Hedef, 2025’te Süper Lig!


Hedeflerinin 2025 yılında Süper Lig’e çıkmak olduğunu ifade eden İçel İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Şampiyonluk hedefiyle yola çıktık ve yolumuza da emin adımlarla yürüyoruz. Kulüp olarak gelecek planlamamızda kulübümüzün 100. Kuruluş yıldönümü olan 2025’te Süper Lig’de yer almak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için de elimizden geleni yapacağız. Futbola susamış bu kentin Süper Lig hasretini tekrardan dindireceğiz” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2020 Pazartesi 13:56

Necdet TAŞ

İçel İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit ve İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş, Mersin basınıyla bir araya geldi. Aziz Sancar Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Halim Yiğit, “Şampiyonluk hedefiyle yola çıktık ve yolumuza da emin adımlarla yürüyoruz. Kulüp olarak gelecek planlamamızda kulübümüzün 100. Kuruluş yıldönümü olan 2025’te Süper Lig’de yer almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENT BÜROKRASİSİNİN DESTEĞİNİ GÖRMÜYORUZ”

Bu hedefe ulaşmak için de ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Yiğit, “Futbola susamış bu kentin Süper Lig hasretini tekrardan dindireceğiz. Herkesin elini taşına koyması gerektiği bir döneme geldik. Malumunuz maçlarımıza basın dışında kimse gelip takip ediyor. Özellikle bu konuda dertliyiz. Mersin bürokrasisinden açıkçası gerekli desteği göremiyoruz. Belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin ve kent bürokrasisinin desteğine ihtiyacımız var. Mersin hepimizin ve Mersin’e hepimizin sahip çıkması lazım. Mersin İdman Yurdu ruhuyla yoluna devam eden İçel İdman Yurdu, Mersin’in birleştirici gücü ve ortak değeridir. Başarılı bir trende girdik. Son 3 yılda 2 şampiyonlukla büyük yol kat ettik. Bu yolda herkese ihtiyacımız var. Mersin esnafından ve kamuoyundan şampiyonluk coşkusu için beklentimiz bayrak kampanyasıdır. Kentte şampiyonluğa giden bir takım olduğunu göstermek ve bu heyecanı oluşturmak için her esnaf kapısına ya da camına bayrak asmalıdır. Hedeflerimiz var, bunun için de herkesin katkısını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“KENT FUTBOLU ÜZERİNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Mersin futbolu üzerindeki ölü toprağını atmak için yola çıktıklarını kaydeden Yiğit, “Çıktığımız bu yolda 3. Lige kadar geldik. Hasretle ve özlemle yaşatmayı hedeflediğimiz Mersin İdman Yurdu adını almamız için önceki derneğin kendini feshetmesi ve kapanması gerekiyor. Bunun için görüşmelerimiz sürüyor. Kent bürokrasimiz ve siyasetçilerimizin de desteğiyle Mersin İdman Yurdu ile Süper Lige yürümek istiyoruz. Mersin’de her kesime gideceğiz. Herkesle bir araya geleceğiz. Hedefimize kent ile yürüyeceğiz. Bu yolda özellikle Mersin yerel basınına da büyük iş düşüyor. Onlara da çok büyük iş düşecek. Çünkü onlara ihtiyacımız var. Her sorunumuzda yanımızda olmanızı istiyoruz, her sorununuzda yanınızda yer almak istiyoruz. Mersin basınının yapıcı eleştirilerini bekliyoruz. Bu konuda sıkıntı yok. Lütfen yanlışlarımızla ilgili bizi eleştirin” diye konuştu.

“İÇEL İDMAN YURDU ŞAHIS DEĞİL, KENTİN TAKIMIDIR”

İçel İdman Yurdu’nun şahıs değil, kentin takımı olduğunun altını çizen Yiğit, “Kulüp Başkanı Metin Saltık sadece kulübün başkanıdır. İçel İdman Yurdu Spor Kulübü Derneği olduğu için Metin Saltık da tüzel bir derneğin başkanı konumundadır. Metin Saltık Başkanımız bugüne kadar kulübe maddi manevi desteklerini esirgemeyerek kulübü süper amatörden profesyonel liglere kadar getirdi. Ailesinden ve işinden gücünden feragat ederek, kulübü buralara kadar getirdi. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. İçel İdman Yurdu şahıs takımı değil, Mersin’in ortak değeridir. Mersin iş dünyası da bu ortak değere destek olarak yönetime girdi. 22 kişilik yönetim kurulu listemiz var. Bize katkı sunmak isteyen herkese de kapımız açık” dedi.

BAŞ: “BİLİNMEZ BİR TAKIM OLMAK İSTEMİYORUZ”

Mersin yerel basınının kulüp için bir öneme sahip olduğunun altını çizen İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş ise, “Mersin basını bizimle kent arasında bir iletişim kontağıdır. Bilinmezlikler hep sıkıntı yaratır. Biz bilinmez bir takım olmak istemiyoruz. Bilinmezlikleri de aşmak için basına ihtiyacımız var. Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lige çıkarken sürecin bizi nasıl karşılayacağıyla ilgili stratejimizde şunlar vardı; BAL Liginde başarılı olduğumuz oyuncularla yola devam etmek istiyorduk. O takımdan 14 arkadaşımız bugün bizimle birlikte. Şuanda maç fazlasıyla 25 puanla lider konumdayız. Bunlarla birlikte bir de tecrübeli isimleri kadromuzda kazandırdık. Pandemi nedeniyle 3 hafta hazırlanabildik. Sadece biz değil diğer takımlar da bizim gibi. Bu basit bir iş değil. Ligde 12 hafta geride kaldı. Şuana kadar tüm takımlar takım olmayla ilgili sıkıntılar yaşıyor. Biz de birçok maçta bunu yaşadık ve yaşıyoruz. Biz bunu daha iyi hale getirmek için çabalıyoruz. Geldiğimiz noktanın da kötü bir yer olmadığını ifade etmek istiyorum. Her şeye rağmen maç fazlasıyla lider durumdayız” dedi.

“SAHAYA MERSİN İDMAN YURDU RUHUYLA ÇIKIYORUZ”

Mersin İdman Yurdu’nu formalarına yazdıklarını ve o ruhla sahaya çıktıklarını ifade eden Baş, “Mersin İdman Yurdu ruhunu yeniden Süper Lig’e taşımak istiyoruz. Bu konuda basına da büyük iş düşüyor. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Zaman zaman bizi yıpratan eleştirilerde bulunuluyor. Biz bunların hepsine alışkınız. Bu eleştirilerden hangisi cımbızla alman gerektiğini bilmezsen o zaman sıkıntı yaşarsın. Ben, takıma ve bana katkıda bulunacak eleştirilerden istifade etmesini bilen bir antrenörüm. Dediğim gibi eleştirilere son derece açığım. Madem ki profesyonel ligdeyiz ve Mersin İdman Yurdu ruhunu arıyoruz o zaman aramızdaki perdeyi kaldırmamız gerekiyor. Şuan bir yoldayız ve bu yolculukta 25 puanla lider durumdayız, İnşallah yolun sonunda da ligi bugünkü konumumuzda bitirir ve şampiyon olarak bir üst lige çıkarız. Ligin sonuna kadar sıralamada çalkantılar olabilir. Takımlar yer değiştirebilir. Burada önemli olan sağlam durmak. Eksiğimiz yok mu? Elbette var. Biz kulüp olarak kurumsal olarak bu eksikliklerimizi gidermek için çabalayacağız” ifadelerini kullandı.

“ZOR BİR GRUPTAYIZ”

Bulundukları grubun çok zor bir grup olduğunu ve grupta 7-8 takımın şampiyonluk iddiası olduğuna dikkat çeken Baş, “Grubumuz gerçekten çok zor. Soma, Karşıyaka, Çatalca, Esenler Erok, Çarşamba, Isparta gibi şampiyonluk mücadelesi veren takımlar var. Osmaniye biraz geride kaldı. Esenler Erok, Soma, Karşıyaka ve İçel İdman Yurdu arasında zorlu bir şampiyonluk yarışı olacak. Bu zorlu grupta Play-Off’lara kalmadan direk şampiyon olmak istiyoruz. Bu zorlu yolda birbirimizi yaralayacak durumlardan uzak durmalıyız. İçel İdman Yurdu’nu ligin sonunda zirvede görmek istiyorsak birbirimize destek olacağız. Temel eksikliklerimiz biliyoruz ve bunları da devre arasında gidereceğiz. Bunların üstesinden gelebilecek bir kulübüz. Transferle ilgili şu aşamada bir şey paylaşamam. 4 haftamız var. Devre arasında transferle ilgili duruma bakacağız” şeklinde konuştu. Zorlu Karşıyaka maçı öncesi takımda eksikler bulunduğuna dikkat çeken Baş, her şeye rağmen İzmir’e puan veya puanlar almak için gideceklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA