En fazla başvuru Mersin’den!


Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği eş finansmanıyla; Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programına ülke genelinde 81 İlden yapılan bin 29 başvuru içerisinde, 74 proje ile en fazla başvuru Mersinli çiftçiler tarafından yapıldı.

 

Tarih : 24 Haziran 2024 Pazartesi 12:51

Neşet TORUN

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD III programına en fazla başvuru Mersin’den yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği eş finansmanıyla; Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programına ülke genelinde 81 İlden yapılan bin 29 başvuru içerisinde, 74 proje ile en fazla başvuru Mersinli çiftçiler tarafından yapıldı.  Projesi kabul edilenler yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği alacak. Mersin’den başvurusu kabul edilen 2 milyar 63 milyon 321 bin 877 TL bedelli 74 projeye idari uygunluk ve teknik kontrolleri tamamlandıktan sonra yaklaşık 999 milyon 709 bin 869 TL hibe desteği sağlanacak.

PROJE TESLİM TARİHİ SONA ERDİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “En çok proje geliştirme başarısını gösteren Mersinli emektar çiftçilerimizi, üreticilerimizi tebrik ediyorum, uygulanacak bütün projelerin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle başta Sayın Bakanımız olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuza teşekkürlerimi sunuyorum.  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 2024 - 2030 yılları arasında ülkemiz genelinde uygulanacak olan IPARD III Programının 1. başvuru çağrı ilanı 21 Mart 2024 tarihinde yayınlanmış ve proje teslim süreçleri 14 Haziran 2024 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Bu çağrı kapsamında “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” başlığında et işleme ve parçalama, süt işleme, süt toplama, meyve/sebze soğuk hava deposu ve su ürünleri işleme sektörlerinde Mersin İlimizden başvurusu kabul edilen 2.063.321.877 TL bedelli 74 projeye idari uygunluk ve teknik kontrolleri tamamlandıktan sonra yaklaşık 992.709.869 TL hibe desteği verilecektir.  Toplam bütçesi 780 milyon Avro olan IPARD III Programı çerçevesinde 2024 yılında 248 Milyon Avro destek sağlanacaktır.  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 2024 yılında çıkılacak çağrılara ilişkin açıklanan takvime göre; 80 milyon Avro bütçeli Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme projeleri için Haziran ayında duyuru yapılacak ve başvurular alınacak. 90 milyon Avro bütçeli Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırım projeleri için Temmuz ayında duyuru yapılacak ve başvurular alınacak. 12 milyon Avro bütçeli Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri) projesi için Ağustos ayında duyuru yapılacak ve başvurular alınacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA