İşçinin cebinden elinizi çekin!


"Ekmek ve Adalet Buluşmaları" etkinlikleri çerçevesinde Tarsus Hali’ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Deniz hemen yanı başınızdadır. Bir hafta ailesini tatile götüren esnaf sayısı kaçtır? Çalışan sayısı kaçtır? Tasarruf tedbiri diye paketler var. Yeter, ayıptır! İşçinin, emeklinin cebinden elinizi çekin. Her gün yeni bir vergi geliyor; içtiğimiz çay, sigara, aldığımız ekmek, peynir, zeytine vergi. Ama Türkiye’de en üst sermaye vergi indirimi, vergi affı, ucuz faizli kredi ya da faizsiz kredi alıyor. Hatta yakın dönemde izlediniz, Demirören’in kaç yüz milyon lira vergi borcu affedildi. Ama bize gelince boğazımızı sıkıyorlar” dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 15:53

“12 BİN TL EMEKLİ MAAŞI OLUR MU?”

Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" etkinlikleri çerçevesinde Tarsus Hali'ne ziyaret gerçekleştirdi. Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği toplantı salonunda konuşan Bakırhan, “Çocuklarımızın geleceği kesinlikle güvence altında değil. Türkiye’de akademisyen kalmadı, doktor kalmadı, uzman kalmadı, teknik eleman kalmadı. Göçüp gidiyorlar. Beyefendiler diyor ki 'İki de göç ettiler. Mecliste biz diyoruz ki 'Emekli maaşı artırılsın.' Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup milletvekilleri bize hakaret ediyorlar. Biz, Türkiye bölünsün mü dedik? 'Emekli 12 bin lirayla geçinemez' dedik. '17 bin lira asgari ücretle insanlar evini geçindiremiyor' dediğimiz için AKP’liler bizim üzerimize saldırıyorlar. 'Hayır,' diyorlar, 'İnsanlar rahat yaşıyor. Siz karıştırıyorsunuz.' Size soruyorum: 12 bin lirayla emekliler geçinebiliyor mu? 17 bin lira asgari ücretle geçinilebiliyor mu? Elinizi vicdanınıza koyun: Çocuğunuzu huzurlu, mutlu bir şekilde okula gönderebiliyor musunuz?” diye sordu.

“HER GÜN YENİ BİR VERGİ GELİYOR”

İşçilere seslenen Bakırhan, “Cebine harçlık koyabiliyor musunuz? Üzerine mont, ayağına iyi bir ayakkabı alabiliyor musunuz? Eşinizi, ailenizi, çocuğunuzu bir gün yemeğe götürebiliyor musunuz? Sinemaya götürebiliyor musunuz? Deniz hemen yanı başınızdadır. Bir hafta ailesini tatile götüren esnaf sayısı kaçtır? Çalışan sayısı kaçtır? Tasarruf tedbiri diye paketler var. Yeter, ayıptır! İşçinin, emeklinin cebinden elinizi çekin. Her gün yeni bir vergi geliyor; içtiğimiz çay, sigara, aldığımız ekmek, peynir, zeytine vergi. Ama Türkiye’de en üst sermaye vergi indirimi, vergi affı, ucuz faizli kredi ya da faizsiz kredi alıyor. Hatta yakın dönemde izlediniz, Demirören’in kaç yüz milyon lira vergi borcu affedildi. Ama bize gelince boğazımızı sıkıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi neredeyse 80 milyar, sarayın bütçesi 8 aylık 65 milyar. Yani onlar rahat, bize tasarruf, bize sabır. Ama kendileri maşallah Mercedeslerden vazgeçmiyorlar” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA