Hortum muz seralarını yıktı


Mersin’in Anamur İlçesi’nde meydana gelen hortum, muz seralarını ve içerisindeki muz ağaçları ve muz seralarını da yerle bir etti. Hortumun bıraktığı tahribat sabah ortaya çıktı. Denizden gelen hortum seraları vururken, dalgalarda sahilde Anamur Belediyesinin ektiği ağaçları yıktı. Yaklaşık 100 ile 150 dönüm arasında seranın yıkıldığını kaydeden sera sahipleri, bu bölgede iki yıl önce de benzer bir hortumun seraları vurduğunu ifade ettiler.

 

Tarih : 15 Aralık 2020 Salı 16:27

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’in Anamur İlçesi’nde meydana gelen hortum, muz seralarını ve içerisindeki muz ağaçları ve muz seralarını da yerle bir etti. Anamur Fatih Mahallesi tekeliler mevkiinde denizden gelen hortumun, kısa sürede bir koridoru izleyerek seraların hem demirlerini eğdiğini hem de naylonlarını parçaladığını söyleyen üreticiler, aynı zamanda tam hasat zamanı gelen yetişkin muzları da yerle bir ettiğini dile getirdiler.

150 DÖNÜM SERA YERLE BİR OLDU

Yaklaşık 100 ile 150 dönüm arasında seranın yıkıldığını kaydeden sera sahipleri, bu bölgede iki yıl önce de benzer bir hortumun seraları vurduğunu kaydettiler. Yıkılan seralardaki muzlar ise kesilerek ekonomik olarak değerlendirilmeye çalışılıyor. Devletten kendilerine destek verilmesini kaydeden üreticiler, zararlarının büyük olduğunu dile getirdiler. Serasının yarıya yakınının yıkıldığını kaydeden Ali Çimen(48) “Bakkaldaydım. Az sonra bir ses ve gürültü. Komşu söyledi seranda hasar var diye. Aşağıdan arıtma tarafından gelmiş aşağıdan komşunun serasını ve benim seradan yukarılara geçmiş.” Dedi.  Erol Çelik 100 sönümü aşkın seranın zarar gördüğünü devletten bir yardım eli beklediklerini söyledi. Anamur İlçe Tarım Orman ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de seralarda zarar tesbit çalışmalarına başladı. Ziraat Mühendisi Alper Tahir Tuğrul, üreticinin mutlaka seralarını TARSİM ile sigortalatması gerektiğini söyledi.  Denizden gelen hortum seraları vururken, dalgalarda sahilde Anamur Belediyesinin ektiği ağaçları yıktı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA