinci devrenin ilk bölümünde de boyalı alanı etkili kullanarak sayılar buldu. Bu çeyrekte Robinson, Williams, Walker üçlüsüyle hücumda etkili olan Yeşil-Beyazlılar, Ashley Walker'ın basket faul sonrası bulduğu sayılarla çeyreğin bitimine 5 dakika kala skorda 59-53 öne geçti. Çukurova'nın top kaybı sonrası Alperi Onar'la üçlük isabeti bulan Ormanspor, üçüncü çeyreğin bitimine 4:20 kala skoru 62-53'e getirdi ve temsilcimize mola aldırdı. Mola dönüşü de boyalı alanı etkili kullanmaya devam eden OGM, 25-7'lik seri sonrası çeyreğin son 2 dakikasına 68-53 önde girdi. Çeyreğin kalan bölümünde de kontrolü elinde tutan ev sahibi, maçın üçüncü periyotunu 68-56'lık üstünlükle kapattı.

 NORMAL SÜRE BERABERE BİTTİ

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine, Riquna Williams'ın üçlüğüyle girildi. Bu çeyreğin başında ev sahibinin yaptığı top kayıplarını hızlı hücum sayıları ile değerlendiren temsilcimiz Çukurova Basketbol, 73-63 ile farkı 10 sayıya indirdi ve bitime 8 dakika kala rakibine mola aldırdı. Bu çeyrekte pota altında Anigwe'yi etkili kullanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, farkı 6 sayıya kadar da indirdi ancak Angel Robinson'ın basketi ile Ormanspor, bu seriyi sonlandırdı. Maçta son 2.22'lik bölüme 83-75 önde giren ev sahibi, Manolya ve Iagupova'nın sayıları ile farkı 2 sayıya kadar indiren temsilcimiz karşısında Alperi Onar'ın basket faul sayıları ile farkı yeniden 5'e yükseltti. Dördüncü çeyreğin bitimine 37 saniye kala Iagupova'nın pota altı sayısı, skoru 86-85'e getirdi ve OGM, fark 1 sayıya inince mola aldı. Mola dönüşü, Iagupova'nın basket faulü sonrası bitime 13 saniye kala 88-86 öne geçtik. Bitime 8 saniye kala Riquna Williams'ın iki serbest atış isabetiyle skoru 88-88 ile eşitleyen OGM, son hücumda Çukurova’ya sayı şansı tanımayınca mücadelede normal süre, 88-88'lik eşitlikle sona erdi.

SON SANİYELER NEFES KESTİ

Uzatma periyoduna Manolya Kurtulmuş'un üçlüğüyle girildi. Sykes'ın pota altı sayısına da Gökşen'in üçlüğüyle yanıt veren Temsilcimiz, skorda 94-90 öne geçti. Robinson ve Alperi'nin sayıları ile skoru yeniden eşitleyen Ormanspor, Manolya Kurtulmuş'un üçlüğü sonrası skorda yeniden geriye düştü. Tam saha baskı ile rakibini top kayıplarına zorlayan Yeşil-Beyazlılar, bitime 1:34 kala 98-98 ile skoru yeniden eşitledi. Riquna Williams'ın basketine Anigwe ile yanıt veren Çukurova Basketbol, uzatmada son 25 saniyeye 101-100 önde girdi. Kalan bölümdeki hücumlarda iki takım da sayı şansı bulamayınca Çukurova Basketbol mücadeleden 101-100'lük galibiyetle ayrıldı.

Salon: M. Sait Zarifoğlu

Hakemler: Hüseyin Çelik, Abdullah Koputan, Eyyüp Ayhan

OGM Ormanspor: Nilay Kartaltepe, Robinson 23, Damla Gezgin 4, Walker 25, Sykes 2, Williams 27, Sinem Ataş 3, Şerife Alperi Onar 16, Meltem Avcı, Nazlı Bircan Gökdemir

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor: Iagupova 35, Manolya Kurtulmuş 20, Gökşen Fitik 9, Anigwe 23, Naumenko 10, Feride Şevval Akalan, Melis Talay, Yeliz Doğan, Nuran Tutsak, İlayda Güner 4

1. Periyot: 20-31

Devre: 43-46

3. Periyot: 68-56

Normal süre: 88-88

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA