Tarım işçileri sömürülüyor


Akdeniz ilçesinde sabah 03.30’da tarım işçileri ile buluşan DEM Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, işçilerin sorun ve taleplerini dinledi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 14:02

DEM Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, Akdeniz ilçesinde sabah 03.30’da tarım işçileri ile buluştu. Tarım işçilerinin uzun ve belirsiz çalışma saatlerinde, ağır ve güvencesiz koşullarda çalıştığına dikkat çeken DEM Partili Koca, “İşçiler 600-660 TL aradı yevmiye ile sosyal hak ve güvenceden yoksun çalışıyorlar. Emeği pazarlayan çavuşbaşılar ise işçilerin alınteri üzerinden iki yevmiye artı yüzde 10 komisyon alıyorlar. İşçilerin servis sorunu yaşamı her an tehdit ediyor. 15 kişilik küçük eski araçlarda 35-40 işçi üst üste tıkış, kazaya davetiye çağırırcasına işe gidiyorlar. İşçilerin çoğu 18 yaşının altında çocuk işçi. Güvencesiz işçiler, ekonomik kriz koşullarında hiçbir güvenceleri olmadan, kıt kanaat bir yevmiye ile hane geçindirmek zorunda bırakılıyorlar. Kira, gıda, fatura sorunları da cabası. Artık Yeter! İnsanca ve onurlu bir yaşam için ekmek ve adalet istiyoruz” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA