Ahilik Haftası kutlamaları başlıyor


Mersin Valiliği himayelerinde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geleneksel olarak sürdürülen ve bu yıl 12-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 29. Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları başladı.

 

Tarih : 12 Eylül 2022 Pazartesi 13:08

Haber Merkezi

Mersin ESOB Yönetim kurulu Başkanı Talat Dinçer, Türk kültürünün üretip, bütün dünyaya yaydığı, sosyal, ekonomik ve kültürel değerler bütünü Ahilik sisteminin sağladığı verimlilikten, uyguladığı kalite kontrol sisteminden, yetiştirdiği kalifiye iş gücünden ve üretim sistemine getirdiği etik değerlerden günümüz ekonomisinin de yararlanması gerektiğini söyledi.  Dinçer,  “Anadolu’da açılan Ahilik Kapısı, Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerimizin nasihatleri, felsefesi ve öğretisiyle taçlanarak halen bizlere yön vermektedir. Ahilik ocağının mensupları olan bizler, ülkemizin ve devletimizin sosyal, kültürel, sınai ve ticari yapısına hizmet sunmayı ibadet kabul ederek mahallerimizde, kasabalarımızda, şehirlerimizde ve bütün yurdumuzda bu  Ocağın öğreti ve değerlerini günümüzde de yaşatmaya çalışmaktayız” dedi.

TÖREN ÇARŞAMBA GÜNÜ

Başkan Dinçer, açıklamasında geleneksel olarak sürdürdükleri ve bu yıl 12-17 Eylül tarihleri arasında kutlanacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Dinçer,  13 Eylül Salı günü Birlik yönetim kurulu üyelerince Mersin Valisi Sn. Ali Hamza Pehlivan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Vahap Seçer ziyaret edileceğini söyledi. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Programının ise 14 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirileceğini kaydeden  Başkan Dinçer, “ Cumhuriyet Alanında saat 09.00 da  Birlik Yönetim kurulu üyelerimiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz, Oda Başkanlarımızla birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başlayacak kutlama proğramı, saat 10.00 da Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayında devam edecek. Buradaki kutlama ise saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayıp, protokol konuşmaları ile devam edecek.  Kutlama programımız Şed Kuşatma töreni ve ödül töreni ile devam edip, mesleğinde 50. yılını dolduran esnaflarımıza ödül verilmesi sonrası geleneksel Ahi Pilavı ikramı ile son bulacak. Kutlama programımıza tüm Mersinlileri bekliyoruz” dedi. Başkan Dinçer , yine etkinlikler kapsamında 15 Eylül Perşembe günü  Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek Meslek Liselerinde, “Ahilik Kültürü ve Meslek Etiği”, 16 Eylül Cuma günü ise Mersin Üniversitesi Rektörlüğünce belirlenecek fakülte ve yüksekokullarda,  “Ahilik Kültürü” konulu seminer ve konferanslarla Ahilik kültürünün gençlere aktarılacağını ifade etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA