Efsane geri döndü: 5-1


TFF 3. Lig 1. Grup da mücadele eden temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu ligin son maçında Yomraspor’u Umut Aydın, Tunç Behram (2) Erdem Onur Beytaş ve Furkan Güneş’in golleriyle 5-1 yenerek şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi. Yomraspor, bu maça 10 maçlık yenilmezlik serisi ile gelmesine rağmen bu maçı kaybederek Bölgesel Amatör Lig’e düştü. Kırmızı-lacivertliler maçın bitiş düdüğüyle birlikte türbinleri dolduran binlerce taraftarı ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Maçtan sonra sahaya inen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yuhalandı. Taraftarlar, “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganları attı. Şampiyonluğa gölge düşüren olayla ilgili bir açıklama yapan kulüp yönetimi, Bakan Nebati’ye yapılan tepkiyi kınadıklarını ifade etti.

 

Tarih : 21 Mayıs 2023 Pazar 12:05

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grup da mücadele eden temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu, Mersin Stadyumu'nda şampiyonluk maçına çıktı. Tüm stadın dolduğu maçta etkili oynayan ev sahibi ekip, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda baskısını artıran Mersin ekibi, maçı 5-1 kazanarak grubu lider tamamladı ve TFF 2. Lig'e yükseldi. Rakibi Yomraspor ise aldığı mağlubiyetle birlikte bir alt lige düştü. Maçın ardından seyirciler ve oyuncular büyük bir sevinç yaşarken, sahada uzun süre şampiyonluk coşkusu yaşandı. Maçı izleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de maçın ardından sahaya inerek oyuncuların sevincine ortak oldu.

NEBATİ YUHALANDI, SEÇER ALKIŞLANDI

 Maçtan sonra sahaya inen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yuhalandı. Binlerce taraftar, “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganları attı. Karşılaşmanın sonunda CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de sahaya inerek tribünleri selamlamak istedi. Kalp işareti yaparak tribünlerdeki vatandaşları selamlayan Seçer büyük ilgi gördü. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları ile karşılandı. Şampiyonluğa gölge düşüren olayla ilgili bir açıklama yapan kulüp yönetimi, Bakan Nebati’ye yapılan tepkiyi kınadıklarını ifade ederek, “Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bugüne kadar tüm siyasi görüşlere saygımızı ve mesafemizi koruyarak, Şehrimizin Takımının siyaset üstü olduğu bilinciyle hareket ettik. Bugünkü maçın ardından, şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati’ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz” dedi. Tatsız olayla ilgili bir açıklama yapan Mersin İdman Yurdu taraftarlar Grubu Kırmızı Şeytanlar ise, “Şeytanlar Grubu olarak tek dünya görüşümüz Mersin İdman Yurdu’dur. 25 bin kişilik bir stadyumda olan münferit siyasi olaylar şampiyonluğumuza gölge düşüremez. Türkiye’nin en kozmopolit şehirlerinden biri olan şehrimiz Mersin’de dil, din, ırk, siyasi görüş farketmeksizin Mersin İdman Yurdu’muz siyaset üstüdür. Sağa sola kaymaz yolumuz Mersin İdman Yurdu’luyuz” dedi.

TRİBÜNLER DOLDU

Maça yaklaşık 25 bin taraftarının desteğiyle başlayan temsilcimiz Mersin İdman Yurdu adeta rakip kaleyi ablukaya aldı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen İdman Yurdu maçın 5. Dakikasınada gole çok yaklaştı. Chris David'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Tunç Behram'ın vuruşunda top kalecide kaldı. Erken gol bulmak için rakip kaleyi baskı altına alan Mersin, 15. Dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Erdem Onur Beytaş'ın ortasına çok iyi yükselen Umut Aydın'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı. İdman Yurdu 2 dakika sonra bu defa başarılı orta saha oyuncusu Taygun ile gole yaklaştı. Tunç Behram'ın savunma arkasına yaptığı ortaya kötü vuran Taygun takımını mutlak golden etti. Kontra ataklarla gol arayan konuk takım 29. Dakikada gole yaklaştı. Mustafa'nın yaklaşık 25 metreden şutunu Sertaç köşeden çıkardı. Seken topu Sertaç ikinci hamleyle kontrol etmeyi başardı. 36. Dakikada oluşan karambolde topu önünde bulan Tunç Behram'ın vuruşu üstten auta çıktı. Mersin İdman Yurdu aradığı golü 40. Dakikada buldu. Umut Aydın muhteşem bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 44. Dakikada ikinci gole çok yaklaştık. Çalımlarla ceza sahasına giren Yusuf Yıldırım'ın vuruşunda top kaleciden döndü. İlk yarı Mersin İdman Yurdu'nun 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI FARKI AÇTIK

Maçın ikinci yarısına kontrollü başlayan Mersin İdman Yurdu 52. Dakikada Tunç Behram'ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Chris David'in güzel ortasına çok iyi yükselen Tunç Behram'ı kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-0... Rakip takımı ataklarıyla bunaltan temsilcimiz Mersin İdman Yurdu 58. Dakikada farkı üçe çıkardı. Yusuf Yıldırım'ın soldan getirip ortaya çıkardığı topa çok iyi vuran Erdem Onur Beytaş, Mersin'in üçüncü golünü kaydetti. 3-1... Maçın yıldızlarından Umut Aydın'ın 25 metreden vuruşu az farkla auta çıktı. Dördüncü gol için ataklarını sıklaştıran Mersin maçın 66. Dakikasında İbrahim Konuksever ile gole çok yaklaştı. Chris David'in arka tarafa ortasına topun gelişine vuran İbrahim'in vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. Konuk takım Yomraspor 69. Dakikada farkı ikiye indirdi. Rakibi karşısında müthiş bir futbol oynayan Mersin İdman Yurdu dördüncü golü penaltıdan buldu. Ferhan'ın düşürülmesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Tunç Behram topu ağlarla buluşturdu. 4-1... Dağılan rakibi karşısında farka giden şampiyon Mersin İdman Yurdu beşinci golü oyuna sonradan Furkan Güneş'in ayağından buldu. Tek başına topu sol kanattan alıp rakip kaleye giden Furkan Güneş 45 metre topu sürdükten sonra topu ağlarla buluşturdu. 5-1... Maç bu skorla sona erdi ve Mersin İdman Yurdu grubunda şampiyon olarak 2. Lige çıkarken konuk Yomraspor ise Bölgesel Amatör Lig’e düştü.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA