70 bin kilo sedir tohumu toprakla buluştu


Mersin’in Mut ilçesi Adras mevkiinde rehabilitasyon programında olan sahalarda 70 bin kilogram sedir tohumunun ekimi gerçekleştirildi.

 

Tarih : 2 Aralık 2022 Cuma 11:56

Haber Merkezi

Orman Bölge Müdürlüğü, Mut Orman İşletme Müdürlüğü ve Çamlıca Orman İşletme Şefliği tarafından Mut ilçesi Adras mevkiinde rehabilitasyon programında olan sahalarda, sedir ormanlarının oluşması amacıyla "Geleceğe Nefes" sloganıyla "Karpelli Sedir Tohum Ekimi" gerçekleştirildi. Bu çerçevede, 320 futbol sahası büyüklüğündeki alanda toprak işlemesi ile 250 kilometrelik teras yapılarak, 70 bin kilogram sedir tohumu toprakla buluşturuldu. Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, "Buralar hepinizin bildiği gibi sedirin yurdu. Tesis edeceğimiz bu ormanları yörede yaşayan insanlarla birlikte koruyarak geleceğe nefes yapmalıyız" dedi.

YANGINDA ZARAR GÖREN 4 HEKTARDA BİN 600 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Öte yandan Mersin'de Eylül ayında çıkan yangın sonucu etkilenen 4 hektarlık ormanlık alanda, bin 600 fidan toprakla buluşturuldu. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yangından etkilenen ormanlık alanlarda fidan dikim etkinliği gerçekleştirerek, söz konusu bölgeyi yeniden yeşillendirmeyi hedefliyor. Bu çerçevede, 9 Eylül tarihine merkez Akdeniz ilçesi Iğdır Mahallesinde çıkan yangında etkilenen 4 hektarlık orman alanında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Orman bölge müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı etkinlikte, Cumhuriyetin 100. yılı anısına bin 200 adet fıstık çamı ve 400 adet harnup olmak üzere toplam bin 600 fidan toprakla buluşturuldu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA