Eğitim-İş; “Bu anlayışı kabul etmiyoruz”


Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu’nun, 40 okul müdürüyle birlikte AKP Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret etmesi ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa bir tepki de Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Yunus Karamık’tan geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karamık, “Eğitim İş Şubesi olarak bu ziyareti asla masum bir ziyaret olarak görmüyoruz. Ya da okulların sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak için yapılmış bir ziyaret olmadığını; bu ziyaretin tamamen siyasi saiklerle yapıldığını düşünüyoruz. Bu anlayışı ve bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Parti gözetmeksizin herkesin müdürü olmak zorundasınız” dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:51

Necdet TAŞ

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu, yeni görevine başlamasının ardından 40 okul müdürü ile birlikte AKP Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Tarsus'tan okul müdürlerinden AK Parti il binasına gitmesini eleştiren Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Yunus Karamık, “Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Mustafa Anteplioğlu’nun yanına 40 kadar yandaş okul müdürlerini, Müdür yardımcılarını ve Memurları alarak AK Parti Mersin İl Başkanını ziyaret etmesini asla doğru bulmuyoruz. Bizim nezdimizde bu yapılan ziyaretin Tarsus’ta Mustafa Anteplioğlu’nun herkesin müdürü olamayacağı, yanında gelen yandaşları ile birlikte çalışmayı önceleyeceğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN MÜDÜRÜ OLMAK ZORUNDASINIZ”

“İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak yanınıza yandaş okul müdürü, müdür yardımcılarını ve memurları alıp bir siyası partiyi ziyaret etmeniz asla etik değildir.  Siz İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak siyasi partileri ziyaret edebilirsiniz ama yanınıza kırk tane idareci ve memurları alıp bir siyasi partiyi ziyaret etmenizi asla tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Siz Parti gözetmeksizin herkesin müdürü olmak zorundasınız” diye konuşan Karamık, “Siz Tarsus’ta eğitimi bu müdürleri muhatap alarak mı yapacaksınız? Yanınızda gelmeyen müdürler Milli Eğitim Bakanlığının müdürleri değil mi? Yanınızda gelen idarecileri muhatap alıp, diğerlerini dikkate almayacak mısınız? Bu Müdürleri belirlemedeki kriterleriniz Eğitim Birsen ve AK Partili olmaları mıydı? Eğitim Bir-Sen ve AK Partili olmayan müdürler sizin eğitim paydaşınız değil mi? Tarsus Eğitim İş Şubesi olarak bu ziyareti asla masum bir ziyaret olarak görmüyoruz.  Ya da okulların sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak için yapılmış bir ziyaret olmadığını; bu ziyaretin tamamen siyasi saiklerle yapıldığını düşünüyoruz. Bu anlayışı ve bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Tamamen liyakattan uzak biat kültürünün örneği olarak değerlendiriyoruz. Bundan sonra kendisinden tarafsız, adil ve kapsayıcı bir idareci olmasını bekliyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA