Silifke’de tek hedef galibiyet!


TFF 3. Lig 1. Grupta hafta sonu evinde oynayacağı Muşspo maçı hazırlıklarını sürdüren Silifke Belediyespor’da tek hedef galibiyet. Muşspor maçına hazır olduklarını ifade eden Teknik Direktör İlker Avcıbay, “Ligde grubumuzda çok bütçeli ve çok iyi takımlar var. Muşspor da bunlardan biri. Zor bir maç bizi bekliyor. Ama içerde kendi taraftarımız önünde oynayacağımız ilk maçın heyecanı ile oyuncularımızda bende sabırsızlıkla o maçı bekliyoruz. Taraftarlarımızın da maça gelerek bizleri destekleyeceklerini biliyoruz” dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 13:59

Haber Merkezi

TFF 3.lig 1. Grupta mücadele eden Silifke Belediyespor’un Teknik Direktörü İlker Avcıbay, yeni sezon hazırlık dönemi, deplasmanda Velimeşespor karşısında 2-1’lik kazanılan maç ve Pazar günü Silifke Şehir Stadında oynanacak karşılaşmalar hakkında açıklamalar yaptı.

“HEDEFE İNAN OYUNCULARLA YOLA ÇIKTIK”

Yeni sezon hazırlıklarına 22 Temmuzda başladıklarını belirten Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay, “8 Eylüldeki Ergene Velimeşespor maçına kadar geçen sürede sıfırdan bir takım kurmaya çalıştık. Oyuncular transfer ettik, seçmelerde genç yetenekli oyunculardan 2 oyuncu kattık. Ayrıca kendi altyapımızdan 10 oyuncu dahil olmak üzere 2002 ve üzeri oyuncu kadromuza kattık.11 oyuncu da transfer yapıp bir kadro oluşturduk. Bu kadronun içerisinde gençler, Silifkeliler, dışarıdan gelen tecrübeli oyuncular dahil olmak üzere iyi bir harman, sentez oluşturmaya çalıştık. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Bu kadar kısa sürede bir biri ile hiç oynamamış takım oluşturmak kolay değildi. İyi bir kamp dönemi geçirdik. 8 Eylül’deki ilk maça iyi hazırlandık. Bu süreye kadar 50-55 antrenman, artı 6 tane hazırlık maçı oynadık. O hazırlık maçları da dahil hiç yenilgi almadık. Çok az gol yiyerek iyi bir takım savunması ile iyi bir takım haline geldik. Ayrıca takım olarak sahada ne yaptığını bilen, bir takım karakteri ortaya koyan, birlikte hareket edebilen bir takım oluşturduk. Bunları bu kadar kısa sürede sağlamak kolay değildi, oyuncularım çok büyük özveri de bulundu, antrenmanlarda onları zorladık ama hepsi inançlı ve özverili bir şekilde çalıştılar, birlikte hareket ettiler takımdaşlık ve takım ruhunu öne çıkardık. Buna uymayan arkadaşlarımıza süreç içerisinde teşekkür ettik. Uyanlarla yolumuza devam ettik. Hedefi olan, geleceğe daha umutla bakan buraya emeklilik için gelip veya emekliliğini burada tamamlayacak kafada olan arkadaşlarımızı tercih etmedik ve yollarımızı ayırdık. Daha çok hedefe gidecek, bir amacı olan gelişmek isteyen oyuncularla devam ettik, ediyoruz.” dedi.

VELİMEŞESPOR MAÇINA İYİ HAZIRLANDIK

8 Eylülde zorlu bir maça çıkacaklarının bilincinde olduklarını belirten Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay, “Velimeşespor geçen seneden kadrosunda birlikte oynamış 8 oyuncuyu tutuyordu. Bize göre daha avantajlılardı. Belki takım olarak geç toplanmışlardı ama birlikte oynayan bir gruptu, birbirini tanıyan oyunculardan kurulu 8 oyuncu ile oynamak bizim gibi birbiri ile yan yana oynamamış takım gibi 11 kişi yan yana oynamış takım arasında oynamak arada çok büyük fark vardı. Deplasmanda saha avantajını çok iyi kullanan bir takıma karşı oynadık. Saha şartlarının böyle olacağını biliyorduk. Bunun hazırlığını da bir önceki 1922 Konyaspor ile Konya’da bu deplasmanın provasını yaparak benzer takımla benzer şartlarda hazırlık maçı oynadık. İyi bir maçtı ve o maçı da 1-0 kazanarak döndük. Oyuncularımıza söyledik, ilk maçın zor olacağını, rakip kim olursa olsun artık on bire on bir oyunlarda takımlar arasında çok büyük fark olmadığını önemli olanın taktik disiplin ve mücadele gücünün sahaya yansıtan takımın o gün daha başarılı olduğunu anlattık ve oyuncularımızın bu saha şartlarında futbol oynamaktan ziyade öncelikli olan ikili mücadeleleri kazanmak ve duran topların çok önemli olduğunu konuştuk ve oyunun genel anlamında fiziksel üstünlüğümüzü korumamız gerektiğini söyledik ve bunu da başardık. Duran top çalışmalarımızı yapıyorduk ve bununla ilgili çalışmalarımız hazırlıklarımız devam edecek bizim için çok önemli ilk golü de duran toptan bulduk. Oyuncularımız uygulama da çok iyiler. Sonrasındaki süreçte maçı daha rahat koparabileceğimiz pozisyonlar yakaladık. Çok net 2 tane pozisyonumuz var. Fakat bu futbol olabiliyor, kaçabiliyor kaçırdıktan sonra rakip 2. yarıya dirençli başladı ama yaptığımız değişikliklerle oyunu kopardık 2-0’a getirdik. Fakat son bölümde deplasman takımını kollamak ve rakibin tribün baskısı etkisi ile bana göre ofsayt olan bir pozisyonda faul verildi ve frikikten bir gol yiyerek skor 2-1’e geldi. Son bölümde rakibimiz bu ligin klasik yüksek topa geçiş yaptı, ona karşıda önlemler aldık. Futbolcumuz Emre’yi aldık oyuna. Kafa toplarında daha etkili olalım diye ve boy ortalamamızı uzattık. Son bölümde de oyuna10 dakika artı 6 dakika artı onun üstüne de 4 dakika eklendi toplamda 100 110 dakika maç oynadık ve son bölüm 20 dakikası 2-1 olarak pozisyon vermeden bitirdik. Oyuncularım sahada istediğimiz her şeyi ve taktiksel disipline sadık kalarak en iyi şekilde uyguladılar. Mükemmeli yakalamaya doğru gidiyoruz ama kolay olmuyor. Bazı mevkilerimizde hala alternatif oyuncularımız yok oralara da çok düşük maliyetli transferlerin son gününe doğru fırsat transferleri olursa oyuncu koymak istiyoruz. Yoksa da eldeki kadromuzla kadro derinliğimiz olmadan sezona devam edeceğiz. Önemli değil Önemli olan birlikte oynayabilen birlikte mücadele eden bir takım sergilemek.

“TARAFTARLARIMIZI BİZLERİ DESTEKLEMEYE BEKLİYORUZ”

Pazar günü Silifke Şehir Stadında oynanacak Muşspor maçına taraftarları davet eden Teknik Direktör İlker Avcıbay; “Ligde grubumuzda çok bütçeli ve çok iyi takımlar var. Muşspor da bunlardan biri. Zor bir maç bizi bekliyor. Ama içerde kendi taraftarımız önünde oynayacağımız ilk maçın heyecanı ile oyuncularımızda bende sabırsızlıkla o maçı bekliyoruz. Taraftarlarımızın da maça gelerek bizleri destekleyeceklerini biliyoruz. İnşallah o maçı da kazanarak önümüze hedef koyduğumuz ilk beş maçlık periyot için koyduğumuz hedef puana bir adım daha yaklaşırız. Sonrasındaki adımlar için ve hedef koymak için çok erken yeni kurulan bir takımız önceliğimiz taktik disiplin ve oyun anlayışımızı birlikte uygulamak sonrasında aldığımız sonuçlarla kendimize hedef belirleyeceğiz. Kolay bir grup değil zor bir gruptayız. Ama biz bu grubun iyi mücadele eden adından söz ettiren iyi bir takımı olmak istiyoruz. Pazar günü maçta tüm tribünlerde taraftarlarımızı bizleri desteklemeye davet ediyorum. İnşallah bizde onlara yakışan şekilde mücadele edip iyi bir sonuçla sahadan ayrılacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA