Mersin’de ‘İnter’ rüzgarı!


İtalya Serie A ekibi Inter’in Türkiye akademisinin tanıtım programı Mersin’de gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğine katılan Inter Asbaşkanı Javier Zanetti, hayata geçirdikleri akademi projesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, projenin spor dünyası için çok büyük olduğunu söyledi. Etkinlikte bir konuşma yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da, “‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ anlayışının aslında bu okullar vasıtasıyla hakim kılınması, yaygınlaştırılması, yerleştirilmesi bu hedefler arasında. Bunu yaparken içlerinden dalında başarılı gençler de çıkacak, örneğin Hakan Çalhanoğlu kardeşimiz gibi Inter Kulübünde veya başka kulüplerde kendine yer bulabilecek başarılı sporcular da yetişecektir” dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2022 Salı 11:18

Necdet TAŞ

Mersin'de, İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekibi Inter'in Türkiye akademisinin tanıtım programı gerçekleştirildi. Inter Akademi Türkiye tarafından Yenişehir ilçesindeki Divan Otel'de düzenlenen etkinliğe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Inter'in İkinci Başkanı Javier Zanetti, Inter'in Pazarlama Müdürü Barbara Biggi ve Inter Akademi Teknik Direktörü Marco Monti katıldı. Milli yıldız Hakan Çalhanoğlu'nun video mesajının ardından Inter Akademi yönetici ortakları Hüseyin Kılavuz, Hüseyin Gökten ve Hüseyin Altun'un açılış konuşmaları ile başlayan program; Inter Kulübü Pazarlama Direktörü Barbara Biggi, Inter Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Zanetti, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit konuşmaları ile devam etti.

“İNTER ALTYAPIYA ÖNEM VEREN BİR KULÜP”

Programda konuşan Vali Pehlivan, Mersin'in 62 branşa 457 kulübe ve yaklaşık 180 bin lisanslı sporcuya sahip olduğunu söyledi. Gençlerin sporla kazanılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Pehlivan, Inter Akademi Türkiye'nin kurulmasında destek verenlere teşekkür etti. Vali Pehlivan programda yaptığı konuşmada. Konu spor olunca hepimiz heyecanlanıyoruz. Hele ki Mersin gibi Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapmış, Gençlik Spor Bakanlığımızın yatırımlarıyla tesisleşme konusunda çok büyük mesafeler almış, sporun her dalında 62 branşta 457 kulübü olan ve toplamda yaklaşık olarak 180 bin lisanslı sporcusu buluna bir kente sporun her türünün aktivitesi yakışıyor ve her branşta spor faaliyetleri devam ediyor. Elbette ki futbol, bir kitle sporu sadece ülkemiz için değil bütün dünya için kitleleri sürükleyen bir spor dalı. Inter Kulübü de bu bağlamda 1900'lü yılların başında kurulduğunu bildiğimiz köklü bir spor kulübü. Başarısını uluslararası alanda ortaya koymuş, çeşitli şampiyonlukları olan ve altyapıya da önem veren bir takım.  Tabii kurdukları futbol okullarının bu anlamda özellikle 6 ile 17 yaş arasında çocukların ve gençlerin alınıp, öncelikle sporun ruhunu, kardeşlik bilincini, birlikte hareket etme ve organize olma yeteneklerini geliştirmesini sağlama yönündeki hedeflerini takdirle karşılıyoruz” dedi.

“MERSİN’DE YENİ HAKAN ÇALHANOĞU’LAR YETİŞECEK”

Keşfedilmeyen yeteneğin yok hükmünde olduğunu kaydeden Vali Pehlivan, “Aslında yeteneğin keşfedilmesi de tek başına yeterli değildir. Onun profesyonelce yönetilmesi çok önemlidir. Ancak bu sayede kendisi de toplum da fayda sağlayabilir. Aksi takdirde, iyi yönetilemeyen yetenek balon misali sönebilir. Elbette ki bu oluşumların bir boyutu da yetenekleri tespit etmek ve ortaya çıkarmaktır ama heyetteki katılımcılarla da konuştuk buradaki tek gerekçe veya odaklanılan noktanın yetenekleri alıp onları popüler yapmak olmadığını; asıl amacın spor vesilesiyle gençlerin kazanılması kötü alışkanlıklardan uzak tutulması olduğunu ifade ettiler.  Ben bu bağlamda en çok kullandığımız bir atasözünü de kendilerine hatırlattım ve benzer bir atasözünün İtalya'da da olduğunu söylediler. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ anlayışının aslında bu okullar vasıtasıyla hakim kılınması, yaygınlaştırılması, yerleştirilmesi bu hedefler arasında. Bunu yaparken içlerinden dalında başarılı gençler de çıkacak, örneğin Hakan Çalhanoğlu kardeşimiz gibi Inter Kulübünde veya başka kulüplerde kendine yer bulabilecek başarılı sporcular da yetişecektir. Bu vesileyle Hakan kardeşimize de göndermiş olduğu nazik mesajdan dolayı teşekkür ediyorum. Bayburt Valiliği yaptığım sırada tanımıştım. Bayburtludur. Ailesi ziyadesiyle mütevazı, kendisi de çok beyefendi bir kardeşimiz ve şimdi, ülkemizi Inter Kulübünde temsil ediyor. Selamını aldık, biz de Inter heyeti aracılığıyla hem Hakan kardeşimize hem de bütün takıma selamlarımızı, iyi dileklerimizi gönderiyoruz. Hakan Çalhanoğlu gibi kardeşlerimiz neden bu spor okullarından da çıkmasın? İnanıyorum ki çıkacaktır. Bu vesileyle ifade edelim, önümüzdeki yıl okul kamplarının ilimizde yapılmasını bekliyoruz. Sadece bu çocukların eğitim aldığı okulların kampları değil, Inter Kulübü’nü de İlimize davet ediyoruz. Inter Kulübü ve Mersin İdman Yurdu arasında bir hazırlık maçı yaptırabiliriz. Ne dersiniz, çok güzel olmaz mı? Bu işin diğer bir boyutu da örnek teşkil etmek. İlimizde, Mersin İdman Yurdu 3. ligde ve Tarsus İdman Yurdu 2. ligde mücadele ediyor. Biz bu anlamda bu oluşumdan Mersin İdman Yurdu gibi takımlarımızı faydalandırabildiğimiz ölçüde futbolu daha da tabana yayarız. Ben bu geceye iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyorum, özellikle de İtalya'dan Inter Kulübü’nden gelen misafirlerimize bir kere daha hoş geldiniz diyorum, Inter Akademi’ye vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederken Mersin ilimiz adına da bu akademiye bir şekilde ortaklık kurma süreci ile ilgilenerek ilimizde hayata geçmesini sağlayan 3H grubu ile birlikte, Yenişehir Belediye Başkanımıza da bu süreçteki öngörüsünden ve desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Katkısı emeği olan, yönetimde olan herkese bu vesileyle teşekkür ediyor, gecemizin tekrar daha nice güzel hizmetlere vesile olmasını ve sporun bilinçli bir şekilde gelişmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ZANETTİ: "INTER'İN BU PROJESİ ÇOK BÜYÜK"

Inter İkinci Başkanı Zanetti ise, böyle bir programda buluşmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi. Inter Akademi Türkiye'nin önemine değinen Zanetti, "Inter'in bu projesi çok büyük. Bütün duygularımızı bu projede yansıtmak bizim için çok önemli. Bu nedenle bu projeyi gerçekleştiren ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu proje eminim ki hem benim hem de sizin için çok önemli. Topraklarımıza güzel projelerle dönmek için sabırsızlanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit'in de konuşma yaptığı programda, Inter Akademi Türkiye yönetici ortakları Hüseyin Altun, Hüseyin Gökten ve Hüseyin Kılavuz da akademinin yapılanması hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Vali Pehlivan ve Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, Zanetti'ye çeşitli hediyeler verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin, İnter Akademi, İnter FC, javier Zanetti,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA