Metrelerce kuyruk oluştu, avukatlar isyan etti


Adliyelere girişte HES kodu uygulamasına geçilmesi nedeniyle Mersin adliyesi önünde uzun kuyruklar oluştu. Adliyeye giriş tek kapıdan yapılınca ve HES kodlarını kontrol etmek için sadece 2 memur görevlendirilince kuyruk adliye bahçesinden taştı, sokağı dolandı, Zeytinlibahçe Caddesi’nin yukarına kadar uzandı.

 

Tarih : 8 Aralık 2020 Salı 16:11

Adem GÜNEŞ

Adliyelere girişte HES kodu uygulamasına geçilmesi nedeniyle Mersin adliyesi önünde uzun kuyruklar oluştu.  Mersin adliyesi önünde bu manzara oluşunca bazı avukatlar Mersin Barosu’nu eleştirdi. Eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin adliyesinde bugün yaşanan HES kodu sorgulama uygulamasının sıkıntılarını ve rezaletini hep birlikte yaşadık. Başsavcılık makamı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çözüme yönelik bir kısım uygulamalar yarın hayata geçirilecektir. Daha önceki gibi Kuzey ve Güney kapılarından giriş yapılabilecek olup,tıkanıklığın önlenmesi için meslektaşlarımızın telefonlarına HES uygulamasını indirmeleri ve hesabım kısmından açtıkları ekranı göstererek giriş yapmaları gerekmektedir” dedi.

“BİRAZ SAYGI GÖSTERİN”

“Ancak bir kısım meslektaşlarımızın uygulamanın hatalarını ve aksaklıklarını Baroya, Baro yönetimine ve şahsıma yüklemeleri gerçekten şahsımı ve de bu sorunun çözümü için mücadele eden yöneticilerimizi ziyadesi ile üzmüştür Bizler baroda sadece meslektaşlarımızın yaşayabileceği ve yaşadığı sorunların çözümü için bütün zamanımızı veren ve fedakârca çalışan meslektaşlarınızız. Adliyedeki yapılan uygulamalar başsavcılık tarafından yapılmakta olup biz çözümü noktasında devreye giriyoruz” ifadelerini kullanan Yeşilboğaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Meslektaşlarımızın mesleğin yaşadığı hiçbir sorun da çaba göstermeyen çözüm üretmeyen elini taşın altına sokmayan kişilerin sadece eleştiri anında ortaya çıkmaları ve süreci bilmeden konuyu anlamadan eleştiri yapmaları manidardır. Meslektaşlarımızla 7/24 konuşma görüşme durumundayız her türlü öneriye her türlü eleştiriye açık olduğumuzu mutlaka çözüm önerilerinin tarafımıza iletilmesini talep ettiğimizi bütün meslektaşlarımız bilmektedir. Sadece oturduğunuz yerden eleştirmekle sorunlar çözülmüyor. Mücadele etmek çaba göstermek Emek vermek gerekiyor. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımız her daim meslektaşlarımızın yanındayız sorunların çözümünde sahadayız tüm pandemi sürecinde dahi adliyede mesai yaparak meslektaşlarımıza yardımcı olma çabasındayız. Her şeyin çözümü biraz saygı biraz emek biraz mücadele.”

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA