Mersin, turizmde marka şehir olmalı!


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine devam edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde partisi adına söz alan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin’in önemli bir turizm potansiyeli olduğunun altını çizerek, “Ülkemizin turizmdeki parlayan yıldızı Mersin’imizi, Ulusal ve Uluslararası düzeyde bir marka haline getirmek, hem Mersin’imize hem de Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunacaktır” dedi.

 

Tarih : 18 Kasım 2022 Cuma 13:51

Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine devam edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin turizmdeki parlayan yıldızı Mersin’i ulusal ve uluslararası düzeyde bir marka haline getirmek hem Mersin’e hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını kaydeden Kılavuz, “Akdeniz’in incisi, Ülkemizin göz bebeği, Cennetten bir köşe olan Mersin’imiz, 321 km’lik sahil şeridi, masmavi denizi, eşsiz koyları, sırtını yasladığı heybetli Toros dağları, doğal güzellikleri,  inanç turizmi ve tarihsel zenginlikleri ile gerçek bir kültür ve turizm kentidir. Ülkemizin turizm başkenti olma yolunda ilerleyen Mersin’imiz, deniz, spor, yayla, kültür gibi çok yönlü turizm faaliyetlerinin aktif olarak yapılabileceği potansiyele sahiptir. Ülkemizin turizmdeki parlayan yıldızı Mersin’imizi, Ulusal ve Uluslararası düzeyde bir marka haline getirmek, hem Mersin’imize hem de Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunacaktır. Mersinimize yönelik turizm yatırımların artırılması, yatırımcılara destek ve teşviklerin sürdürülerek tanıtım çalışmalarının artırılması yerinde olacaktır. Bu doğrultuda Cennet Cehenneminden Kızkalesi’ne, ören yerlerinden tarihi kalelerine, şelalelerinden antik kentlerine açık hava müzesini andıran Mersinimize yönelik yatırımların artırılması, yatırımcılara destek ve teşviklerin sürdürülerek tanıtım çalışmalarının artırılması yerinde olacaktır. Özellikle bulunduğu coğrafi konum nedeniyle dört mevsim turist ağırlayabilme potansiyeline sahip olan şehrimizde sanatsal, kültürel, sportif, akademik turizm imkânlarının geliştirilmesi Mersinimizi turizmin hemen her alanında marka bir şehir haline getirecektir” dedi.

“TARSUS-KAZANLI PROJESİ TURİZME ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK”

Tarsus-Kazanlı Projesinin sadece Tarsus ve Mersin’e değil, Türk turizmine de önemli katkılar sunacağının altını çizen MHP’li Kılavuz, “Bunun yanı sıra Kazanlı’dan başlayıp, Seyhan Nehri’nin denize döküldüğü yere kadar olan bölgede, 17 bin dönümlük arazide yapılması planlanan, Tarsus-Kazanlı Turizm projesi Mersin’imizin, bir turizm merkezi olması için önemli yatırımlardan biridir. Tarsus-Kazanlı projesi sadece Tarsus ve Mersin’e değil, Türk turizmine de önemli katkılar sunacaktır. Mersin’imizi bölgesinin cazibe merkezi haline getirecek karboğazı turizm projesinin tamamlanması talep ve beklentiler arasındadır. Karboğazı Turizm merkezi 3 bin 500 metreye kadar uzanan büyük bir pistiyle,  Alp disiplinine uygun bu pistin yanında 6 farklı yatay ve dikey boyutta küçük pistle, çocuk ve yetişkinlerin rahatlıkla kayak ve kış sporları yapabileceği, Dünya’nın sayılı kayak merkezlerinden birisi olacak, Mersin’imizi bölgesinin cazibe merkezi haline getirecektir. Karboğazı Turizm projesinin tamamlanması talep ve beklentiler arasındadır. Türk milletinin milli kültürü, manevi kıymetleri, ahlaki değerleri ve milli şuuru ile asla bağdaşmayan, sosyal medya platformları, sabah kuşağı programları, dijital içerikli ücretli platformlar ve çarpık programlarla topyekûn mücadele edilmelidir. Türk milli kültürü; milli kimliğimiz ve milli varlığımızın yegâne teminatıdır. Bizi biz yapan değerleri, Türk’ü Türk yapan meziyetleri yok etme gayesi içinde bulunan küreselleşme ve kültür emperyalizmi tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktayız. Türk milletinin milli kültürü, manevi kıymetleri, ahlaki değerleri ve milli şuuru ile asla bağdaşmayan, Türk’ün yüksek ahlak anlayışıyla, binlerce yıllık gelenek ve görenekleriyle, milli benliğiyle, değer yargılarıyla; kesinlikle alakası olmayan, sosyal medya platformları, sabah kuşağı programları, dijital içerikli ücretli platformlar ve çarpık programlarla topyekûn mücadele edilmelidir. Küreselleşme ve kültür emperyalizminin yıkıcı ve yok edici tesirlerine karşı bakanlığımızın, Türk milli kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına yapacağı çalışmalar bir kez daha önem kazanmaktadır” şeklinde konuştu.

“MDOB ALTYAPISI YENİLENMELİ”

Kültür emperyalizminin ve fonladığı yapıların cinsiyetsiz toplum oluşturma ve aile kurumunu yok etmeye yönelik saldırılarına karşı aile ve kültür gibi olguların tahkim edilmesi ve korunması yerinde olacağını kaydeden Kılavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle; oyuncaklardan çizgi filmlere, dijital içerik üretimlerinden sosyal medya platformlarına Dizi ve filmlerden, roman, hikâye, anime ve kliplere kadar kültür emperyalizminin ve fonladığı yapıların Cinsiyetsiz toplum oluşturma ve aile kurumunu yok etmeye yönelik saldırılarına karşı aile ve kültür gibi olguların tahkim edilmesi ve korunması yerinde olacaktır. Türk milli kültürünü Türk çocuklarına ve gençlerine aşılamak milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarmak adına, ilgili Bakanlıklarla işbirliği içerisinde, eğitim ve öğretimin her kademesinde, Türk Kültürü ve Medeniyet Tarihi dersi zorunlu dersler kapsamına alınmalıdır. Mimariden müziğe, sözlü kültür unsurlarından millî yiyecek ve içeceklere,  Ulusal kıyafetlerden geleneksel halk oyunlarına kadar büyük kültür varlığımızla ilgili, konunun uzmanlarınca detaylı bir koruma ve yaşatma paketi hazırlanmalı, unutulmaya yüz tutan geleneklerimiz, adetlerimiz gün yüzüne çıkarılmalı ve yaşatılması sağlanmalıdır. Bununla birlikte Türk Dünyasının birçok merkezine Türk Kültür Evleri kurularak ortak tarihi ve kültürel mirasın karşılıklı iletişim ve etkileşimle yaşatılması sağlanmalıdır. Kültür ve sanat etkinliklerine yoğun talebin olduğu,  hali hazırda Mersin Devlet Opera ve Balesinin bulunması dolayısıyla, gerekli altyapının, yeterli sahne ve salonların bulunduğu Mersin’imize devlet Tiyatrosunun kurulması beklenti ve talepler arasındadır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA