Seçer: “Pamuk Barajı neden hizmete girmiyor?”


Tarsus’un Pirömerli Mahallesi’nde gerçekleştirilen Nergis Şenliği’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Pirömerli, Kaklıktaşı, Belen, Dorak, Böğrüeğri, Boztepe ve Tepetaşpınar köylerinin bulunduğu bölgede önemli bir yatırım var; Pamukluk Barajı. 2013 yılında hizmete açılacaktı. 2023 yılı henüz faaliyete girmedi. 10 yıl bir gecikme var. Az önce muhtarlarımızla görüştüm; ‘En önemli sorununuz nedir, bana anlatın ki yardımcı olayım’ dedim. ‘Biz daha fazla üretim yapmak istiyoruz ama bize su lazım. Barajın göbeğindeyiz ama baraj suyundan faydalanamıyoruz’ dediler. Şimdi böyle bir sıkıntılı durum var” dedi.

 

Tarih : 22 Ocak 2023 Pazar 13:01

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle üretimi ve üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Atıl arazileri tarıma kazandırmak için nergis soğanı dağıtımı yapılan Pirömerli, Kaklıktaşı, Belen, Dorak, Böğrüeğri, Boztepe ve Tepetaşpınar mahallelerindeki üreticileri Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi Çat Mevkii’nde bir araya getiren Mersin Büyükşehir, nergis ve nergisten üretilen ürünlerin tanıtımı amacıyla Nergis Şenliği düzenledi.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlikte Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer nergis tarlasına girdi ve üretici kadınlarla birlikte nergis hasadı yaptı. Bölge halkının yanı sıra Mersin merkezden de çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte, ‘Nergis Tarlası Gezisi ve Hasadı’, ‘Nergis Demeti Yapma Yarışması’, ‘Nergis Reçeli Yapımı’, ‘Nergis Yetiştiriciliği’ ve ‘Halk Oyunları Gösterileri’ gerçekleştirildi. Başkan Seçer ilk olarak eşi Meral Seçer ve kadın üreticilerle birlikte tarlaya girdi, “Bereketli olsun” diyerek nergis hasadı yaptı. En sevdiği çiçeğin nergis olduğunu söyleyen Başkan Seçer, hasat sonrasında, “Şu anda Tarsus'un Çat Bölgesindeyiz. Pirömerli köyüne ait bir nergis bahçesi içerisindeyiz. Bacılarımla beraberim. Bugün Nergis Şenliğimiz var. Kadın emeğinin, üretiminin berekete dönüştüğü bir çalışmadayız. Bereketli olsun" dedi.

“PAMUKLUK BARAJI NEDEN HİZMET VERMİYOR”

Yaz aylarında Toroslar’ın yüksek kesimlerinde çadırda yaşayan Yörükler için hayata geçirecekleri güneş paneli projesinin müjdesini de veren Başkan Seçer, “Yörük vatandaşlarımız hayatının tamamını çadırında geçirir. Yazın dağlara çıkar, kışın ovaya iner ve onların elektrik enerjisi gereksinimi önemlidir. Bu yıl yeni uygulamaya koyduğumuz güneş enerjisi panel dağıtımını gerçekleştireceğiz. 300 ailemize bunu sağlayacağız. Buradan da bunun duyurusunu yapayım. İlgili dairemize de müracaatlarını bekliyoruz. Muhtarlarımıza da özellikle duyurmak istiyorum” dedi.  Bölge için önem taşıyan Pamukluk Barajı projesinin 10 yıldır bitmediğine dikkat çeken Başkan Seçer, “Pirömerli, Kaklıktaşı, Belen, Dorak, Böğrüeğri, Boztepe ve Tepetaşpınar; 7 köyün şu anda da beraber şenlik yaptığı bir bölgedeyiz. Burada da önemli bir yatırım var; Pamukluk Barajı. 2013 yılında hizmete açılacaktı. 2023 yılı henüz faaliyete girmedi. 10 yıl bir gecikme var. Az önce muhtarlarımızla görüştüm; ‘En önemli sorununuz nedir, bana anlatın ki yardımcı olayım’ dedim. ‘Biz daha fazla üretim yapmak istiyoruz ama bize su lazım. Barajın göbeğindeyiz ama baraj suyundan faydalanamıyoruz’ dediler. Şimdi böyle bir sıkıntılı durum var. Farklı çözüm yollarıyla Mersin Büyükşehir’in katkılarıyla ama bu konuda asıl yetkili olan, görev alanına giren Devlet Su İşleri’nin de bu işe çözüm arayışına girmesiyle yakın zamanda umut ediyorum bu sorunu hep beraber çözeceğiz” dedi.

“BARAJI BEN YAPACAKSAM DSİ NE İŞ YAPACAK?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Belediye Başkanlarına yönelik ‘Belediyeler baraj yapsın’ açıklamasına da değinen Başkan Seçer şunları kaydetti: “Bakın, kışın geleceği yok. Dün bir uyarı aldık Sayın Cumhurbaşkanı’ndan. Uyarıyı gördük. Haklı Sayın Cumhurbaşkanı. Ben 2 gün önce İstanbul'daydım. Toroslar’ın üzerinden geçiyoruz Adana'ya doğru, havaalanına doğru. Bir damla kar göremedim. Kar olmayınca yazın alarm demektir, su sıkıntısı demektir barajlarda su kalmayınca. Tarsus Berdan Barajı tüm memleketi besliyor. Pamukluk Barajı 10 yıl önce açılacaktı, henüz hizmete alınmadı. 2016 yılında da Mersin Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi yapımına ilişkin bir protokol yapılmış ama 1 metre isale hattı yapılmamış. Bir tesisin hiçbir müştemilatı yapılmamış ama dün Cumhurbaşkanı bizi uyardı; ‘Belediyeler baraj yapsın’ dedi. Şimdi düşündüm, ben baraj yapmasına yaparım ama o zaman DSİ ne iş yapar? Eğer Pirömerli yolunu DSİ yapıyorsa, ben de o barajı yapayım. Ama bu yolu ben yapıyorum, benim görev alanım, işim bu. Gayet iyi bir uyarı ama bizim barajımız var, baraja ihtiyacımız yok. Su değerli. Dedim ki; ‘Bu isale hattını yapalım Mersin’e.’ Hem Mersin’e daha ucuz su sağlayalım hem bir kuraklık durumunda Berdan Barajı bir yandan, Pamukluk Barajı bir yandan memleketimin hiçbir su sorunu olmasın. Şu ana kadar yapılmadı.”

“BİR DAHA ADAY OLURSAM AK PARTİ VE MHP’LİLER DE BANA OY VERİR”

Konuyu geçtiğimiz yıl ilgili Bakan’a da ilettiğini ancak bir adım atılmadığını dile getiren Başkan Seçer “Artık 4 ay sonrayı bekleyeceğiz. Yeni Sayın Cumhurbaşkanı’nı arayacağız, Bakan’ı arayacağız; ‘Şu Mersin’e bir bakın arkadaş’ diyeceğiz. Bu Mersin Türkiye'nin 5. , 6. büyük vergisini veriyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, sonra Mersin geliyor. Mersin büyüyor ve gelişiyor. Bu Başkan 1 milyon 900 bin yerli nüfusa ayrılan kaynağı sığınmacılarla beraber 2.3 , 2.4 milyon insana harcıyor. Biliyor muydunuz bunu? Bu Başkan’a da yazık değil mi? Mersin gelişiyor, Mersin kalkınıyor, Mersin bize vergi veriyor. Bir de yetmez gibi sığınmacı sorunuyla boğuşuyor. Değil mi? Öyle yapmıyor muyuz? Şimdi bu yolu yaparken yolun başına zabıta mı dikiyoruz? Senin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yazıyor geç, seninkinde yazmıyor geçme!’ Öyle mi yapıyoruz? Biz Mersin'e geldik, Mersin’e huzur geldi. Bağırarak söylüyorum, Mersin’e huzur geldi, sevgi geldi, saygı geldi, adalet geldi adalet. Sözlerimiz ‘Siyaset yapıyor’ olarak değerlendirilmesin. Amacım kesinlikle bu yönde değil. 4 ay sonra seçim var. Ben söz veriyorum, benim partim iktidar olursa bu sorun sanki daha hızlı çözülür. Burada farklı partilere oy veren dostlarımız var. Belediye başkanı mazbatasını alana kadar bir partiyi temsil eder, Seçimi kazandık 31 Mart’ta. 8 Nisan’da gittik İl Seçim Kurulu’ndan mazbatayı aldık. İşte o saniyeden sonra artık Vahap Seçer Mersin’de yaşayan her bir yurttaşının belediye başkanıdır.  Yaklaşık 1 sene sonra gerçekleşecek yerel seçimlerde partim aday göstermesi halinde ‘Tekrar biz bu işe gönül koyduk, devam etmek istiyoruz’ diyerek vatandaşların oyunu isteyeceğim. Yine bu partinin belediye başkanı olarak vatandaşımızın oyunu isteriz ama orada da bir değişiklik olur. Çünkü bu halk bana 5 yıllık bir vize verdi. Eğer bu 5 yıllık süre içerisinde vatandaşıma hizmet etmişsem, çiftçinin sesini, hastanın ahını, karnı aç olanın sızısını duymuşsam, kalbimi açmışsam, bana daha önce oy vermeyen de, AK Partili olan da MHP'li olan da emin olun bana oy verir. Vallahi verir. Niye vermesin? Neyi paylaşamıyoruz? Size soruyorum. Bu vatanı benden daha ala kim sevebilir? Ben bu ülkenin evladıyım. Hangi birimiz ülkemize, vatanımıza, vatandaşımıza bir zarar gelsin ister? Ülkesini seven bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, helal süt emmiş bir vatandaşı, ülkeye zarar ziyan edilsin, ülke bölünsün parçalansın,  Mustafa Kemal Atatürk'ün bize kurduğu Cumhuriyet paramparça olsun, ortadan kalksın ister mi? Bunu istemez, ben istemem. Onun için çalışıyoruz zaten onun için birlik beraberlik diyoruz” dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA