MERSİN HATA YAPMADI: 1-0


TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu, evinde konuk ettiği Karşıyaka’yı Ömer Önder’in golüyle 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük adım attı. Ligin bitimine 2 hafta kala liderliğini sürdüren İdman Yurdu özellikle ikinci yarıda farkı kaçırdı.

 

Tarih : 7 Mayıs 2023 Pazar 17:35

NECDET TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden temcilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu evinde konuk ettiği İzmir temsilcisi Karşıyaka’yı tek golle geçti. Geçtiğimiz hafta deplasmanda ligin son sırasında bulunan Eskişehirspor karşısında şok bir yenilgi alarak şampiyonluk yolunda büyük yara alan Mersin İdman Yurdu mutlak galibiyet için çıktığı müsabakada rakibini özellikle ikinci yarıda oynadığı müthiş oyunla rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyetin ardından puanını 64’e çıkaran Mersin İdman Yurdu şampiyonluk için artık gün saymaya başladı.

 

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

 

Mersin Stadyumunda oynan maça her iki takım da kontrollü başladı. Maçın 10. Dakikasında saha karıştı. Mersin İdman Yurdu’nda Alper Tatlısu ve Karşıyaka’dan Emre Gemici sarı kart gördü. İlk yarıda her iki takım pozisyon bulmakta zorlanırken maçın ilk pozisyonunu Karşıyaka buldu. 35. Dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Yılmaz Ceylan kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Erdem Onur Beytaş rakibine yetişerek Yılmaz’ın şut çekmesine izin vermedi ve takımını gol yemekten kurtardı. Rakip takım ceza sahasına girmekte zorlanan İdman Yurdu uzaktan şutlarla gol aramaya başladı. 40. Dakikada Tunç Behram’ın vuruşunda top kalecide kaldı. 42. Dakikada Mersin İdman Yurdu gole çok yaklaştı. Karşıyaka kalesi önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Yusuf Yıldırım’ın vuruşu üstten auta çıktı. İkinci gol için ataklarını sürdüren kırmızı lacivertli temsilcimiz bir kez daha Erdem Onur Beytaş ile gole yaklaştı. Ömer Önder’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Erdem’in vuruşu üst direkten döndü.

 

UMUT AYDIN GİRDİ SONUÇ DEĞİŞTİ

 

Maçın ikinci yarısına Kağan Miray Bağış-Umut Aydın değişikliğiyle başlayan Mersin İdman Yurdu özellikle Umut’un sağ kanattan yaptığı bindirmelerle gol aradı. 52. Dakikada Umut’un ortasında Onur Erdem Beytaş indir Ömer Önder müthiş vurdu ve Mersin’i 1-0 öne geçirdi. Rakip kalede baskısını sürdüren İdman Yurdu, yine Ömer Önder ile ikinci gole yaklaştı. Mersin’in bulduğu golde olduğu gibi Umut ortasında Erdem Onur Beytaş indirdi kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Önder’in vuruşunda top üstten auta çıktı. Maçın yıldızı Umut 75. Dakikada yine sağ kanattan getirip ortaya çıkardı, ancak Chris David çok kötü vurdu. Rakip kaleyi adeta abluka altına alan İdman Yurdu, 77. Dakikada bu sefer Erdem Onur Beytaş ile gole çok yaklaştı. Sağ taraftan Taygun Vurgun’un ortasına müthiş vuran Erdem’in şutu az farkla auta çıktı. Maçın geri kalan bölümlerinde her iki takım da gol bulaşmayınca müsabaka Mersin İdman Yurdu’nun 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Mersin Stadyumu

HAKEMLER: Hasan Kaçar, Enes Biroglu Oğuzhan Yazir

YENİ MERSİN İDMAN YURDU: Sertaç Güzel, Alper Tatlısu, İbrahim Konuksever, Aziz Aksoy, Yusuf Yıldırım, Taygun Vurgun, Ömer Önder, Chris David, Erdem Onur Beytaş, Kağan Miray Bağış, Tunç Behram

TEKNİK DİREKTÖR: Ersin Aka

KARŞIYAKA: Yusuf Balcıoğlu, Metin Peker, Ertuğrul Sancaktutan, Batuhan Akyüz, Onur Kolay, Yılmaz Ceylan, Caner Cengiz, Fatih Ergen, Özgür Güler, Emre Gemici Ali Say

TEKNİK DİREKTÖR: Erman Güraçar

GOL: Ömer Önder

SARI KARTLAR: Alper Tatlısu, Aziz Aksoy (MİY) Emre Gemici (Karşıyaka)

Paylaş :
Etiketler :  TFF 3. Lig 1. Grup, Yeni Mersin İdman Yurdu, Karşıyaka, Mersin, İzmir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA