Büyükşehir, zeytin ağaçlarına sahip çıkıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, zeytin ağaçlarını koruyor, dallardaki zeytinleri vatandaşların sofralarına ulaştırıyor. Büyükşehir’in birimlerindeki zeytin ağaçlarından toplanan zeytinler yağa dönüştürülüyor, elde edilen yağlar Aşhane’de hazırlanan yemeklerde kullanılıyor. Büyükşehir’in Aşhane Sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, bir günde yüzlerce zeytin ağacının kesildiği bir dönemde belediye olarak bir zeytin tanesine bile sahip çıktıklarını vurguladı.

 

Tarih : 30 Kasım 2020 Pazartesi 11:21

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin MESKİ bünyesindeki birimlerde yer alan zeytin ağaçlarından topladığı zeytinler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli tarafından fabrikalarda zeytinyağına dönüştürülüyor ve Aşhane’de hazırlanan yemeklerde kullanılıyor. Büyükşehir, Belediye birimlerindeki zeytin ağaçlarındaki her bir zeytin tanesine sahip çıkıyor. Dalda yetişen zeytinler düzenli olarak toplanıyor ve zeytinyağı fabrikalarında yağa dönüştürülüyor. Büyükşehir’in Aşhanesi’ne ulaşan zeytinyağları, hazırlanan yemeklerde kullanılıyor. Aşhane’de günlük ortalama 1000 kişiye hazırlanan yemekler öğlen saatlerinde yaş almış ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşların evlerine ücretsiz ulaştırılıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DE BİR TANECİK ZEYTİN TANESİ BİLE ÖNEMSENİYOR

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Aşhane Sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, Türkiye’de yüzlerce zeytin ağacının bir çırpıda kesildiği bir dönemde Büyükşehir Belediye olarak her bir zeytin tanesine sahip çıktıklarını belirterek, “Ülkemizde yüzlerce zeytin ağacının bir çırpıda kesildiği bir dönemde Belediyemiz yerleşkesinde bulunan zeytinliklerimizdeki tüm ağaçlarımızdaki bir tane dahi zeytin tanesinin heder olmaması açısından ve vatandaşlarımıza en uygun şekilde ulaştırabilmek adına Belediyemiz personelleri tarafından toplanan zeytinlerimiz fabrikalarda zeytinyağına dönüştürülüyor” dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA