Köylerde yaz akşamları cıvıl cıvıl!


Merkezde gerçekleştirdiği kültür ve sanat faaliyetlerini kırsala da taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri ile ilçeleri renklendirmeye devam ediyor. Küçükten büyüğe herkesi neşelendiren etkinliklerin yeni durağı, Erdemli ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi oldu. Coşkulu bir atmosferin yaşandığı etkinlik sayesinde mahalle sakinleri, hem keyifli hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

 

Tarih : 20 Ağustos 2024 Salı 11:53

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde sosyal ve kültürel etkinliklerin artırılması amacıyla yaz boyunca düzenlediği ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri, her hafta farklı bir noktada hız kesmeden devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde mahalle sakinlerine unutamayacakları keyifli yaz akşamları yaşatan etkinlikler ilçelere renk katarken, ilçe halkının keyifli vakit geçirmesine ve sosyal bağlarının güçlenmesine de katkı sağlıyor. Küçükten büyüğe herkesi neşelendiren etkinliklerin bu haftaki durağı, Erdemli ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi oldu.

UZUNBAĞ: “ÇOCUKLARIN SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLIYORUZ”

Köy meydanında düzenlenen etkinliğe çocukların yanı sıra aileler de büyük ilgi gösterdi. Hareketli müzikler eşliğinde dans edip bol bol oyun oynayan çocuklara, aileleri de alkışlarla destek verdi. Tiyatro ve kukla gösterisini büyük bir keyifle izleyen vatandaşlar, geleneksel oyunlarla da tatlı bir rekabet yaşadı. Coşkulu bir atmosferin yaşandığı etkinlikte, çocuklara tatlı ikramlıklarla birlikte çeşitli hediyeler de dağıtıldı. ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinliklerinin bu haftaki durağının Erdemli ilçesi olduğunu aktaran Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimizde çocuklarımızla buluşuyoruz. Çocuklara yaylayı ve yaylacılığı sevdiriyoruz. Etkinliklerle çocuklarımızın sıkılmamalarını ve birbirleriyle kaynaşmasını, sosyalleşmesini sağlıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu. Bu çocukların sevgiye, ilgiye ve oyuna ihtiyacı var” diyerek, etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ

Sorgun Mahalle Muhtarı Mehmet Gür, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergilediğini belirterek, “Büyükşehir; sıfır rakımda, şehir merkezinde çocuklara ne kadar ilgi gösteriyorsa, 2 bin rakımdaki Sorgun mahallesine de gelerek çocukları eğlendirip, mutlu ediyor. Kırsalda böyle sosyal etkinliklere daha çok ihtiyacımız var. Çocuklarımızın yanı sıra, gençlerimizin ve yetişkinlerin de sosyal etkinliklere ihtiyacı var” dedi. Şehir merkezinde sosyal etkinliklere ulaşım imkanının daha fazla olduğunu aktaran Muhtar Gür, “Daha önce Büyükşehir Belediyesi ile 2 defa bahar etkinlikleri yaptık. Şimdi ise yaz etkinlikleri yapıyoruz. Bu ihtiyaçlarımızın karşılanmasından dolayı memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İLÇE HALK HEM KEYİFLİ HEM DE EĞLENCELİ BİR AKŞAM GEÇİRDİ

Etkinlikte çok eğlendiğini belirten çocuklardan Enes Heybet, “Halat çekildi. Oyunlar oynandı ve ailecek eğlendik” dedi. Anonsu duyunca etkinliğe koşup geldiğini söyleyen 13 yaşındaki Mustafacan Bulut, “Güzel bir aktivite ve etkinlik yapıldı. Eğlendik. Farklı ve eğlenceli bir akşam oldu. Oyun oynadık. Tiyatro ve kukla izledik. Güzeldi” sözlerine yer verdi. Çocuklardan Galip Efe Yavuz, “Bugün güzel geçti. Oyun oynadım, halat çektim, bol bol dans ettim. Mutlu olduğum bir akşam geçirdim” diyerek duygularını ifade etti. Mahalle sakinlerinden Veli Nergis ise “Etkinliğe torunumla geldim. Çocuklara heyecan oldu. Herkes işten geldi mi yorgun oluyor, evinde kalıyordu. İyi oldu” diye konuştu. Etkinliğe ailecek katıldıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Mustafa Doğan da “Çocuklarımız çok mutlu.  Mikrofondan anonsu duyunca heyecanlandılar ve akşam olmasını iple çektiler. Çok iyi bir farklılık oldu. Köy olarak mutlu olduk” ifadelerini kullandı. Başka bir vatandaş Tekin Koca ise “Ailemle beraber geldim. Ortam güzeldi. Herkes stresini attı. Güzel bir akşam oldu. Memnun kaldık” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA