Eğitim-Sen: “Nutuk üzerinden siyaset yapılmamalı”


Çamlıyayla ilçesinde yaşanan “Nutuk” skandalı ile ilgili konuşan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘919 Mayısının 19’ncu gününde Samsun’a çıktım’ diye başlayan ve Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan eserinin okullarda dağıtılmasına , okunmasına hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının itirazı olamayacağının altını çizerek, "Nutuk eserinin okutulmasının engellenmesi asla kabul edilemez. Karanlık zihniyete teslim olmayacağız. Laik, bilimsel ,demokratik eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Atatürk ve eseri Nutuk, istismar edilecek, üzerinden siyasi rant sağlanacak bir konu değildir. Okulların cemaatler ve siyasi partilerin propaganda alanına çevrilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Tarih : 22 Nisan 2021 Perşembe 16:23

 Hüseyin KIRKGÖZ


Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, Çamlıyayla ilçesinde yaşanan “Nutuk” skandalı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nutuk'un siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizen Yücel, "Son günlerde basın ve sosyal medya üzerinden Mersin –Çamlıyayla ilçesinde Atatürk’ün Nutuk’unun okullarda dağıtımının Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce engellendiği üzerinden tartışma yürütülmektedir" ifadelerini kullandı. 

 

"NUTUK'UN ENGELLENMESİ KABUL EDİLEMEZ"


Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘919 Mayısının 19’ncu gününde Samsun’a çıktım’ diye başlayan ve Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan eserinin okullarda dağıtılmasına , okunmasına hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının itirazı olamayacağının altını çizen Yücel, "Nutuk eserinin okutulmasının engellenmesi asla kabul edilemez. İlçe Milli Eğitim Müdürünün cevaben yazdığı yazıdaki red gerekçeleri açıkça  Cumhuriyete ve Atatürk’e yönelik ifadeleri karanlık bir zihniyetin tezahürüdür. Ancak ortaya çıkan tartışma sadece Atatürk’ün Nutuk’unun okullarda dağıtılma sorunu değildir. Kitabın kapağında bir siyasi partinin gençlik kollarının logosunun kullanılması ve bir siyasi partinin liderine atıfta bulunulması okullarda Nutuk üzerinden bir siyasi propagandanın yapıldığını göstermektedir. Daha önce de farklı illerde Ülkü Ocakları tarafından kitabın bu şekilde dağıtılması öğrenci ve velilerce tepkiyle karşılanmıştır.  Uzun yıllardır iktidar ve ortakları eliyle laik, bilimsel ve demokratik eğitim anlayışının yok sayıldığı, dinsel bir eğitimin dayatıldığı demokratik kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yakın zamanda Aladağ’daki cemaat yurtlarında öğrencilerin yanarak hayatını kaybetmeleri, Ensar Vakfına ait yurtlarda yaşanan çocuk istismarları , Milli Eğitim Bakanlığının cemaatlerle yaptıkları protokoller  hala kamuoyunun gündemindedir" diye konuştu. 


 "PROPAGANDA ALANINA ÇEVRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"


Atatürk’ün Nutuk adlı eseri üzerinden yapılan tartışma iktidar ve ortağının okulları bölüşme, gençlik üzerinden siyasi rant sağlama tartışması olduğunu iddia eden Yücel, değerlendirmelerini şöyle sürdüdü: "İktidara bağlı cemaatlerle, iktidar ortağı grupların okullar üzerindeki çıkar çatışmalarıdır. Siyasi iktidar ve onun Milli Eğitim Bakanlığı çocuklarımızın ve gençliğimizin milli ve manevi değerlerinin istismar ederek okullarda faaliyet yürüten her türlü dernek ,vakıf ve cemaat vb.’nin faaliyetlerine derhal son vererek çocuklarımızı bu tür odaklardan korumak zorundadır. Şu bilinmelidir ki; Atatürk ve eseri Nutuk, istismar edilecek, üzerinden siyasi rant sağlanacak bir konu değildir.  Okulların cemaatler ve siyasi partilerin propaganda alanına çevrilmesine izin vermeyeceğiz.  Eğitim Sen olarak;  laik, bilimsel, demokratik eğitimi ve Cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya devam edeceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA