İYİ Partili Kocamaz’dan ‘Yas’ tepkisi


Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için 1 günlük milli yas ilan edilmesine tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “İran’da katil İsrail’in işlediği bir cinayete elbette üzülürüz. Bu konuda İsrail’i kınar, uyguladığı soykırım politikalarından dolayı lanetleriz. Depremde ya da Askerlerimizin toplu olarak şehit edildiği hangi olayda bir Arap Ülkesi “Milli Yas” ilan ederek bayraklarını yarıya indirdi? Maalesef hiç birisi. Peki, neden biz Arap Ülkelerinde yaşanan elim olaylar ve vefatlar nedeniyle gönderde kalabilmesi için can ve kan verip, şehadet şerbeti içtiğimiz bağımsızlığımızın sembolü bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Hep birlikte bunu da sorgulamamız gerekmez mi?” diye sordu.

 

Tarih : 3 Ağustos 2024 Cumartesi 13:58

Neşet TORUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çarşamba sabahı erken saatlerde İran'ın başkenti Tahran'da hedef alındığı bir saldırıda şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye için bir günlük milli yas ilan edildi. Yas ilanının ardından bayraklar yarıya indirildi. Yas kararına sosyal medyada hesabından tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ülkemiz yıllardır sürdürülen yanlış politikalar nedeniyle zor bir dönemeçten geçiyor. İçerde yapılan yanlışların, Ülkemizin adeta deneme yanılma yöntemleri ile yönetilmesinin Milletimize ne acılar yaşattığı ortada. Çok küçük bir yandaş grup dışında Milletimiz her geçen gün biraz daha fakirleşiyor. Maalesef Ülkeyi yönetenlerin bu duruma kılı bile kıpırdamıyor” ifadelerini kullandı.

“ÜLKENİN HALİ YARINLARDA NE OLUR ALLAH BİLİR”

Millet içerde geçim derdiyle mücadele ederken, dış politikalarda yapılan yanlışlar ve alınan kararların ülkemizi adeta mülteci barajı haline getirdiğini kaydeden Kocamaz, “Demografik yapımız maalesef karmakarışık bir vaziyet aldı. Bizim kültür yapımıza uymayan milyonlarca insan bile isteye Ülkemize dolduruldu. İşte asıl beka meselemizde bu konu! ”Bölgeye bir yağmur damlası düşse Ülkemizi sel götürüyor!” Daha bu günden bunca sıkıntıları yaşıyorsak, Ülkenin hali yarınlarda ne olur Allah bilir. Allah beterinden saklasın. Maalesef, katil İsrail’in bölge Ülkelerinde yarattığı huzursuzlukta cabası. Filistin’de on binlerce insanı katlederek soykırım yaparken koskoca Arap ve Müslüman Aleminin tavrı da ortada. İsrail-ABD şer ittifakının bölgeyi kana bulaması ve yeni bir dünya savaşına doğru sürüklediği, Filistin’in dışındaki Ülkelere saldırması, İran’da işlediği cinayet adeta dünyanın gözü önünde yapılan büyük bir savaş çağrısı. Bizim Cumhurbaşkanımızın da eşbaşkanı olduğu BOP Projesi adım adım işletiliyor. Arap Alemi zaten başı dara düşmezse Türk Milletine karşı olan kin ve nefretini asla azaltmıyor, bilakis artırarak sürdürüyor. Fırsat buldukça da, Türkiye’ye husumet besleyen Ülkelerle birlikte hareket ederek bize olan düşmanlıklarını alenen sürdürüyor” dedi.

“FİLİSTİN’İN YANINDA YER ALMAMIZ GEREKİR”

“Bizim elbette bir Müslüman Ülke olarak İsrail’e karşı Filistin’in yanında yer almamız gerekir. Ancak Müslüman diye de, sözde Müslüman olan ülkelerin, bize düşmanlık besleyen Ülkelerle sarmaş dolaş olup da, bize karşı bir tutum içerisinde olmalarını asla unutmamamız gerekir. Devlet olmanın gereği budur. Yani işi abartarak kendimizi ortaya atarak ucuz kahramanlıklara soyunmamamız gerekir. Şimdi İran’da katil İsrail’in işlediği bir cinayete elbette üzülürüz” ifadelerini kullanan Kocamaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda İsrail’i kınar, uyguladığı soykırım politikalarından dolayı lanetleriz. Ancak yaşadığımız deprem ve yıllardır mücadele ettiğimiz terör belası yüzünden kaybettiğimiz şehitlerimiz için Müslüman diyerek her defasında kayıtsız şartsız desteklediğimiz Ülkelerden de bırakın maddi desteği, birazcık yakınlık ve manevi destek beklemek herhalde hakkımız olsa gerek. Şimdi soruyorum? Depremde ya da Askerlerimizin toplu olarak şehit edildiği hangi olayda bir Arap Ülkesi “Milli Yas” ilan ederek bayraklarını yarıya indirdi? Maalesef hiç birisi. Oysa Devletlerarası ilişkilerde mütekabiliyet esastır. Karşınızdakiler size nasıl muamele ederse sizde aynı muameleyi yaparsınız. Peki, neden biz Arap Ülkelerinde yaşanan elim olaylar ve vefatlar nedeniyle gönderde kalabilmesi için can ve kan verip, şehadet şerbeti içtiğimiz bağımsızlığımızın sembolü bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Hep birlikte bunu da sorgulamamız gerekmez mi? Evet Değerli Dostlar; Devlet yönetimi ciddi bir iştir! Ay yıldızlı Albayrak’ta şerefimizdir. Onu korumak, kollamak hepimiz için Milli bir görevdir. Onu korumak Vatanı korumaktır. Konuşulacak, yazılacak o kadar çok şey var ki, sahifelere sığmaz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Vatanımız, Milletimiz, Devletimiz ve Bayrağımız var olsun. Rabbim Devletimizi ve Milletimizi her türlü bela ve kötülüklerden korusun.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA