Mersin Yenişehir’de 5.671 m² arsa icradan satılık!


Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yer alan ilana göre, Mersin’e bağlı Yenişehir İlçesi Menteş Mahallesi,10505 Ada 3 Parsel sayılı arsa nitelikli taşınmazın tamamı satışa çıkarıldı

 

Tarih : 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:05

Haber Merkezi

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yer alan ilana göre,  Mersin’e bağlı Yenişehir İlçesi Menteş Mahallesi,10505 Ada 3 Parsel sayılı arsa nitelikli taşınmazın tamamı satışa çıkarıldı. İşte ihale ve satış detayları; Taşınmaz parsel ilçe merkezinde yer alan Nevit Kodallı Caddesi'nin kuşuçuşu yaklaşık 180 m batısında konumludur. Bölgede uzun süredir imar beklentisi olduğundan genel olarak boş araziler bulunmaktadır. Taşınmazın yakın çevresinde müstakil 2-3 katlı binalar ile sosyal alanlı villa siteleri bulunmaktadır. Taşınmazın kuşuçusu 180 m doğusunda Nevit Kodallı Caddesi, yaklaşık 850 m kuzeyinde Adana-Erdemli otoyolu, yaklaşık 1.3 km kuzeyinde Mersin Arena Stadyumu yaklaşık 600 m güneydoğusunda Yenişehir Merkez Koleji bulunmaktadır. Yahya Akel Fen Lisesi, İstek Mersin Okulları, Bilsem Mersin Helen Doron Kindergarten Mersin Küçük Şeyler Anaokulu Gökçebelen İlkokulu 24 Kasım Ortaokulu, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Kübra Doğanay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ve Güney Gelişim Okulları bölge belediyenin imkanlarından yararlanmaktadır. Ulaşım özel ve toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır. Belediyenin tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Ulaşımı kolaydır.Taşınmazın bulunduğu parsel kare şeklinde geometrik yapıda kuzeyden güneye doğru yaklaşık % 5 oranında eğimli olup kısmen taşlık vaziyettedir. Parselin etrafı açık olup üzerinde herhangi zirai (parselin güneybatı noktasında komşu parsel malikleri tarafından dikilmiş 5-6 yaşlarında 15 adet limon ağacı bulunmaktadır. Yaklaşık ve inşai muhtesat yoktur.
 

Adresi : Menteş Mahallesi Stadyum Mevkii, 10505 Ada 3 Parsel Yenişehir/Mersin
Yüzölçümü : 5.671 m2
İmar Durumu : Taşınmazın bulunduğu bölgede hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Emsal:0,60 yapı koşulunda konut alanında kalmaktadır. Ancak İmar Planında tadilat yapılacak tadilat sonrasında yapı koşulunun ne olacağı ve parselin hangi lejantta kalacağının belirsiz olduğu öğrenilmiştir.
Kıymeti : 7.655.850,00 TL
KDV Oranı : %8
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 13/10/2022 günü 14:30 - 14:40 arası
2. Satış Günü : 09/11/2022 günü 14:30 - 14:40 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu (Z-20 Nolu) - Adalet Sarayı Zemin Kat No:Z-20 AKDENİZ / MERSİN
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Mersin İli, Yenişehir İlçesi, Menteş Mahallesi, 1546 Ada, 1 Parsel sayılı arsa nitelikli taşınmazın tamamı satışa konudur.Taşınmaz parsel ilçe merkezinde yer alan Nevit Kodallı Caddesi'nin kuşuçuşu yaklaşık 300 m batısında konumludur. Bölgede uzun süredir imar beklentisi olduğundan genel olarak boş araziler bulunmaktadır. Taşınmazın yakın çevresinde müstakil 2-3 katlı binalar ile sosyal alanlı villa siteleri bulunmaktadır. Taşınmazın kuşuçusu 300 m doğusunda Nevit Kodallı Caddesi, yaklaşık 800 m kuzeyinde Adana-Erdemli otoyolu, yaklaşık 200 m batısında Gökçebelen Caddesi yaklaşık 1.25 km kuzeyinde Mersin Arena Stadyumu yaklaşık 750 m güneydoğusunda Yenişehir Merkez Koleji bulunmaktadır. Etrafında yakın konumda Yahya Akel Fen Lisesi, İstek Mersin Okulları, Bilsem Mersin,Helen Doron Kindergarten Mersin Küçük Şeyler Anaokulu Gökçebelen İlkokulu 24 Kasım Ortaokulu, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Kübra Doğanay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ve Güney Gelişim Okulları bölge belediyenin imkanlarından yararlanmaktadır. Ulaşım özel ve toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır. Belediyenin tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Ulaşımı kolaydır.Taşınmazın bulunduğu parselin etrafı tel örgülerle çevrili, içerisinde 8-10 yaşlarında bakımlı zeytin ağaçlarının bulunduğu kareye yakın geometrik yapıda, batıdan doğuya doğru yaklaşık % 5-10 oranında eğimli arsa olduğu, üzerinde inşai muhtesat bulunmadığı görülmüştür.
Adresi : Menteş Mahallesi 1546 Ada 1 Parsel Yenişehir/Mersin
Yüzölçümü : 4.045,00 m2
İmar Durumu : Taşınmazın bulunduğu bölgede hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Emsal:0,60 yapı koşulunda konut alanında kalmaktadır. Ancak İmar Planında tadilat yapılacak tadilat sonrasında yapı koşulunun ne olacağı ve parselin hangi lejantta kalacağının belirsiz olduğu öğrenilmiştir.
Kıymeti : 5.460.750,00 TL
KDV Oranı : %8
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 13/10/2022 günü 14:55 - 15:05 arası
2. Satış Günü : 09/11/2022 günü 14:55 - 15:05 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu (Z-20 Nolu) - Adalet Sarayı Zemin Kat No:Z-20 AKDENİZ / MERSİN
3 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Mersin İl, Yenişehir İlçe, 10502 Ada, 2 Parsel, MENTEŞ Mahalle/Köy, Mersin İli, Yenişehir İlçesi, Menteş Mahallesi, 10502 Ada, 2 Parsel sayılı arsa nitelikli taşınmazın tamamı satışa konudur.Taşınmazın bulunduğu parsel ilçe merkezinde yer alan Nevit Kodallı Caddesi'nin kuşuçuşu yaklaşık 225 m batısında konumludur. Bölgede uzun süredir imar beklentisi olduğundan genel olarak boş araziler bulunmaktadır. Taşınmazın yakın çevresinde müstakil 2-3 katlı binalar ile sosyal alanlı villa siteleri bulunmaktadır. Taşınmazın kuşuçusu 200 m doğusunda Nevit Kodallı Caddesi, yaklaşık 800 m kuzeyinde Adana-Erdemli otoyolu, yaklaşık 1.25 km kuzeyinde Mersin Arena Stadyumu yaklaşık 650 m güneydoğusunda Yenişehir Merkez Koleji bulunmaktadır. Yahya Akel Fen Lisesi, İstek Mersin Okulları, Bilsem, Mersin Helen Doron Kindergarten Mersin Küçük Şeyler Anaokulu Gökçebelen İlkokulu 24 Kasım Ortaokulu, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Kübra Doğanay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ve Güney Gelişim Okulları bölge belediyenin imkanlarından yararlanmaktadır. Ulaşım özel ve toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır. Belediyenin tüm alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Ulaşımı kolaydır.Taşınmazın bulunduğu parsel geometrik olarak amorf yapıda, kuzeyden güneye doğru yaklaşık % 5 oranında eğimli olup kısmen taşlık vaziyettedir. Parselin etrafı açık olup üzerinde herhangi zirai ve inşai muhtesat yoktur. Parsel üzerinde ekonomik değeri olmayan doğal bitki örtüsü bulunmaktadır.
Adresi : Menteş Mahallesi Stadyum Mevkii, 10502 Ada 2 Parsel Yenişehir/Mersin Yüzölçümü : 1.988,00 m2
İmar Durumu :Taşınmazın bulunduğu bölgede hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Emsal:0,60 yapı koşulunda konut alanında kalmaktadır. Ancak İmar Planında tadilat yapılacak tadilat sonrasında yapı koşulunun ne olacağı ve parselin hangi lejantta kalacağının belirsiz olduğu öğrenilmiştir.
Kıymeti : 2.286.200,00 TL
KDV Oranı : %8
Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü : 13/10/2022 günü 15:20 - 15:30 arası
2. Satış Günü : 09/11/2022 günü 15:20 - 15:30 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu (Z-20 Nolu) - Adalet Sarayı Zemin Kat No:Z-20 AKDENİZ / MERSİN
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/2397 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.24/08/2022

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve ilana ulaşmak için tıklayınız

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA