Silifke Belediye Meclisi’nde "Sen kimsin çakal" kavgası


Silifke Belediyesi Meclis toplantısında Tisan tartışması yaşanırken, gündeme Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’un CHP’li Meclis Üyesi Nail Özkan’a söylediği “Sen kim oluyorsun çakal” sözleri damga vurdu. CHP’li Meclis Üyeleri Başkan Altunok’tan şikayetçi oldu.

 

Tarih : 2 Mart 2023 Perşembe 13:37

Necdet TAŞ

Mart ayı olağan meclis toplantı gündemini oluşturan maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı Sadık Altunok başkanlığında toplanan Silifke Belediye Meclisi, imar, fen işleri, muhasebe ve insan kaynakları müdürlüklerinden gelen raporları ele aldı. Okunan raporlar üzerinde karşılıklı görüşmelerde bulunan meclis üyeleri, bu maddeleri oy çokluğu ile karara bağladı. Toplantının dilek temenniler bölümünde ise ortalık karıştı. Silifke Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erden Doğruöz, Tisan’daki yapılaşmayla ilgili Başkan Altunok’a, “Faras inşaatın Yeşilovacık Tisan’da yapmakta olduğu çalışmalar için inşaat ruhsatı verilmiş midir? Verilmiş ise tarihi nedir? Verilmemişse Faras İnşaatın o bölgedeki iş makinaları depremin ilk günü dahil neden orada çalışmaktadır? Şeklinde sorular yöneltti. İddialara göre CHP’li Doğruöz’ün sorduğu sorular üzerine Başkan Altunok çok sinirlendi ve elindeki kağıtları yere fırlattı. Araya giren bir başka CHP’li Meclis Üyesi Nail Özkaya’ya da “Sen kimsin çakal” dediği ileri sürüldü. Meclis toplantısı sonra CHP’li Meclis üyeleri adliyeye giderek Başkan Altunok’tan şikayetçi oldu. Akşam saatlerinde ise CHP İlçe teşkilatında basına açıklama yapan İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

DOĞRUÖZ; “SADECE BİLGİ ALMAK İSTEDİK”

Silifke Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erden Doğruöz yaptığı suç duyurusunda; “Dilek ve temenniler bölümünde Tisan konusunda bilgi almak istediğimi söyledim. Siz bilgi veremiyorsanız bürokratınız bilgi versin dedim. Vatandaşlar bizden Tisan konusunda bilgi istiyorlar, onları aydınlatmamız gerektiğini söyledim. Böyle söyleyince başkan bey celallendi ve ortam gerilmeye başladı. Hiddetlenince mikrofon eline çarptı ve düştü. Elindeki kağıtları attı ve elini ile dışarıyı göstererek, çık, dedi. Bu sırada üzerime yürüdü ve bana saldırmaya çalıştı. Bu sırada yanımda bulunan Şerife Yörükçü’yü iteledi.  Ben yalnızca Tisan konusunda bilgi istedim. Tisan’daki inşaatın durdurulup durdurulmadığını, ruhsatının bulunup bulunmadığını öğrenmek istedim. Ruhsat verildiyse ne zaman verildiğini öğrenmek istediğimi, bilgilendirilmem halinde vatandaşları da bilgilendireceğimi söyledim. Kendisini sakin olmaya davet eden meclis üyemiz Nail Özkan’a da, ‘Sen Kim Oluyorsun Çakal’ dedi. Korumalar kendisini dışarıya çıkardı ama hiddetini sürdürdü. Kamere görüntüleri elde edildiğinde tüm olaylar ortaya çıkacaktır. Bu olaylara tüm meclis üyelerimiz şahittir” ifadelerini kullanarak, Başkan Altunok’tan şikayetçi olduğunu söyledi.

ÖZKAN; “BANA, “SEN KİM OLUYORSUN ÇAKAL” DEDİ”

Diğer CHP’li Meclis üyesi Nail Özkan ise, kendisinin sadece ortamı yatıştırmak için başkanı sakin olmaya davet ettiğini belirttiği ifadesinde, “Sakin ol başkanım dedim ama bana , ‘Sen Kim Oluyorsun Çakal’ dedi. O sırada Erdem Bey ve başkan bey atışıyorlardı. O sırada benim üzerime yürüdü, ‘Sen gel bakalım dışarıya’ dedi. Ayıp oluyor Başkanım dedim. Seni de beni de bu halk seçti, dedi. Korumalar başkanı dışarıya çıkardılar. O arada başkanın elini kaldırdığını ve vurmak istediği sırada başkanın elini Sait Oğuz ben tuttum diye söyledi. Bu olaya partimin meclis üyeleri şahittir” diyerek, Başkan Altunok’tan şikayetçi olduğunu söyledi.

 

 

 

UÇAR; “SİLİFKE BELEDİYESİ FARAS İNŞAATIN ORTAĞI MI?”

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, mecliste yaşananların hiç hoş olmadığını belirterek, “Silifkemiz hoşgörü kentidir. Bugüne kadar bu saygı çerçevesinde siyaset yaptık. Bugün Silifke Belediye Meclisinde Tisan’da Faraz İnşaatın yaptığı bin 200 dairelik inşaatla ilgili ruhsatının olup olmadığı sorusundan rahatsızlık duyanların tepkisini ortaya koydukları gün olarak kayıtlara geçecektir. Sorular ortadadır ve bu sorulara cevap vermek yerine hakaret etmek neyin nesidir? Faraz inşaat sorusu neden bu kadar tepkiye neden oldu?” Bir soru karşısında “Dışarı çık, sen kimsin çakal” şeklinde konuşup kağıt fırlatmayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Silifke açısında üzülüyoruz. Bu kent hepimizin. Belediye meclis üyeleri de bizim seçtiğimiz üyelerdir. Silifkemize bunlar yakışır mı? Gören de Silifke Belediyesi’nin proje ortağı zannedecek? Biz belediye başkanını değil Faras İnşaatı sorguluyoruz. Bu sorular kamu için sorulmuştur. Dünyanın en güzel 13 koyundan biridir Tisan… Nedir bu rant hırsı? Ben yaptım oldu mantığı nedeniyle bu felaketleri yaşadık ve onbinlerce insanımızı kaybettik. Deprem öldürmez bina ve rant öldürür. Silifkemize yakışmayan bu tutum ve davranışlardan  kurtulacağız. Meclis üyelerimize yapılan hakaretleri kabu etmiyor ve aynen  iade ediyoruz. Eğer Başkan Altunok o sözlerinin arkasındaysa çıkıp bunu Silifke halkına anlatsın. Eğer sözlerinin arkasında değilse çıkıp özür dilesin” ifadelerini kullanarak, meclis üyelerine sahip çıktı ve olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, meclis salonunda çekilen video kayıtlarının karartılmaması için de gerekli mercilere şikayetlerini ilettiklerini söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA