Mut’ta Antep Fıstığı hasadı yapıldı


Mersin’in Mut İlçesine bağlı Geçimli Mahallesinde Antep Fıstığı hasadı yapıldı. İlçede toplam 5 bin 900 dekar alanda Antep Fıstığı üretimi yapılıyor. Antep Fıstığı üretimi daha çok 400/700 rakımlı mahallelerde Burunköy, Geçimli, Kayaönü, Diştaş, Göksu, Yalnızcabağ, Çamlıca, Çatakbağ, Tekeli, İlice ve Hacınuhlu’da yapılıyor. 2021 yılında 2 bin 82 ton rekolte bekleniyor. İlçede Antep Fıstığı hasadı Ağustos ayında başlıyor.

 

Tarih : 2 Ağustos 2021 Pazartesi 14:41

Hüseyin KIRKGÖZ


Mersin'in Mut İlçesine bağlı Geçimli Mahallesinde Antep Fıstığı hasadı yapıldı. 2021 yılı Antep fıstığı hasadı Mut kaymakamı Fatih Erdoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Ziraat odası Başkanı Hıdır Kar, mahalle muhtarı ve üreticilerin katılımı ile gerçekleşti.


2 BİN 82 TON REKOLTE BEKLENİYOR 


İlçede toplam 5 bin 900 dekar alanda Antep Fıstığı üretimi yapılıyor. Antep Fıstığı üretimi daha çok 400/700 rakımlı mahallelerde Burunköy, Geçimli, Kayaönü, Diştaş, Göksu, Yalnızcabağ, Çamlıca, Çatakbağ, Tekeli, İlice ve Hacınuhlu'da yapılıyor. 2021 yılında 2 bin 82 ton rekolte bekleniyor. İlçede Antep Fıstığı hasadı Ağustos ayında başlıyor. Hasadı yapılan Antep Fıstığı yeşil renginden dolayı baklava sektöründe tercih ediliyor.


"KALİTEDE ANTEP'İ GEÇTİK"


Hasat ile ilgili bilgiler veren Tarım ve Orman Bakanlığı Mut İlçe Müdürü Ekrem Bayır, "İlçemiz mikro klima özelliğine sahip ülkemizdeki ender yerlerden birisi. Bu nedenle ilçemizde zirai ilaç kullanma oranı bazı ürünlerimizde hiç yok, bazı ürünlerimizde ise yok denecek kadar az. Bölgede yetiştirilen fıstığın en önemli özelliği aroması ve yüksek yağ oranıdır. Mut’ta yetişen fıstık lezzet bakımından da çok iyi. Mut fıstığı, Antep fıstığını kalitede geçti diyebiliriz. Çünkü içi dolgun ve hastalık yok" dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA