Kocamaz; “CHP gaflet uykusunda”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “Erdoğan’ın yeniden aday olma iddiası varsa son tarih 2025 Kasım’dır” sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bu ne demek? Mevcut Anayasa’ya göre şu anda bile meşruiyeti tartışılan Sayın Erdoğan’a yeniden aday olabilmesi için kapı aralamak demek. Buna rağmen Sayın Özel’in bugün ortaya attığı öneri saçma sapan bir öneri. Ana Muhalefet Partisi demek istiyor ki, ”Biz yerel seçimden 1. Parti olarak çıktık. Sayın Erdoğan’ı havada karada yeneriz!” Yani 2023’teki gaflet uykusu halen devam ediyor. O gaflet uykusundan hala uyanamamışlar. Sayın Özel, böyle bir öneriyle Sayın Erdoğan’ın yenide aday olabileceği gibi bir imaj sergiliyor” dedi.

 

Tarih : 24 Eylül 2024 Salı 13:12

Necdet TAŞ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “Erdoğan'ın yeniden aday olma iddiası varsa son tarih 2025 Kasım'dır” sözlerine tepki gösterdi. 2023’te olduğu gibi ana muhalefet partisinin bilerek ya da bilmeyerek yeni bir Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışması başlattığını ifade eden Kocamaz, “Ne diyor, Sayın Özgür Özel? Efendim, ”2025 Kasımına kadar bir erken seçim kararı alırsanız varız, o tarihten sonra böyle bir karar alırsanız yokuz!” Bu ne demek? Mevcut Anayasa’ya göre şu anda bile meşruiyeti tartışılan Sayın Erdoğan’a yeniden aday olabilmesi için kapı aralamak demek. Oysa mevcut Anayasa ne diyor? Bir kişi en fazla iki dönem  Cumhurbaşkanlığı yapabilir diyor. Sayın Erdoğan şu anda kaçıncı dönem Cumhurbaşkanlığı yapıyor? Üçüncü dönem. Peki mevcut Anayasa’da bu hüküm değişmeden nasıl oluyor da 3.dönem Cumhurbaşkanlığı yapabiliyor? Bu durum maalesef Muhalefet Partilerinin Anayasa’ya sahip çıkmak yerine “biz Erdoğan’ı nasıl olsa sandıkta yeneriz” şeklindeki gaflet dolu davranışı. Yani Sayın Erdoğan’ın şu andaki Cumhurbaşkanlığı konusu halen tartışmalı” dedi.

“SAYIN ERDOĞAN İYİ BİR OYUN KURUCU”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim için yaptığı çağrıyı saçma sapan bulduğunu kaydeden Kocamaz, “Buna rağmen Sayın Özel’in bugün ortaya attığı öneri saçma sapan bir öneri. Ana Muhalefet Partisi demek istiyor ki, ”Biz yerel seçimden 1. Parti olarak çıktık. Sayın Erdoğan’ı havada karada yeneriz!” Yani 2023’teki gaflet uykusu halen devam ediyor. O gaflet uykusundan hala uyanamamışlar. Sayın Özel, böyle bir öneriyle Sayın Erdoğan’ın yenide aday olabileceği gibi bir imaj sergiliyor. Olamaz kardeşim. Erdoğan’ın bu gün ortaya attığı “Halihazırda geçerli olan 1982 Anayasası darbe izleri taşıyor. Bunu değiştirelim. Vesayeti ortadan kaldıralım. Yeni ve sivil bir Anayasa yapalım” teklifinin bir tek amacı var, yeniden aday olabilmek. Bunu Türkiye’de bilmeyen var mı? Yok. Peki bunu Sayın Özgür Özel’in bilmemesi mümkün mü? Elbette mümkün değil. İnsanın aklına acaba yine bir düğmeye mi basıldı? Ortaya yeni bir senaryomu konuluyor? Ülkemizin üzerinde yeni bir oyun mu kurgulanıyor? Acaba bir yerlerden talimat mı alınıyor? Yoksa Erdoğan’ın bir dönem daha Cumhurbaşkanı olması için bir mutabakata mı varıldı? Bu konuda bir yerlerden dayatma mı var? Ya da bizim bilmediğimiz derin bir yerlerden alınan bir talimat mı var gibi bin bir türlü sorular geliyor. Çünkü herkes artık şunu biliyor. Sayın Erdoğan iyi bir oyun kurucu. Zira bunu defalarca yaptığı için herkes öğrendi” ifadelerini kullandı.

“YETER ARTIK, UYANIN ŞU GAFLET UYKUSUNDAN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerde devletin tüm imkanlarını kullandığını ifade eden Kocamaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Gündemi çok çabuk değiştirebiliyor. Basın özgür değil. Televizyonların neredeyse tamamı elinde. Basın ve televizyonlar olumsuz hiç bir şeyi yayınlayamıyor? Yandaş olmayan, yalakalık yapmayan basının ümüğü sıkılıyor. Yok edilinceye, ortadan kaldırılıncaya kadar üzerine gidiliyor. O yüzden basın, basın olmaktan çıkmış, özgürlüğü elinden alınmış ve susturulmuş durumda. Bakın, şu anda Ülkenin en büyük sorunu hayat pahalılığı. Ama ortaya her gün yeni bir şeyler atıyor, daha önce hayvan hakları ile ilgili yasayı, sonra AYM’nin Can Atalay kararı, şimdi de yeni ve sivil bir Anayasa yapalım fikrini ortaya attığı gibi. Şu anda insanlara cambaza bak diyerek, enflasyonu, döviz kurlarını, hayat pahalılığını kimseye konuşturmuyor. Oysa hepimizde biliyoruz ki Sayın Erdoğan bu güne kadar, ne Anayasa’yı, ne Anayasa Mahkemesini, ne diğer mahkemeleri, ne de kanunları tanımıyor. Ve en çok eleştirdiği vesayet meselesinin en ağırını tek başına kendisi uyguluyor. Buna rağmen hala vesayetten bahsedebiliyor. Bunu da tüm siyasi partilere ve halka yedirebiliyor. Beyler, yeter artık. Uyanın şu gaflet uykusundan.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA