Bakkallar ayakta kalmaya çalışıyor!


Girdi maliyetlerinden zincir marketlere, kayıt dışı işyerlerinden gece 22.00’den alkol satışına kadar, pek çok nedenden dolayı bakkal ve bayi esnafının sıkıntı yaşadığının altını çizen Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Oktay Yılmaz, “Bin bir sıkıntı içerisinde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Esnaflarımız, ‘ahlar, vahlar’ içerisinde işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor. İşin acı olan tarafı ise hiçbirimiz yaptığımız işi bir yakınımıza veya çocuklarımıza tavsiye etmiyoruz. Kısacası bir kültürü kendi elimizle yok ediyoruz. Küçük esnafın bitişini hep birlikte izliyoruz” dedi.

 

Tarih : 27 Temmuz 2024 Cumartesi 12:38

 Necdet TAŞ

Küçük esnafın zor günler geçirdiğinin altını çizen Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Oktay Yılmaz, “Esnaflarımızın sıkıntıları çok. Fakat çözüm noktasında gerekli adımların atılmaması bizleri üzüyor. Yaşanan sorunları dosya şeklinde siyasilere iletmemize rağmen, arzu edilen neticeler bir türlü alınamıyor, kaderimize terk edilmiş durumdayız” dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZİ BİZDEN ÇALIŞIYORLAR”

Zincir marketlerin hemen hemen her kritik noktada açıldıklarını belirten Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Oktay Yılmaz, “Bunlara ek kayıt dışı çalışan işyerleri de mevcut. Tüm bunlar birer ikişer müşterilerimizi bizden çalıyorlar. Esnaflarımız, ‘ahlar, vahlar’ içerisinde işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor. İşin acı olan tarafı ise hiçbirimiz yaptığımız işi bir yakınımıza veya çocuklarımıza tavsiye etmiyoruz. Kısacası bir kültürü kendi elimizle yok ediyoruz. Küçük esnafın bitişini hep birlikte izliyoruz. Yıllardır söylenen perakende yasası çıkmıyor, söz verilen 7 bin 200 prim gün sayısından emeklilik çıkmıyor. Gece saat 20.00’den sonra alkol satışının yasak olmasından kaynaklı geri adım atılmıyor ve bizim bakkal, bayi ve büfe esnafımızın ayakta kalması mucizelere kalıyor. Şu an çoğu esnafımız bu yaştan sonra kimin kapısına gidebilirim diyerek, zorunlu olarak işyerini devam ettirmeye çalışıyor. Kısacası binbir sıkıntı içerisinde ayakta kalmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA