Çeşmeli-Taşucu otoyol inşaatı başlasın artık!


TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine MHP Grubu adına söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Mersin Şehir Hastanesine mutlaka otoyoldan çıkış verilmelidir. Tarsus Devlet Hastanesi Kavşağı’na mutlaka alt geçit yapılmalı; Silifke-Mut-Karaman yolları Antalya yolundan sonraki Mersin’i İç Anadolu’ya bağlayan önemli yol ağlarımızdan birisidir, mutlaka tamamlanmalı; Çeşmeli-Taşucu otoyol inşaatına başlanmalıdır. Silifke-Gülnar yolları, Tarsus-Çamlıyayla Yolu ve Tüneli, Erdemli-Ayrancı yolları bitirilmelidir. Mersin-Kazanlı-Karataş-Yumurtalık üzerinden sahilden İskenderun’a yeni bir yol projesi hayata geçirilmelidir” dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2022 Cuma 12:37

Necdet TAŞ

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine MHP Grubu adına söz aldı. Türkiye’nin, sadece dört saatlik uçuş süresiyle 1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı 43 trilyon dolar gayrisafi millî hasılaya 11 trilyon dolar ticaret hacmine sahip 67 ülkenin merkezinde bulunduğuna dikkat çeken Şimşek, “Stratejik konumumuzun bizlere yüklediği misyonla ülkemizin hava, deniz, kara ve demir yollarının bölgesel kesişme noktası hâline gelmesi hepimizin beklentisidir. Yük ve yolcu taşıma, hızlı tren, metro ve raylı sistem projelerine ağırlık verilmelidir. Ülkemizde son yıllarda İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915Çanakkale Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Ankara-Niğde, İstanbul-İzmir Otoyolu başta olmak üzere, çok sayıda megaproje hayata geçirilmiş, milletimizin hizmetine sunulmuştur” dedi.

“MERSİN LİMANI KAPASİTESİ ARTTIRILMALI”

Konya-Karaman hızlı tren hattı vatandaşların hizmetine açıldığını, Karaman-Ulukışla arası altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve Mersin-Adana hızlı tren hattına öncelik verilerek yakın zamanda milletin hizmetine sunulacağını ifade eden MHP’li Şimşek, “Bu proje tamamlandığında altı saat olan Konya-Adana arası iki saat yirmi dakikaya indirilecektir. Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattında çalışmalar devam etmektedir. Yine, bu projeyle de Mersin-Adana-Osmaniye-Antep iki saat on beş dakikaya düşecektir. Adana-Mersin hızlı tren hattında Tarsus şehir içi geçişi Gaziantep örneğinde olduğu gibi mutlaka yer altına alınmalı, şehir ikiye bölünmemeli, demir yolunun üzeri de yeşil alanlarla kaplanmalıdır. Mazeretsiz, insanımızın yaşadığı her yere mahalle, köy, belde ayrımı yapmaksızın kesintisiz cep telefonu erişimi ve internet hizmeti sunulması beklentimizdir. Seçim bölgem olan Mersin başta olmak üzere birçok yayla ve köylerimizde internet erişimi ve cep telefonu erişimiyle ilgili şikâyetler almaktayız. Bu yerler tespit edilip ülkemizin her köşesine cep telefonu ve internet hizmeti götürülmelidir. Denizcilik uluslararası ticari taşımacılıkta en büyük paya sahip olan sektör olarak dış ticaretimizin geliştirilmesi, ekonomimizin dışa açılarak dünya ekonomisiyle bütünleşmesi ve diğer ekonomik hedeflerimizin gerçekleştirilmesi açısından son derece önemli bir fonksiyona sahiptir. Deniz yolu taşımacılığı birim başına en düşük maliyetle gerçekleştirilen ulaştırma modelidir. Konum olarak ulaşım ağının tam göbeğinde bulunan Mersin Limanı Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır. Bu sebeple, Mersin Limanı’nın kapasitesi artırılmalı, konteyner limanı mutlaka Mersin'e yapılmalıdır. Ülkemizdeki küçük ölçekli, verimsiz ve dağınık liman altyapısı maliyetleri yükseltmektedir. Bu çerçevede, ülkemizdeki liman yatırımları bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmeli, fiziksel altyapı geliştirilerek deniz yolu taşıma paylarının artırılması gerekmektedir. Limanların coğrafi konumu dikkate alınarak etkin bir düzenleme ve denetim sistemi oluşturulmalıdır. 2021 yılında İstanbul Havalimanı Avrupa yolcu trafiği sıralamasında 1’inci, Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'da 6’ncı sıraya gelmiştir; Antalya Havalimanı ise Avrupa'da 9’uncu sırada yer almıştır. İstanbul Havalimanı bu yılın ilk on ayında ağırladığı toplam 54 milyon yolcu, 351 bin uçuş ve hizmet kalitesiyle dünyanın en iyi havalimanları arasında 1 numaraya yükselmiştir” diye konuştu.

“ÇUKUROVA HAVALİMANI ARTIK BİTİRİLSİN”

Yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı’nın artık bitirilip hizmete girmesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, “Seçim bölgem olan Mersin'in bölgesel ticaretine hareket katacak, yörenin turizmini canlandıracak, Çukurova Havalimanı artık milletimizin hizmetine sunulmalıdır. EYT’yle ilgili sorunlar çözülerek vatandaşlarımızın beklentileri karşılanmalıdır. CHP’li belediyelerden haksız, hukuksuz yere işten çıkarılan işçiler ve sözleşmelilerin haklarının düzenlenmesi ve mağdur edilmemeleri için gerekli adımların atılması gerekmektedir. Mahkemeden iade kararı alan bir işçinin işe başlatılması o belediye başkanının inisiyatifine bırakılmamalıdır, mahkeme kararları uygulanmalıdır. Bir defaya mahsus olarak, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olan vatandaşlarımıza mutlaka ehliyet affı çıkarılmalı, kasko ve sigorta ücretlerinde özellikle dolmuşçu, servisçi ve kamyoncu esnafı için indirim yapılmalıdır. Ayrıca, emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi, memurlarımızın sosyal haklarının yükseltilmesi, engelli maaşlarımızın düzeltilmesi beklentimizdir. Engellilere mutlaka hane gelirine bakılmaksızın maaş bağlanmalıdır. Tarımdaki mazot, gübre ve yem destekleri için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Özellikle, son aylarda yapmış olduğumuz yem desteği hayvancılarımız tarafından takdirle karşılanmıştır. Baraj, gölet ve sulama suyu projelerine ağırlık verilmeli, güneş enerjisiyle sulama suyu projeleri desteklenmelidir. Sulamada kullanılan elektrik ucuzlatılmalı, sulama “ücretleri makul seviyelere çekilmelidir. Narenciye üreticilerimize ihracat desteği verilmelidir” dedi.

“TARSUS’A ARAÇ MUAYENE İSTASYONU KURULMALI”

54 ilden büyük olan 350 bin nüfuslu Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Tarsus’a artık araç muayene istasyonu yapılması gerektiğinin altını çizen MHP’li Şimşek, “Tarsus’ta şehir içi demir yolu hattı yer altına alınmalıdır. Mersin-Antalya Yolu sadece Mersin’i Antalya’ya bağlayan değil; Adana, Antep, Osmaniye, Urfa, Maraş; doğu ve güneydoğuyu Antalya’ya bağlayan bir yoldur, dolayısıyla buradaki 30 tünel ve yol bağlantılarının biran önce tamamlanması gerekmektedir. Tarsus OSB Bağlantı Yolu bitirilmiştir; Sayın Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mersin-Tarsus arası otoban İskenderun-Ceyhan arası örneğinde olduğu gibi bedava olmalıdır. Mersin Şehir Hastanesine mutlaka otoyoldan çıkış verilmelidir. Tarsus Devlet Hastanesi Kavşağı’na mutlaka alt geçit yapılmalı; Silifke-Mut-Karaman yolları Antalya yolundan sonraki Mersin’i İç Anadolu’ya bağlayan önemli yol ağlarımızdan birisidir, mutlaka tamamlanmalı; Çeşmeli-Taşucu otoyol inşaatına başlanmalıdır. Silifke-Gülnar yolları, Tarsus-Çamlıyayla Yolu ve Tüneli, Erdemli-Ayrancı yolları bitirilmelidir. Mersin-Kazanlı-Karataş-Yumurtalık üzerinden sahilden İskenderun’a yeni bir yol projesi hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA