Süper Lig hayal değil!


Hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizen Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Yönetimle konuştuğumuzda hedeflerinin üst üste 3 şampiyonluk alarak 100. Yılımızda Süper Lig’e çıkmak olduğunu söylediler. Belki bunlar hayal gibi geliyor ama burası bir Süper Lig kulübü ve Süper Lig şehri. Şimdiki hayalim bu takımı 3 sene sonra Süper Lig’e taşımak. Hayal ile gerçek arasındaki tek fark cesarettir. İnsanlar hayallerinin peşinden koşuyorsa ve bunun hakkını veriyorsa başarılı olurlar. Şehir, taraftar ve yönetimle kenetlenerek bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2022 Pazartesi 14:26

Necdet TAŞ

Kızılcahamam Kampını bitiren Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş.’de Bolu Kampı başladı. Kamp ve yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili bilgiler veren Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Kamp dönemi biraz yoğun geçiyor. Bolu’da 3. Etap kampımıza başladık. Çok yoğun bir tempoyla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan transfer çalışmalarımızı bitirmeye çalışırken, bir yandan da yeni bir takım ve oyun kurgusu oturtmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi yoğun ama bir o kadar verimli ve keyifli bir kamp süreci geçiriyoruz” dedi.

“GENÇ OLMAMA RAĞMEN ÇOK TECRÜBELİYİM”

Mersin İdman Yurdu’nu tercih etme sebeplerini de açıklayan Aka, “2. Lig’den de teklifler vardı. 23 yıldır bu işi yapıyorum. Mersin İdman Yurdu da benim 23. Futbol kulübüm. Halen genç bir antrenör olarak değerlendiriliyorum ama çok tecrübeli ve 60 yaşındaki bir teknik adamın sahip olabileceği bir tecrübeye sahibim. Geçen sezon 2. Ligde Ankara Demirspor ile güzel bir sezon geçirdik. Orada da bir sistem takımı kurmayı amaçlamıştık. Her ne kadar başarı olarak istediğimizi elde edememiş olsak da oyunsal olarak bunu başarabildik. Yaklaşık 5 tane 2. Lig ekibinden de teklif aldım. Buradan o kulüplere de teşekkürlerimi sunuyorum. Ben heyecanlı ve hedefleri olan bir antrenörüm. İçime sinen yerde olup içime sinen şeyleri yapmak istedim hep. Mersin İdman Yurdu’nu da çok büyük camia ve hedefleri olduğu için tercih ettim. Mersin öncellikle çok büyük bir şehir ve inanılmaz bir futbol potansiyeline sahip. Yani kulüple hedeflerimiz örtüştü. En önemli tercih sebebim de bu oldu” şeklinde konuştu.

“DENGELİ VE ZOR BİR GRUPTAYIZ”

Bu sezon mücadele edecekleri 3.Lig 1. Grubun dengeli ve zor bir grup olduğunun altını çizen Aka, “Rakiplerimiz daha önce ya Play-Off oynamış ya da Play-Off’ları zorlamış takımlar. Böyle yaklaşık 9-10 tane takım var. Bunların içinden 3 tanesi bu gruptaki şampiyonluk adayları olarak düşünülüyor ama ben böyle düşünmüyorum. Şampiyon olmak sadece kaliteli oyuncular transfer etmekle olmuyor. Doğru bir kurgu yapmak ve camiayla taraftarla bütünleşmek gerekiyor. Bu açıdan bizim grup diğer iki gruba göre biraz daha sert bir grup. Bu beni daha çok mutlu ediyor. Rakipler ne kadar zorluysa o kadar motive oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

“SİSTEM ANTRENÖRÜYÜM”

Sistem antrenörü olduğunu vurgulayan Aka, “Bir takımın ne oynadığı belli olmalı. Çağdaş futbola uygun bir anlayışla mücadele etmek gerekiyor. Futbol artık bizim ülkemizde de bu yöne doğru evriliyor. Ben de kendimi böyle ifade ediyorum. Her şeyden önce benim için önemli olan oynan oyundur. Oyuncuları sürekli geliştirmek istiyorum. Ciddi bir taraftar kitlesinin karşısında sahaya çıkacağız” dedi.

“KIRMIZI ŞEYTANLARI GÜLDÜRMEK İSTİYORUM”

Alt liglerde kulüplerin yaşadığı sorunlara değinen Aka, “Ben Ankara’da oturuyorum. Evim Eryaman Stadyumu’na 1 kilometre uzaklıkta. O gün final maçını ben de izledim. Maç bittiğinde taraftarların ağladığı ve isyan ettiği bir görüntü görmüştüm. O kadar çok insanın üzüntüsü beni o kadar etkilemişti ki anlatamam. İçimden şunu düşünmüştüm; ‘Bir şehir ağlıyor, bir camia ağlıyor. Oyuncuların ve çalışanların psikolojisi bozuluyor. Bir yıllık emek boşa gidiyor…’ Bunlar zor şeyler. Gerçeği söylemem gerekirse bu şehri ve kulübü seçmemde en büyük sebep o gün yaşananlar oldu. O taraftarla bağ kurarak onları güldüreceğime inanıyorum” diye konuştu.  

“ZORLUKLARI SEVEN BİRİYİM”

Türkiye’de lig seviyesinin düştükçe futbolda oyun anlayışının düştüğünü belirten Ersin Aka, “Ülkemiz lig düştükçe; futbol anlayışının azaldığı, taktik ve tekniğin azaldığı, saha şartlarının zorlaştığı, vizyonun altlara indiği, mücadelenin arttığı ve sadece sonuç odaklı bir lig oluşuyor. Gideceğimiz bazı deplasmanlarda gerek saha şartları gerekse iklim koşulları değişecek ve bizi çok etkileyecek. Bunun sonucunda istediğimiz futbol anlayışını sahaya yansıtmamız güçleşecek. Futbolda kolay bir şey yok. Kariyerinin büyük bölümünü Süper Lig’de ve 1. Lig’de geçirmiş bir antrenör olarak söylüyorum, her ligde oynayarak büyük tecrübe kazandım. Bu zorlukları çok iyi bilen birisiyim. Biz işimize sahip çıkarsak, bu zorlukları aşabiliriz. Biz her şartlarda çalışmalıyız ve o şartlara uygun nasıl sonuç alırız bunlara odaklanmalıyız” dedi.

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Kulüp olarak hedeflerinin 100. Yılında Süper Lig’e çıkmak olduğunu söyleyen Aka, “Yönetimle konuştuğumuzda hedeflerinin üst üste 3 şampiyonluk alarak 100. Yılımızda Süper Lig’e çıkmak olduğunu söylediler. Belki bunlar hayal gibi geliyor ama burası bir Süper Lig kulübü ve Süper Lig şehri. Şimdiki hayalim bu takımı 3 sene sonra Süper Lig’e taşımak. Hayal ile gerçek arasındaki tek fark cesarettir. İnsanlar hayallerinin peşinden koşuyorsa ve bunun hakkını veriyorsa başarılı olurlar. Şehir, taraftar ve yönetimle kenetlenerek bunu başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA