YKS tercihlerinde son tarih 2 Ağustos!


Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci başladı. ÖSYM Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre, adaylar tercih işlemlerini 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek.

 

Tarih : 30 Temmuz 2024 Salı 14:04

Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci başladı. ÖSYM Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre, adaylar tercih işlemlerini 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek.

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

YKS tercih süreci, üniversite adaylarının geleceklerini şekillendirecek önemli bir dönemdir. Adayların, tercihlerini yaparken dikkatli olmaları ve tercih kılavuzunu rehber olarak kullanmaları önerilir. ÖSYM’nin sağladığı bilgilere göre, tercihler yalnızca elektronik ortamda yapılacak ve belirtilen tarihler arasında tamamlanmalıdır. Tercih yapacak adayların, tercihlerini doğru ve bilinçli bir şekilde yapabilmeleri için ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan 2024-YKS Tercih Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri önem taşıyor. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapabilecekler. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak ve ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli sayılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak.

YKS TERCİHLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kılavuzu Dikkatle İnceleyin: Tercih yapmadan önce 2024-YKS Tercih Kılavuzu'nu detaylı bir şekilde inceleyin. Kılavuzda yer alan kurallar ve bilgiler, tercih sürecinde size rehberlik edecektir.  Tercih Sayısı: Adaylar, YKS tercihlerinde en fazla 24 tercih yapabilecekler. Bu tercihler, adayın puanı, ilgi alanları ve gelecekteki kariyer hedefleri göz önünde bulundurularak yapılmalı.  Programlara Göre Tercih: Adayların, kazanılsa bile kayıt olmak istemeyecekleri programları tercih listesine eklememeleri öneriliyor. Tercih sıralaması, adayın en çok istediği programdan başlayarak yapılmalı. Elektronik Tercih: Tercih işlemi, AİS (Aday İşlemleri Sistemi) ekranındaki uyarılar doğrultusunda sonlandırılmalı. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli sayılacak.  YKS tercihlerinin 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabileceği açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ise henüz belirlenmedi ancak sonuçların ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulması bekleniyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA