Sanayi Sitesi’ni ‘TOKİ’ yapsın!


AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Veysel Sarı ve oda başkanları ile bir araya geldi. Ziyaret esnafın sorun ve taleplerini ileten Mersin ESOB Başkanı Sarı, “Kent esnafının en öncelikli konusunun ise sanayi sitesidir. Ancak günümüz ekonomik şartlarında esnafın sanayi sitesi kurma gücü tartışılır. Bu bağlamda sanayi sitelerinin TOKİ kanalıyla ya da yerel yönetimler aracılığıyla yapılıp, uygun şartlarda esnafa satılmasının daha uygun olacağı görüşündeyim” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2024 Perşembe 16:29

Necdet TAŞ

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Veysel Sarı ve oda başkanları ile bir araya geldi. Ziyarette; Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen, Mersin TSO Başkanvekili Mustafa Özdamar,  Birlik yöneticileri Doğan Gündüz, Hüseyin Yalın, Birlik Disiplin Kurulu Başkanı Erdal Pekmez, Disiplin Kurulu üyeleri Abdulhalim Batur, Mehmet Sinan Canpolat, Mehmet Reşat Kıvılcım, Oda Başkanları Ümit Özkan, Hasan Koçyiğit, Hasan Çokgün, Bekir Yücesoy, Ramazan Turan, Mehmet Torun, İsa Varlıklı, Veysel Kaki, Veli Kaygusuz, Abdullah Çokal, Oda Yöneticis Vedat Tatlı hazır bulundu. Birlik Başkanı Veysel Sarı tarafından buket çiçekle karşılanan AK Partili Kıratlı, kendisinin de oto galerici meslek dalında esnaf kökenli milletvekili olduğunu belirtti. Baba dostu olan Birlik Başkanı Veysel Sarı ‘nın bilgi birikimi ve tecrübesini kendisiyle her zaman paylaştığını vurgulayan Kıratlı, çözüm odaklı yaklaşımlarla her sorunun çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

“SANAYİSİ SİTESİNİ TOKİ YAPSIN”

Kıratlı’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı, esnaf ve sanatkarların vergiden, mevzuata, SGK prim gün sayısından, zincir marketlere kadar bir çok konuda sorun ve beklentisi olduğunun altını çizdi. Kent esnafının en öncelikli konusunun ise sanayi sitesi olduğunun altını çizen Başkan Sarı, “Kent merkezinde görüntü ve gürültü kirliliği yaratan imalat ve sanayi sektöründeki esnafın mutlak suretle modern sanayi sitesine taşınması gerekmektedir. İlimize  sanayi sitesi kazandırılması hedefi doğrultusunda ilk adımı atarak, karma sanayi sitesi kooperatifimizi kurulma aşamasında. Söz konusu kooperatifin hayata geçirilmesiyle birlikte iş hacimlerine ve meslek guruplarına göre değişik sektörlerde hizmet verecek sanayi sitesinin kurulması yönünde adımların atılacaktır. Ancak günümüz ekonomik şartlarında esnafın sanayi sitesi kurma gücü tartışılır. Bu bağlamda sanayi sitelerinin TOKİ kanalıyla ya da yerel yönetimler aracılığıyla yapılıp, uygun şartlarda esnafa satılmasının daha uygun olacağı görüşündeyim” ifadelerini kullandı.

“TAKSİ HİZMETİNDE ADALETSİZLİK VAR”

Başkan Sarı konuşmasında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çukurova Bölgesel Hava Limanında taksi hizmeti verilmesinde adaletsizlik yapıldığını dile getirerek, “ Hava limanında İşletici firma kurulan taksi durağında Adana’dan 90 taksiciye durakta çalışma hakkı verirken, Mersin’den ise sadece 13 taksici kiralık olarak çalıştırılmaktadır.  Bu adaletsizliğini giderilmesini, duraktaki taksi sayının Adana ve Mersin’e 50/50 eşit olarak dağıtılmasını talep etmekteyiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA