Akkuyu NGS’den ‘İşçi Çıkarma’ açıklaması


Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan yaklaşık 500 işçinin işine son verildi. Aydıner İnşaat firmasında çalışan işçiler, yeterli oranda zam yapılmadığı için 23 Ağustos’ta iş bırakma eylemi yapmıştı. İşçiler, santralde faaliyet gösteren diğer firmaların çalışanlara yüzde 35 zam yaptığını, ancak kendilerine yüzde 15 zam yapılmasına tepki göstermiş, zam yerine, işçilerin işlerine son verilmişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akkuyu NGS, işçilerin disiplinsiz davranışları nedeniyle işten çıkarıldığını iddia etti.

 

Tarih : 27 Ağustos 2022 Cumartesi 14:29

Akkuyu Nükleer Santrali’nde Türk şirketi IC İçtaş’ın devre dışı bırakılmasının ardından ana yüklenici olarak inşaatın başına geçen Ruslara ait TSM Şirketi ile anlaşan Aydıner firmasında çalışan işçiler 23 Ağustos’ta yüzde 15’liz zamma tepki göstererek iş bırakma eylemi yapmıştı. Aydıner firması yetkilileri ile görüşen işçiler yüzde 35 zam talebinde bulunmuştu. Eylem sonrası Aydıner firmasında çalışan ve yüzde 35’lik zam talebiyle eylem yapan 500 işçinin işten çıkartıldığı, kartlarının iptal edildiği, şantiye girişinin ise jandarma tarafından kapatıldığı belirtilmişti.

“ÇALIŞMALARI ENGELLEDİLER”

İşten çıkarmalar ilgili Akkuyu Nükleer A.Ş. açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesinde, taşeron şirket Aydıner İnşaat'a bağlı olarak görev yapan bir grup işçi, ücretlerindeki artıştan memnun olmadıkları gerekçesiyle bu hafta oturma eylemi düzenlemiştir. İş bırakan işçiler, çalışmaya devam eden diğer işçilere zorluk çıkarmış ve onların da protestoya katılmalarını sağlamak istemişlerdir. Aydıner İnşaat’ın üst düzey yetkilileri protestocularla görüşerek çalışmalarına devam etmelerini istemiş ve anlaşmazlıkların 29 Ağustos Pazartesi gününe kadar çözüleceği konusunda güvence vermiştir. Ancak iş bırakma eylemi devam ederken protestocular, nükleer santral sahasındaki inşaat çalışmalarını engellemeyi sürdürmüşlerdir. Bu kapsamda, sahada iş disiplininin sağlanması ve NGS çalışanlarının çalışma koşullarının yerine getirilmesi amacıyla eyleme katılanların sahaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir. Aydıner İnşaat yönetimi, alınan önlemler hakkında protestocuları önceden bilgilendirmiş ve sorunun en kısa sürede çözüleceği garantisini vermiştir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA